Prosinec 22, 20177 r Vrabčáci na střeše taky cvrlikají, že nejspíš zmizí i CNG pro liftback a bude pouze combi...
Prosinec 22, 20177 r Vcelku by mě zajímal podíl variant. Jsem členem zrovna té liftbackové skupiny a musím říct, že zmenšení kufru je dost nepříjemné. Dojezd pokud bude v přímé úměře (nyní cca 340km dle mé nohy a tratě), tak by se zvedl na cca 490km a to už je slušné. Pokles hmotnosti díky změně materiálu nádrží je známý? Kromě víceprvku nejspíš odpadne i možnost nezávislého topení, předpokládám.
Prosinec 25, 20177 r Minimálně na CZ trhu bylo dost podobných lidí jako ty, tzn. liftback. Proto ta změna není vnímaná úplně pozitivně....
Prosinec 26, 20177 r No kdybych měl možnost výběru, CNG bych kvůli zmenšenému kufru bral jen jako combi.
Leden 6, 20187 r Jeste rekapitulace zmen, drivejsi zpravy byly "potvrzeny" nove i na cngplus.cz: - zvyseni kapacity z 15kg plynu + 50l benzinu na 21kg + 15l benzinu (cca 40% nárůst v dojezdu na plyn) - zlepseni casu 0-100km/h o 1,1s (z 10,9s na 9,8s) - zvyseni vykonu z 81kW na 96kW, tocivy moment vzroste z 200 na 240 Nm (Habi001, je to tedy pravda a nebo zustane 200Nm?) - snizeni hmotnosti o 72kg, dosavadni nadrze misto oceli kompozitove, nove navic ocelova nadrz pred zadni napravou - vlecena naprava misto viceprvkove, tak jako u Leonu a Golfu
Leden 8, 20187 r Autor @bojler, já mám potvrzená točivý moment opravdu 200Nm, ale je pravda, že se mě to taky nezdá. Výkon zvednou a Nm ne?
Leden 8, 20187 r U 1.4 TSI 92kW byl omezen točivý moment na 200Nm kvůli převodovce, předpokládám, že stejný důvod bude i u 1.5 TSI 96kW i 1.5 TGI.
Duben 6, 20187 r Státní správa, konkrétně ministerstvo dopravy má pro příspěvkové organizace nakoupit tato vozidla Š OIII s motorem 1.5TSI 96kW a CNG. Čas dodání 7/2018. Budu informovat.
Květen 10, 20187 r Autor tak to má statní správa smůlu. Tento motor s DSG bude na podzim a v manuálu po novém roce Upraveno Květen 10, 20187 r od Habi001
Květen 10, 20187 r Škoda Auto by s tímto mohla vejít do učebnic jako odstrašující případ zavedení inovovaného výrobku. Zákazníci konečně začali CNG auta kupovat a chtějí je, tak jim na třičtvrtě roku zatneme tipec.
Květen 11, 20187 r Autor @Wdog hele jindy bych s tebou souhlasil, ale teď v tom jsou nevině. Přechod na novou emisní normu dělá problémy i jiným výrobcům. Kdo se vyzná a případně sleduje nabídku motorizací jiných značek, tak vidí že jich hodně odpadlo bez náhrady nebo bude náhrada až výrazně později. A postihlo to i výrobce prémiových modelů.
Květen 11, 20187 r Jsou v tom nevinně protože jiní výrobci také mají problémy? V tom postrádám logiku a nevidím souvislost.
Květen 11, 20187 r Autor to je jak u blbých. Přechod na novou emisní normu byl oznámen výrobcům na poslední chvíli a ty nestíhají homologovat nové motory.
Květen 11, 20187 r Fór je v tom, že G tec tu normu o které mluvíš splňuje i s 1.4 TSI. Musela by se mu tedy vzít nádrž na benzin. Upraveno Květen 11, 20187 r od Clerfayt
Květen 16, 20187 r Ani ne. Hovoří se tu o motoru a normě. Ten 1.4 by normu dal bez problémů. Ovšem celá O III G TEC je tak nějak celmově na hovno, takže jí výrobce raději přepracoval. A je to dobře.
Květen 25, 20187 r Víte někdo o kolik litrů bude menší kufr u kombi? Jsem myslel, že když vyhoděj/zmenšej tu beznínovou nádrž tak to tam trochu přeskládaj a kufr u 1.5 bude větší než u 1.4? Víte to někdo přesněji? CNG by mi nevadilo, ale ten kufr mě (vzhledem k potřebě převážet spoustu hovadin pro dvě malý děti) limituje...
Květen 25, 20187 r Předpokládám že kufr zůstane cca stejný, místo té benzínové se zvětší nádrže na CNG.
Květen 25, 20187 r Zvětšení kufru bych neočekával, má přibýt plynová lahev před nápravou, takže ty pod kufrem zůstanou zřejmě rozměrově podobné (aspoň podle fotek co jsem viděl).
Květen 29, 20187 r Tak podle dnesni inforamce by nabeh 1.5TGI mel probehnout na konci roku 2018 s tim, ze bude dostupny pouze v kombi variante (to uz vime) avsak pouze s DSG. Nabeh manualu bude az druhe polovine 2019. Upraveno Květen 29, 20187 r od Šutrák
Květen 30, 20187 r před 12 hodinami, Šutrák napsal: Tak podle dnesni inforamce by nabeh 1.5TGI mel probehnout na konci roku 2018 s tim, ze bude dostupny pouze v kombi variante (to uz vime) avsak pouze s DSG. Nabeh manualu bude az druhe polovine 2019. To je škoda, čekal jsem, že 1.5 TSI se dvěma tlakovými nádržemi bude letos v létě.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.