Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

no.. vse je proste o udrzbe.. ja menim svicky jak jojo ve 45000 a tyhle maj za sebou tak 150 000.. kabinak zasranej, na oleju 46000.. to by me zajimalo, kde ve skodovce ten servis do 310 000km delali.. a hlavne pan taxikar byl asi peken hovado, ze v tomhle vozil lidi a sebe.

Ale ocividne mu LPG neuskodilo, tzn ze nase klasicky atmosfery musi natocit na LPG milion..a spotreba 6.8l LPG a cca 1 litr benzinu na 100km je super..

• 1 měsíc později...

Ahoj, tak už je tu dlouho mrtvo. Bitttpower, Neměl bys prosím chvíli času a neporeferoval o spotřebě? Tedy pokud jsi už vyjel nádrž BA.

Upraveno od Rozsta

• Autor

Ahoj,tak posledni dobou jsem toho až tak moc nenajel kvuli nemoci.Ale nějake poznatky mohu napsat.Nádrž benzínu jsem ještě od dotankováni do plna nevyjel,a asi ještě chvilku bude trvat než ji vyjedu.Spotřeba plynu se pohybuje ted  okolo 7,6-8 l.Za míň to nějak nejde:).Benzinovou spotřebu ted nedokážu odhadnout,sám jsem zvědavy jaka nakonec bude.Co se týka systému jako takového tak zatím spokojenost až na vstřikovače Keihn,neni to závada, ale vadí mi hlučnost těch vstřikovaču,prostě po přepnuti na Lpg je slyšet dieslovy (klepavy) zvuk,ale tohle je pry vlastnost motoru Tsi na Lpg.Slyšel jsem jedno firemni Tsi a taky to dělalo.Ted jak byla zima tak auto mělo asi 3x problém přepnout,sice přeplo ale nebylo to uplně hladke.Jednou se rozsvitil i Check,ted už nesvíti ,ale přesto se stavím za plynařem.Takže i poměrně drahy system a vstřikovače mohou mit v mrazech kdy bylo okolo -20 problém.Auto stálo celou dobu venku,takže nebyla šance že by se nějak zahřálo,takže vše bylo podchlazene.

na kolik stupnu mas nastavene prepinani.. ja na tusim 30 a tohle mi to taky dela, pokud je velka zima.. auto sice prepne, ale je takove jalove, a pokud tomu slapu, taky se rozsviti check.. pokud zajedes za plynarem, nastavi ti prepnuti na 50 stupnu, nebo i vic a pak uz to je OK.. nebo by melo byt ok.. otec ma na Lovatu nastaveno prepnuti snad az na 60 stupnu a tomu nic neskace, protze cely system je uz zahraty

• Autor

Ahoj,popravdě přesně nevím na kolik je nastaveno přepínáni,ale možna taky okolo těch 35 stupnu?Ted když je teplo tak to přepína celkem rychle.Zkusím se ho zeptat až s nim budu mluvit.

no musis brat to, ze pokud je -10 tak sice ohrejes reduktor potazmo vodu na 35 stupnu, ale zbytek motoru je promrzly... proto auto skace a nechce jet.. takze ja to resim tak, ze jedu opatrne a autu nedavam, pripadne pockamtrosku dyl na prepnuti BA/LPG, treba kdyz jedu po Brne a stojim na krizovatce.

• Autor

Tak ted jak se oteplilo a zkusil jsem nabrat plyn jinde,tak jsem se dostal když jsem nabral do nádrže Lpg 41L a ujel 595km na spotřebu 6,9,což se mi stalo poprve abych se dostal pod 7 l lpg.A to nejezdim na spotřebu,když potřebuji tak na to prostě šlapnu.No uvidíme jak to bude dal.Jinak co se týka auta,tak zatím žádny problém,tak doufám že to tak i dlouho zůstane.K plynaři jsem se ještě nedostal abych zjistil na kolik mám nastaveno přepnuti plynu.Jinak Rozsto zatím jezdím pořád na puvodní dotankovanou nádrž benzínu.Která samozřejmně ubýva:)

Upraveno od bitttpower

• 4 týdny později...
  • Autor

Zdravím všechny příznivce LPG.Po přezuti na letní pneu se spotřeba drži stale  lechce pod 7 l lpg.Takže na 40-41 l se da najet těch 600+ km,což je celkem přijemne.Oproti mrazum pokles o zhruba 1 litr.Na lpg najeto od začátku roku 6400 km.Zatím to šlape dobře,ted jak je teplo tak to přepína prakticky po chvilce.Tak snad to bude i nadále dobře šlapat.

Upraveno od bitttpower

Tak to je dobře, že auto slouží :) Jak je to se spotřebou benzínu?

• Autor

Ahoj,tak doufám že snad ještě dlouho bude,ale pokazit se může všechno.No ja ještě pořád jezdim na tu původni nádrž kterou jsem tankoval na začátku ledna,takže jsem taky zvědav na podíl benálu vuči ujetym km na Lpg.

Aha, tak to zní dobře, kdybys za těch 6400km spálil 40l benzínu, což nezní až tak špatně.

• Autor

No ja jsem na začátku nabral 45 l Vervy100 a ted jen doplnuji Lpg.A ještě si myslím že nějaky tisíc najedu než mi dojde benzin v nádrži.Takže jsem sam zvědav kolik se da na tu plnou nádrž benzinu najet vlastně km na plyn.Proto jsem bral vlastně plnou benzínu a nedoplnuji ted benzin at se to da nějak spočítat.

