Publikováno Leden 18, 20187 r Ahoj, mám otázku na majitele oktávek s DSG, konkrétně na ty co mají auto od novoty .... mám najeto asi 400 km a auto při přeřazování cuká .. nejvýraznější je to z 2 na 3 stupeň ... respektive to není ani tak cuknutí, ale jako chvilková ztráta tahu ... je to normální a srovná se to se zajetím? Jinak je to 2.0 TDI s "mokrou šestkou" ... před tím jsem měl 1.6 TDI s "suchou sedmičkou" a nic podobného se nedělo (ale tu jsem neměl novou, takže nevím ...) Dík
Leden 18, 20187 r Tiez sa mi zdala ucukana po prechode zo 7st octavy,do 6st superba....je to vlastnost tej prevodovky bohuzial.
Leden 18, 20187 r Autor To je divný, všude chválej tuhle 6st ... jak samětově řadí ... a teda zatím je to horší tak jak píšeš ...
Leden 19, 20187 r Ono je to uz dost stara prevodovka.V hladkosti sa na tu 7 stupnovu,aj ked suchu nechyta.7micka je ozaj samet.
Leden 21, 20187 r já mam 6st v benzinu a přechod z 2 na 3 je naprosto plynulý... zajeď do servisu. Upraveno Únor 3, 20187 r od jozinec
Leden 25, 20187 r Mám již třetí DSG, první DSG6 "mokrá" (TDI 1.9) někdy před více jak 10ti lety, poté 2x DSG7 "suchá" (TSI 1.8), nikdy jsem se s takovým problémem nesetkal. A ano, jak již psal někdo výše, DSG7, zejména v kombinaci s TSI 1.8 je opravdu sametová záležitost. Nyní mám s touto kombinací opět najeto cca 7.000 km, nebýt otáčkoměru, není takřka poznat změna převodu. U TDíčka to člověk samozřejmě slyší na otáčkách motoru. U předchozí (také s 1.8 TSi) jsem takové škubnutí registroval někdy po nájezdu 150 kkm, problém s mechatronikou, ale dělo se to mezi 1 a 2, jen za velkého horka a velmi častého přeřazování, typicky při popojíždění v kolonách po Praze uprostřed horkého léta. Jinak ne. U nového vozu by to měl být nesmysl, určitě rychlá návštěva servisu...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.