Přejít na obsah

Divný zvuk při 1200-1500 otáček


binuu

Doporučené příspěvky

Ahoj! Prosil bych o pomoc :( Před týdnem jsem si koupil skodu superb 2 2.0tdi 125kw s 6.stup DSG a až po koupi jsem zjistil že když si motor vytočím jak při jízdě tak při stání kolem 1200-1500 rpm tak motor začne hlasitě bručet,rachtat,..... prostě vydávat divný zvuk ale nad 1500 rpm už je zase v normálu...Nebo když si motor vytočím třeba do 2000 a pak pustím plyn tak při 1500 se to zase začne...Mohl byste mi prosím poradit čím to může být? Vstřiky asi ne protože při stání se motor vůbec neklepe,dvouhmoťák asi také ne,aspoň si to myslím protože vždy jsem měl benzín tak se v tom vůbec nevyznám.Předem moc díky za vaše rady!!

 

PS: Viz video

 

Editováno: , autor: binuu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Ahojte.

Prosim vas, mohol by mi niekto poradiť, mam podobný problém. Ale....

Od 1500 do 1800 otáčok,  pri zábere, nie pri neutrálne, mi niečo v kabíne rezonuje. Zvuk ako pri uvoľnenom plaste a počuť to v strede prístrojovej dosky ako keby od rádia, alebo zo stredného fukara.  

Zvuk sa objavil po výmene klimakompresora. Keď pustím klimatizáciu tak sa zvuk trošku stratí pri tých otáčkach ale keď vypnem klímu, zvuk sa objaví. 

Ďakujem za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nejde to z motoru ? Mě tohle dělala špatná napínací kladka, bylo to slyšet uvnitř tlumeně, když otevřeš kapotu je to slyšet normálně od řemenu alternátor-klimakompresor .. je tam napínák a ten měl v mém případě taky dost ... ale uvnitř to znělo jako když to jde z kastlíku u spolujezdce .. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Práve že od motora ani nie. Skúšali sme na volnobeh počúvať motor ale všetko ok.. ono to robi pri zábere pri tých1600 za 1800 cca otáčok.pride mi to ako keby boli plasty uvoľnené, ale nie sú, lebo auto nebolo rozoberane. Kúpil som sadu rozvodov a dám ich vymeniť, možno ozaj nejaká klatka bude spatna.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Od výfukových časti neviem. Ale skôr nie ako ano,  lebo som dával meniť iba kompresor klimatizácie a klinovy remeň. A navyše mi ide do kabíny taky dunivý zvuk a ked vypnem klímu, zvuk prestane. Ale neni som aj tak spokojný, lebo aj tak sa v kabíne ozývajú rôzne zvuky ktoré pred tým neboli. Vyššie som písal aj o tom ako mi rezonuje niekde od fukarov pri 1500 až 1800 otáčkach. Tieto rezonacne zvuky občas prestanú ked vypnem klímu....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...