Publikováno Listopad 19, 20177 r Ahoj, chtěl bych se poradit zda při ručním mytí auta wapkou je reálné riziko, že by se tlaková voda při mytí kol, podběhů dokázala dostat až do ložisek kol ? Jsou na autě místa, kam wapkou při mytí auta raději nemířit ?
Listopad 26, 20177 r Osobně si myslím, že nic nehrozí, já jen dostal radu vyhýbat se chladiči. Takže já myji vapkou vše včetně podběhů kromě chladiče
Listopad 27, 20177 r Já bych se toho chladiče až tak nebál...možná se pletu, ale ten přímý tlak vody se roztříští o masku a na chladič už voda jen doletí bez zásadního tlaku...takže minimálně mechanicky by to nemělo být až tak rizikové.
Listopad 27, 20177 r Hmm.. ten chladič nie je tak trochu blbosť? Veď v podstate počas každej jazdy v daždi máš na chladiči akoby wapku z dažďových kvapiek.... čiže podľa mňa by to mal zvládnuť, ak striekaš cez prednú masku. Veď musí prežiť aj hmyz alebo kamienky a podobne.
Listopad 27, 20177 r Tak ono to vydrží ale pak to může dobře stříknout a může se poškodit, mírná prasklinka a je zle. Nvm no
Listopad 27, 20177 r Jak jsem psal - já si to nemyslím. V sobotu jsem si na ruku vapkou střiknul z 10 cm a v pohodě...tak do cca 5-7 cm je to ještě bolestivé, ale pak už v pohodě. Navíc, občas by se měl chladič propláchnout, aby se vymyly srágory typu hmyz a prach (samozřejmě v létě),. aby to chladilo co nejlíp. Takže - bezprostřední vzdálenost ano, ale pak už to není tak riskantní.
Listopad 29, 20177 r neni wapka jako wapka. u hasicu jsme meli profi stroj se 180bary, ktery dokazal oloupat lak u spatne opravenych aut... ale s malymi domacimi souhlasim - 15cm vzdalenost a nemelo by to ublizit
Listopad 29, 20177 r Mám pocit, že pokud jste někdy projeli ve vyšší rychlosti louží, wapka je jen slabý odvar. Proto si myslím, že se s tím počítá, jinak bychom se na jaře sešli všichni v servisu.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.