Ahoj, nevím zda si to tu někde již nezmínil a není to případně tajné, kdo ti tu zástavbu na plyn montoval ?

Před hodinou, bitttpower napsal:

Ahoj,plynovou zástavbu jsem nechal provést zde:Přestavby LPG Prins, Fryšták | Montáž, přestavby LPG ….

Přestavby tam děla jeden montážnik a děla pouze Prins.

Video pěkné...ale aby mě zase někdo nenapadal jak je tu ve zvyku, MTV je špatně umístěný, při méně paliva v nádrži a prudším přidání to bude přepínat do benzínu...vstřikovače už nejsou typické Keihen, nějaký plastový ekvivalent, je vidět, že i takové firmy jako Prins inovují, alespoň se uvidí, kolik vydrží, měl jsem je kdysi na svém autě, ty původní kovové fungovaly i po 200 tisících....jinak dobrý.

• Autor

Napadat tě nikdo nebude,v pohodě.Ja se v tom MTV nevyznám takže nemužu soudit.Jinak na vstřicích je Keihn,jake byly původní nevím.Vím ale že má přestavěna auta a ty už maji na těch vstřicích 150 tis a vic.Takže se uvidí.

Bittpower díky za info, ta tříletá záruka je sympatická. Systém Prins celkově vypadá velice solidně

a pokuď se potvrdí ta proklamovaná 5% spotřeba přívstřiku benzinu tak i rentabilita zástavby sekvenčního

systému LPG u přímovstřiku bude již skutečně zajímavá.

Já mám starý Omegas a vše zatím drží, ale co čtu ohledně originální přestavby od Škody resp. Landi Renzo

tak nevím co si myslet, vstřikovače odchází, prostě šmejd.

Prijet k Polska a udelame Ti prestavbu  na LPG . delame i kamiony na Lpg :)

před 10 hodinami, TOMUS napsal:

Prijet k Polska a udelame Ti prestavbu  na LPG . delame i kamiony na Lpg :)

A jaké zařízení, jaký typ? Pokud vím, tak zatím u motorů TSI  berou systémy až 1/4 benzínu, takže nic moc...a kdo platí za zákazníka DPH? V polsku se namontuje plyn bez DPH, proto vyjde samozřejmě laciněji, ale pak u nás musí zákazník doplatit DPH,což nikdo nedělá, časem se uvidí, jak to dopadne a jaké budou dopočítané pokuty pro majitele...  

• Autor

Zdravím všechny příznivce Lpg.Nyní mám najeto od začátku roku a od doplnění benzinové nádrže doplna 6700 km na plyn.Spotřeba se nyní pohybuje okolo 6,8-7l Lpg.Způsob jízdy je jak potřebuji,neni to jízda na spotřebu,mnozí z vás by byli určitě se spotřebou níže.Dole přidávám foto stavu benzinové nadrže od doplnění do plna,ještě jsem od počátečniho tankováni plne žádny benzin nebral, jezdim na Vervu 100.

P4171172.JPG

Upraveno od bitttpower

Tak to vyzerá na veľmi slušnú spotrebu BA, istotne to na základe tvojích informácii a foto bude pod 1lit/100km a to býva štandard aj pre sekvenčné atmosféry.

Držím place, nech ti auto šlape čo najdlhšie bez problémov

• Autor

Ahoj,ano určitě to je pod 1 litr/100 km BA.Uvidíme jaka bude konečna spotřeba benzínu.Pak to vše spočítám.Děkuji Jozefe,doufám že bude,ale viš jak to je, pokazit se může všechno:)

Upraveno od bitttpower

Hm vypadá to fakt dobře [emoji106]
Tak ať bezproblémově slouží

Dnia 17.04.2018 o 08:00, karel.lpg napisał:

A jaké zařízení, jaký typ? Pokud vím, tak zatím u motorů TSI  berou systémy až 1/4 benzínu, takže nic moc...a kdo platí za zákazníka DPH? V polsku se namontuje plyn bez DPH, proto vyjde samozřejmě laciněji, ale pak u nás musí zákazník doplatit DPH,což nikdo nedělá, časem se uvidí, jak to dopadne a jaké budou dopočítané pokuty pro majitele...  

Pry TSi berou do 1,5L benzinu krome plynu.

Otazky ktere se tykaji DPH/VAT (vat = polsky dph) musis resit s prodejce. Tuto starny neznam. Prve prestavby pro Tsi staly kolem 9000 zl. Ted' je jinak a jsou levnejsi. Berou ze v obu jsou stejne dily.

Musis zavolat tady a zeptat se.

http://gazautomix.pl/

nektere plynarske firmy maji zakazniku z Ceska :) . Vim ze Vy trochu jinak nez my . Jde mi na doklady a pripisani k technicaku atd.

Věřím, že v PL bude montáž za jiné peníze a nevidím důvod to nezkusit. Ovšem problém bude zřejmě s legalizací a zápisem do velkého TP. Nechápu, proč není možné si legálně nechat udělat přestavbu na LPG kdekoliv v EU dle volby zákazníka třeba v D, PL, SK nebo třeba v I... když už máme ten jednotný trh. Ceny na http://gazautomix.pl/

jsou opravdu zajímavé, ještě zajímavější je fakt, že zdejší firmy nabízejí přestavby o 50% dražší :-D

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.