Xmacho Vloženo 17. Březen 2023 Sdílet Vloženo 17. Březen 2023 Tak koukam na ty castky a zda se mi, ze tech 50k za predplaceny servis na 5 let nakonec nebyla tak spatna investice 😲 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 17. Březen 2023 Sdílet Vloženo 17. Březen 2023 Keď tu vidím tie sumy, som rád, že u nás na Slovensku je 5 ročný servis v cene auta. Už samo o sebe nechápem, prečo sa za identický úkon platí pri jednom aute X peňazí a na druhom 2X, ale v poslednom čase išli ceny autorizovaných servisov tak hore (za 10 rokov cca. na trojnásobok pri Fabii II), že sa nemôžu potom čudovať, že po uplynutí záruky ku nim tam ľudia jednoducho odmietajú chodiť. A to je stále reč iba o Škodovke, nie a VW (všetci vieme čoho skratkou to VW je, že?), nedajbože Audi, BMW alebo MB... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goauld Vloženo 19. Březen 2023 Sdílet Vloženo 19. Březen 2023 Já jezdím poslední 4 roky do Porsche Brno a je to tam cca o 25% dražší jak u někoho v dílně na vesnici, ale dostávám náhradní auto zdarma a mám na servis záruku. U některých dílů se ale také divím, hlavně když třeba na Kelly to mají levněji a to je co říct. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 20. Březen 2023 Sdílet Vloženo 20. Březen 2023 Porsche Brno zase dává náhradní auto? Já tam přestal jezdit, když mi ho nechtěli už dávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubosrycl Vloženo 30. Březen 2023 Sdílet Vloženo 30. Březen 2023 On 3/15/2023 at 2:00 PM, iV_Superb said: Superb iV, prehliadka po 60t km cena 26000 pritom posledna prehliadka bola 08/22 za 19000. takze fakt neviem ci sa oplati autorizak takymto tempom..... zaujmave ze olej v DSG ma cca 7 litrov sucha skrina a servis dokazal vymenit presne 7l oleja. Pritom technologicky sa da najviac vytiahnut cca 4,5 litra. Fakt nemoralne a nenormalne okradanie ludi.... No tak tohle je masakr, a to jsem myslel, kolik já jsem nezaplatil. Říkalo se, že mají škodovky levnej servis, ale tohle snad neplatis ani u luxusní značky. Nejspíš se namlsali z obrovských tržeb za poslední roky díky nízkým sazbám a teď se nechtějí vzdát výdělků, když už lidi na nová auta nemají. Já už taky hledám nějaký kvalitní neautorizak...jeden je u rodičů, asi 200 km ode mě, kde jsem jednou nechal na rychlo měnit olej, ale nechce se mi kvůli servisům jezdit 200 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 31. Březen 2023 Sdílet Vloženo 31. Březen 2023 (editace) On 3/17/2023 at 9:29 AM, Xmacho said: Tak koukam na ty castky a zda se mi, ze tech 50k za predplaceny servis na 5 let nakonec nebyla tak spatna investice 😲 ale to mas len pracu a pod. material si platis nie? A na mojich fakturach je najvacsi problem prave to co uctuju za matros ked pojdes na vymenu oleja v DSG tak Ti tam s kludom nauctuje 8k ked bude chciet Editováno: 31. Březen 2023, autor: iV_Superb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 1. Duben 2023 Sdílet Vloženo 1. Duben 2023 Moje zkušenost s předplacením "Plus". Servis na 30 000 - výměna brzdové kapaliny, výměna motorového oleje (včetně filtru, vypouštěcího šroubu), pylový filtr, vše z předplaceného. Platil jsem pouze výměnu kompletních kol (zimní za letní). