Květen 20, 20187 r Dovolím si tu uviesť časť SZ s Alešom_BX, kde som mu položil podobnú otázku. Myslím, že odpoveď je dostatočne fundovaná: Dotaz: V zime som dal na Tvoje rady a do auta kúpil kvapalinu do ostrekovačov z Lidla - musím uznať, že za tú cenu je parádna. V popise je uvedené, že nepoškodzuje polykarbonát. Otázka: Máš skúsenosti aj s letnou kvapalinou do ostrekovačov z Lidla? Je vhodná na ostrek polykarbonátu? V popise k nej sa totiž vôbec neuvádza, či polykarbonát poškodzuje alebo nie. Googlil som, prešiel niekoľko fór, ale jednoznačnú odpoveď som nezískal. Odpoveď: ano i tu žlutou dlouhodobě používám, už asi 8 roků... polykarbonýty poškozují jen nemorznoucí směsi obsahující methanol, který napadá pryže, laky i plasty - především polykarbonátové kryty světlometů , kdy může dojít k samovolnému praskání, zmatnění či mléčnému zákalu ... ty letní kapaliny nejsou nemrznoucí a mají v sobě většinou jen enzymy (na rozpouštění hmyzu) a saponáty na odmašťování a pak něco, aby to všechno nepěnilo a navíc vytvářelo efekt tekutých stěračů, kdy je voda za deště vlivem vzdušného proudění snadno odváděna z plochy okna, u letních kapalin do ostřikovačů je základní složkou obyčejná voda, která obvykle tvoří až 99 % ...
Květen 20, 20187 r A ked pocas jazdy na predok vasho auta dopadaju kvapky z ostrekovacov pred vami iduceho auta, odoberate vzorku do labaku? [emoji33]
Květen 20, 20187 r A viděl jsi první OIII s popraskanými předními světly? Nebylo jich zrovna málo a někteří dokonce zkoušeli uplatnit záruku. Marně. Není třeba být ironický a mít ke všemu názor. Aleš to pouze vysvětlil z odborného hlediska.
Květen 20, 20187 r Já jsem teď zkusil koupit kanystr letní směsi od Škodovky, tak uvidím, jak bude fungovat. Nejdřív vyprázdním nádržku v autě, pak to doleju a napíšu.
Květen 20, 20187 r Lukas to nebol osobny utok na nikoho. Ja som len upozornil na fakt, ze vystreky ostatnych vam tiez idu na auto. A s tym neurobite nic.
Květen 20, 20187 r před 6 hodinami, beuticek napsal: Já jsem teď zkusil koupit kanystr letní směsi od Škodovky, tak uvidím, jak bude fungovat. Nejdřív vyprázdním nádržku v autě, pak to doleju a napíšu. Dostal jsem kapalinu na garančce origo a na hmyz teda mizerie.
Květen 20, 20187 r Mam velice dobrou zkusenost s Glacidetem. Ale tento rok jsem na neho jeste nenarazil...http://shop.vitocom.cz/glacidet-letni-nano-exclusiv-5c
Květen 21, 20187 r Ona obecně značka W5 dělá kvalitní věci a ne jen pro auta. Jejich sortiment je opravdu bohatý.
Říjen 26, 20186 r ja som cca. 7-8 rokov pouzival vyhradne lidl zmesi ci uz letne alebo zimne... Co sa tyka ceny a cistenia skla, podla mna super... Lenze nepouzivaju demineralizovanu vodu a moze zapchat trysky ostrekovacov. V 2010, ked som kupil auto, mi nesiel zadny ostrekovac, tak som ho rozmontoval, vybral trysku namocil na 12h do octu a vykuchal spendlikom. Z hadicky vytiekol neskutocny sajrajt, tu som preplachol a uplne som vycistil aj nadrzku ostrekovaca zmesou jarovej vody s octom... Bola ako nova. Po cca 6 rokoch sa mi zase zapchal zadny ostrekovac a nadrzka bola zasrata od vodneho kamena... To je moja skusenost... Teraz do fabky kupujem sheron v akcii v kauflande. Chcem cez net objednat radu rally, ktora ma v sebe aj tekute stierace. A inak musim suhlasit, ze zmes do -20 je malo. Pokial je mierna zima, tak staci. Ale pokial su teploty bliziace sa k -10 resp. clovek so studenym autom vybehne na dialnicu, tak to je katastrofa. Ja lejem na jesen, ked zacnu nonce mraziky do -20 a v zime do -30.
Říjen 26, 20186 r Tak isto požívam letnú Lidl zmes a som prekvapený že nepoužívajú demi vodu Uvidim čo tam dám budúce leto. Inak minulú zimu mi Sheron (asi nie som si istý) do -20 zamrzol v zadnom ostrekovači. Túto pôjdem určite do -30.
Říjen 28, 20186 r Možno niekedy nepoužívali, ale podľa zloženia už teraz používajú demineralizovanú... dnes kupovaná v Lidli.
Říjen 28, 20186 r Takže methanol poškozuje polykarbonáty a ethanol je v pohodě? Protože je použit u té vody z Lidlu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.