Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Setkal se někdo s chybovým kódem P190e? 

Mě se tak třikrát objevil, pak jsem ho smazal. Po pár týdnech znovu naskočil, naposledy dnes ráno.

• Autor

Aha, takže přístrojová deska rozsvítila kontrolku motoru, následně po načtení OBD2 adaptérem se ukázalo že jde o p190e.

Podotýkám že jde Škodu Octavia 3 motor 2l 110 kW.

To chybové hlášení zřejmě nemáte v příspěvku popsané celé. Pokud zní jak uvedeno níže, tak jde o závadu tam popsanou. Tím že se závada objeví, pak chvíli nic a zase se objeví, odpovídá to škublému drátu v patici, chvíli je kontakt, chvíli ne.

"Diagnostika ukáže závadu P190E00039 čerpadlo chladící kapaliny pro chlazení plnícího vzduchu - napájecí napětí. Jednoduše dochlazování turba, u mne naštěstí v zimě, takže do opravy jen trochu opatrnosti. Jde o upadlý kablík ve svorkovnici přímo u čerpadla. Prý se utluče vibracemi a u RS TDI docela často. Tak jen taková malá zkušenost.!

• Autor

No pokud se to objeví znovu, tak zkopíruji všecko co mi aplikace píše. 

Zkusím se podívat po kabeláži, na mojí O2 TDI byla v některých místech od vibrací otlučená izolace. Možná to bude i tady.

• 10 měsíců později...
  • Autor

Takže, opět po téměř roce ježdění bez problémů vyskočila stejná porucha.

Smazal jsem ji a uvidíme co dál.

Screenshot_20181211-054346.png

• 2 měsíce později...

Zdravím, oživím trochu toto téma, vyskočila mi taky tato chyba na diag po smazání je za chvilku zpět a chci se zeptat kde se toto čerpadlo nachází abych mohl projít kabeláž.

Díky za odpověď

• 1 rok později...
Spoiler

Mám stejní problém zajímalo by mne to pajjja jeslí je to tak diky 

Ahoj, přidám své zkušenosti. Minulý rok se mi několikrát tento kód objevil. Buď zmizel nebo jsem ho smazal. Teď v lednu v rámci prohlídky mi technik řekl (po předchozím upozornění), že to může dělat slabá baterka (což byla). V rámci prohlídky mi baterku vyměnili (měla už to za sebou) a od té doby se chyba neobjevila. Možná to někomu pomůže. 

Upraveno od beuticek

Beuticek..dik za info 2 krát sem ji vymazal a tet na posled už mi zmizela sama taky si mislim že to bude baterkou Lebo se mi že je slaba

• 3 týdny později...

Tak dneska je to měsíc a den od výměny baterky a ani jednou mi to nevyskočilo. Přitom počasí a teploty tomu nahrávaly. Takže to považuju za definitivně vyřešené. 

• 11 měsíců později...

chlapi ja som mal len šteker na pridavnom čerpadle vodnom zle zarazený, skúste najprv to pozrieť..

Upraveno od Octa121

Já jsem rok od výměny baterie a za celou dobu se už chyba neobjevila. Takže u mě problém vyřešen. 

• 1 rok později...

Ahoj , objevilo se mi to také (P190E), jen jednou a po smazání už ne ...

ale vyskakuje mi tam (P023A , P023B)  ....

Asi budu muset vlézt pod auto a kouknout na ty konektory ... popř. řešit jinak ....

Má někdo obr. kde se tyhle věci nachází ? Děkuju

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.