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goauld Vloženo 3. Duben 2023 Sdílet Vloženo 3. Duben 2023 (editace) Výměna zadních brzdových destiček a větraných kotoučů na 2.0tsi 206kw u Porsche Brno za 7623 Kč vč DPH. Náhradní auto po dobu servisu zdarma. Editováno: 3. Duben 2023, autor: Goauld 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michaltvr Vloženo 3. Duben 2023 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2023 Tak závidím. Jen pro zajímavost. Louda Pardubice za to samé na 2.0TDI 110kW cena:9105,-Kč. A to před časem a ještě k tomu jsem 2x doptával cenu než z nich vypadla aspoň tato. Náhradní auto ani náhodou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 3. Duben 2023 Sdílet Vloženo 3. Duben 2023 250 ml cistice... To je trochu moc... to ty brzdy asi koupali... :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xmacho Vloženo 4. Duben 2023 Sdílet Vloženo 4. Duben 2023 (editace) On 3/31/2023 at 10:19 PM, iV_Superb said: ale to mas len pracu a pod. material si platis nie? A na mojich fakturach je najvacsi problem prave to co uctuju za matros ked pojdes na vymenu oleja v DSG tak Ti tam s kludom nauctuje 8k ked bude chciet Material i prace - jakykoli potrebny nebo predepsany servis neplatim - 5 let nebo 100.000 km (olej, filtry, brzdy, sterace, nefunkcni roletky - vse plati Skodovka, prace i material). Zajimave je, ze jsem to puvodne nezvazoval koupit, ale prodejce mi to prodal s tim, ze za 5 let muze byt cena dilu a prace nekde jinde, nikdy nevim co se kde rozbije a za kolik a takhle proste predem vim, kolik prvnich 5 let dam za servis a ani o korunu vic - s inflaci, ktera je si myslim, ze mi to prodal dobre 🙂 O tech cenach co tady ctu za garancky ani nemluvim. Editováno: 4. Duben 2023, autor: Xmacho 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mariacek Vloženo 4. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2023 Pánové, když to tady vidím, tak přemýšlím, zda k novému autu nezaplatím i předplacený servis ve variantě Standard 5 let/100 tisíc km v ceně 32 200 Kč. Chápu správně, že se v rámci servisu provádí práce i "po" 5 letech? A tedy by mi při ročním nájezdu 15 až 20 tis. km provedli následující: - 4x (5x) výměna motorového oleje (podle toho, zda si zvolím QI 4 nebo 6) - asi se vyplatí QI 4 si myslím. Mohu si jej vůbec zvolit, nebo je nastaven z výroby? - 2x základní prohlídka (s možností výměny oleje) po 2 a 4 letech - 2x rozšířená prohlídka po 3 a 5 letech - 2x výměna pylového filtru po 2 a 4 letech (možná 5x, pokud najedu víc) - 1x výměna vzduchového filtru po 4 letech - 1x výměna svíček po 4 letech - 2x výměna brzdové kapaliny po 3 a 5 letech. Dále tedy to zahrnuje další předepsané práce jako údržba TZ atd. Takže třeba doplnění a údržba klimy předepsaná výrobcem není a záleží na jen na mě, zda si to nechám provést. Prvních 5 let tedy nebudu platit nic navíc, pokud nebudu chtít měnit stěrače, dolít olej nebo měnit brzdy? Díky! Snažím se tady z těch cen dopočítat, zda to má smysl platit nebo ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 5. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2023 Oni maj vypis toho co se behem 5ti let ma j vyservisovat. Interval budes mit 30t km a nemuzes si ho zmenit, ale muzes si nechat po 15t km vymenit olej na svoje naklady. Nefunguje to tak ze ti udelaj co si řekneš a nebudes nic platitl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mariacek Vloženo 5. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2023 Včera jsem shodou okolností otevřel návod k použití Superba a tam to mají podrobně rozepsáno. Jak píšeš, je tam i uvedeno, že pokud si necháš změnit servisní interval nebo pokud jej změní servis, přicházíš o předplacený servis. Takže díky, už je mi to jasný, jdu počítat, zda to má pro mě smysl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 17. Září 2023 Sdílet Vloženo 17. Září 2023 Servis po 120 t km, navíc přední brzdy, stěrače a výměna baterky cca 45000 Kč, po firemní slevě 5 % na všechny díly. Baterka před slevou 9000 bez DPH. 😬 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mariacek Vloženo 18. Září 2023 Sdílet Vloženo 18. Září 2023 Docela palba, nemáš rozpis co vše dělali? Taky jsem koukal, že mám v autě tu nejdražší možnou baterku asi, která ani na eshopu není dostupná... