h2o6n1z1a Vloženo 13. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2017 Ahojky všem.. vlastním fabii 2 1.4 16v a zajímalo by mě jestli nemá někdo zkušenost s výměnou vlnovce? Při poslední servisní prohlídce mi bylo sděleno v autorizovaném servisu že mám špatný díl výfuku konkrétně vlnovec. Zajímalo by mě jak poznám že je špatný..(jaký jsou příznaky) Díky všem za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 13. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2017 Ja som si ho dal mesiac dozadu vymeniť a zistil som to len náhodou keď mi bola vymieňaná manžeta poloosy, videl som okolo neho čierne tak som naštartoval troška popridával plyn a hneď vedel mechanik aj ja, že je ho treba vymeniť. Mali by ti to zistiť aj pri emisiach keďže by tade unikali výfukové plyny. Oprava tak na pol hodinu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o6n1z1a Vloženo 14. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 14. Listopad 2017 Díky. Někde na nějakých fórum jsem se dočetl že je potom auto tišší má menší spotřebu a i líp táhne. Mě se dlouhodobá spotřeba drží okolo 7litru a nemůžu jí dostat dolů. Každopádně příští týden jdu na výměnu tak uvidím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 14. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2017 (editace) Tak ja mozna mam mozna ne:( Pamatuji, ze mi neco v predni casti vyfuku menili. A origo byl majlant. Takze neorigo dil. ale jestli to byla jen trubka ci i vlnovec uz netusim. Je to cca rok a neco zpatky. Rozhodne ale zvuk byl pred a po vymene jiny. Nejhorsi bylo, kdyz se mi v oblasti radicky rozpadla nejaka spona na vyfuku. a potrubi se rozpojilo. to pak byl poradny randal. Editováno: 14. Listopad 2017, autor: lumirnavrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 14. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2017 Dá se koupit jen samotný vlnovec a ten se navaří do potrubí místo původního. Je potřeba změřit průměr potrubí a délku vlnovce a podle těchto rozměrů se dohledá náhrada. Cena bývá podle velikosti od 500 do 1000 kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 14. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2017 (editace) Tento vlnovec som objednával rok dozadu sestre na fabiu 2 pred FL krátku 1.4. Zmenu zvuku som nejak nepostrehol, to skôr pri zmene diskov s hlinikových na plechové. https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/vln230x45-vlnovec-230x45-cz-14302.html Editováno: 14. Listopad 2017, autor: marfan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o6n1z1a Vloženo 14. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 14. Listopad 2017 Chlapi dík moc. Uvidím příští týden co mi poví v autorizovaném servisu. Každopádně studený starty jsou určitě hlučnější než byly předtím. Dneska jsem koukal že ten vlnovec je taky očouzen a nepatrně to z něj profukuje. Nejvíc mě trápí ta spotřeba pod 7 stim nejdu ať jedu jak jedu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 15. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2017 Ja mám teraz v priemere okolo 6l a to chodím dosť dialnice. Máš krátku fabiu alebo Combi ? Ja mám takú skúsenosť, že krátka fabia má o 0,5l väčšiu spotrebu ako Combi. Porovnávam to medzi sestrinou krátkou a mojou Combi. Rovnaká výbava, rovnaký motor. Možno inak zabehnutý motor. Ten vlnovec to môže tiež mierne ovplyvniť ale nemyslím, že až toľko. A je to reálna spotreba podľa výpočtu podľa tankovania alebo v PP ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kimmi Vloženo 15. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2017 Sestra určite nejazdí tak ako ty takže tam je ten rozdiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o6n1z1a Vloženo 15. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2017 Zdravím, mám combi jezdím převážně dálnice, město.. dřív do práce jsem jel v klidu zaa 5,6 teď klidně za 7,5..a celková je furt 7. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 15. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2017 před 7 hodinami, kimmi napsal: Sestra určite nejazdí tak ako ty takže tam je ten rozdiel. Myslel som tak, že keď som išiel rovnakú trasu ako chodievam mojím tak spotreba bola vyššia. No to by chcelo asi pozrieť asi aj merané hodnoty či sú v norme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 15. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2017 Já co se pamatuji jsem měl vlnovec na přírubě směrem dozadu zcela uvolněný, vidět to nebylo, jen při doteku s ním šlo hýbat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o6n1z1a Vloženo 15. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2017 před 4 minutami, psurn napsal: Já co se pamatuji jsem měl vlnovec na přírubě směrem dozadu zcela uvolněný, vidět to nebylo, jen při doteku s ním šlo hýbat. A jak si dopadl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o6n1z1a Vloženo 15. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2017 před 15 minutami, marfan napsal: Myslel som tak, že keď som išiel rovnakú trasu ako chodievam mojím tak spotreba bola vyššia. No to by chcelo asi pozrieť asi aj merané hodnoty či sú v norme. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o6n1z1a Vloženo 15. Listopad 2017 Autor Sdílet Vloženo 15. Listopad 2017 Právě teď, h2o6n1z1a napsal: Jinak ta spotřeba je dle palubního PC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 15. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2017 před 3 minutami, h2o6n1z1a napsal: A jak si dopadl? Nechal jsem ho vyměnit, vevařit nový. Zvuk se asi trochu zlepšil a možná i zmizely nějaké chyby na VAGu. Ono to možná ani moc nefoukalo, spíše přisávalo vzduch do výfuku k lambdě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 11. Listopadu Sdílet Vloženo 11. Listopadu Měl bych dotaz, může mít výměna vlnovce vliv na výkon, konkrétně maximální rychlost. Úměrně s rychlostí klesla i okamžitá spotřeba. Od pohledu je vlnovec delší než předchozí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.