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 20. Září 2023 Sdílet Vloženo 20. Září 2023 Prohlídka s výměnou oleje, olej v DSG, přední kotouče a desky, stěrače, baterka. Minule jsem teda ještě zapomněl dopsat položky jako je kontrola těsnosti chladicí soustavy (ale to bylo 570 Kč) a geometrie (dalších 570 Kč.), ale to mě až tak nedostalo. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 22. Září 2023 Sdílet Vloženo 22. Září 2023 Baterku bych přes servis nekoupil nikdy, to jsou vyhozené peníze. Letos jsem ji měnil z preventivních důvodů po 5.letech a když jsem zjistil kolik si za ni ŠA účtuje (a to ještě zrovna ne moc kvalitní Vartu) tak jsem si to zařídil sám. Po zkušenostech s Vartou beru už jenom Exide. Baterka se stejnými parametry (AGM 70Ah) i s příplatkem za výměnu (záloha při výměně a nakódování nové) mě vyšla na cca 3600 s dph. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
f.r.a.n.t.a Vloženo 22. Září 2023 Sdílet Vloženo 22. Září 2023 Tak já to mám s těmi značkami baterek přesně opačně ... kupoval jsem vždy Exide a po zkušenostech, kdy každá druhá lehla chvíli po záruce už nakupuju jen Vartu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 23. Září 2023 Sdílet Vloženo 23. Září 2023 Já do 2 Fabií, Octavie i Focusu jsem kupoval myslím 1x Varta a pak už jen Exide a spokojenost. U Superba mi bohužel aku odešel při odjezdu ze servisu. Ale přiznám se, že ta cena mi vyrazila dech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
homy Vloženo 25. Září 2023 Sdílet Vloženo 25. Září 2023 V celém vlákně není zmínka o výměně oleje v diferenciálu/rozvodce u našich 4x4 kočárů? To se jako neservisuje? Já žil v tom, ze to chce alespoň každých 100tkm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubosrycl Vloženo 29. Září 2023 Sdílet Vloženo 29. Září 2023 On 9/20/2023 at 10:25 AM, Delphin said: Prohlídka s výměnou oleje, olej v DSG, přední kotouče a desky, stěrače, baterka. Minule jsem teda ještě zapomněl dopsat položky jako je kontrola těsnosti chladicí soustavy (ale to bylo 570 Kč) a geometrie (dalších 570 Kč.), ale to mě až tak nedostalo. Tak to je příšerný, potom,co jsem zjistil, že si za baterku řeknou 15k, když se dá koupit za 4 a v klidu vyměnit a já jsem měl výměnu oleje za 12k, tak se radši budu vyhýbat autorizakum obloukem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam Rýpar Vloženo 29. Září 2023 Sdílet Vloženo 29. Září 2023 Co vím, tak servis vydělává na celý barák, protože se nové auta neprodávají. Resp nevydělají. A není to JPP. Pardon za malý OT. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 5. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2023 Servis při 30 000 km, navíc jen kabinový filtr. a k tomu rozpis provedených úkonů Snažil jsem se ze servisního technika vytáhnout nějaké ty informace kdy a po kolika km se mají dělat další výměny. Prý toto on k dispozici nemá - je to vždy podle konkrétního vozu (podle motorizace a stáří). Jim se dané úkony prý zobrazí v systému teprve až při zadávání zakázky pravidelného servisu. V mém případě by ale třeba mělo dojít k výměně oleje v Haldexu vždy po 2 letech bez ohledu na najeté km a k tomu i brzdová kapalina každé 2 roky. Olej v DSG prý až po 120 tkm (doporučuje dřív). Nevím jestli jsem to dobře pochopil, ale vzduchový filtr by měl být měněn až po 90 tkm, nebo 5 letech (?). To se mi moc nezdá. Kabinový filtr jsem nechal vyměnit teď, vzduchový nechám vyměnit při 45 tkm (nebo po dvou letech). 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deto Vloženo 5. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 5. Říjen 2023 S tym vzduchacom si to pochopil dobre. Uplne sialeny interval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.