Přejít na obsah

Clarion DXZ-958-RMC

DKx

Doporučené příspěvky

Ahojte,

jsem nucen urychlit koupi autorádia.

Hledám něco hodně kvalitního, pěkného (spíše tmavšího).

Alpinky se mi moc nelíbí, spíše mě to táhne ke Clarionu, líbí se mi DXZ-958-RMC .. máte někdo zkušenosti ?

Nevím, zdali pro mě méně pěkné DXZ-958-RMC ale oceněné jako Best by mělo nějaký vyšší smysl, ptákoviny typu dotykový barevný display rád oželím.

Jak jsem psal jinde, plánuju zvukovou rekontrukci za cca. 50 tisíc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte,

Alpinky se mi moc nelíbí, spíše mě to táhne ke Clarionu, líbí se mi DXZ-958-RMC .. máte někdo zkušenosti ?

Nevím, zdali pro mě méně pěkné DXZ-958-RMC ale oceněné jako Best by mělo nějaký vyšší smysl, ptákoviny typu dotykový barevný display rád oželím.

O tedlech Clarionech sem take premyslel, osobni zkusennost nemam, ale urcite s nim nebudes zklamanej. Ja teda nakonec zvolil Alpine CDA-9833R a max spokojenost.

9_9_1602c34e-0769-4b9a-af8e-eca677f5e369.jpg

Odkaz ke komentáři

Teď si to po sobě čtu .. já jsem teda íkváč :blbec:, asi bych po práci neměl hodinu nic dělat <_<.

Název příspěvku i ten první clarion něl být DXZ-768-RMP

g_00003191.jpg

Tu jsem spíše chtěl slyšet, že to dražší DXZ-958-RMC

g_14400174.jpg

je kvalitativně na stejné úrovni, jen má kraviny jako barevný dotykový display navíc.

Mi jde o zvuk, né o prkotiny.

A vzhledově preferuji do Octy to černé s variabilním podsvícením.

Odkaz ke komentáři

Pokud plánuješ zvukovou rekonstrukci tak tento clarion je velice dobrý začátek.

Michale ;) na ///Alpine ho asi neukecáme :D Dnes jsem dostal nový ceník Alpine a horní modely šly až o 2tis. dolů (9855) :o

No vypada to, ze nee, i kdyz treba kdyz sli ceny dolu ;-) ;)

Odkaz ke komentáři

Pokud plánuješ zvukovou rekonstrukci tak tento clarion je velice dobrý začátek.

Michale  ;) na ///Alpine ho asi neukecáme :D Dnes jsem dostal nový ceník Alpine a horní modely šly až o 2tis. dolů (9855)  :o

No vypada to, ze nee, i kdyz treba kdyz sli ceny dolu ;-) ;)

To je jako kdybych tu byl nějakej provinilec či co :smich:

Mě připadají ty clariony vzhledově zajímavější a pokud vím, tak jsou kvalitativně na podobné úrovni (model od modelu).

Ale uznávám, že zde na fóru je /////A mnohem oblíbenější.

Ale reálným argumentům se nebráním, rozhodnut ještě úplně nejsem, to bych se neptal.

Odkaz ke komentáři

Ahojte,

O tedlech Clarionech sem take premyslel, osobni zkusennost nemam, ale urcite s nim nebudes zklamanej. Ja teda nakonec zvolil Alpine CDA-9833R a max spokojenost.

9_9_1602c34e-0769-4b9a-af8e-eca677f5e369.jpg

Toto radio vypada mnohem famozneji... Co se vzhledu tyce, volil bych A/// Clarion jsou takove hranoly... Nemluvim o zkusenostech s temito modely, jelikoz je nemam. ;)

Odkaz ke komentáři

Cla 958 je podle mého nejlepší rádio v ceně do 30.000,- Kč na trhu. Má fantastický zvuk. Nikdy jsem ho neměl ale znám ho z drašších instalací i z velmi drahých instalací s reproduktory Morel a s reproduktory Focal Berylium ve full aktiv zapojení. To rádio je prostě excelentní. Nejde o blbosti, které zvyšují cenu ale o to, že má mechaniku McIntosh, nastavení časových korekcí, obrovské možnosti nastavení zvukového pole a převodník 24 bit. Podle mého je jen jedno rádio na trhu lepší. Tím je Clarion DX-2 (také jsem ho slyšel, bohužel jen krátce). Jen bych zvážil zda jsem schopen mu dát i ostatní komponenty, které si zaslouží. To rádio není jen dobrý základ ale High Unit pro pokročilé a velmi náročné posluchače. Koneckonců jde i nakouknout do testů. Alpinka je prostě horší zvukem. Design je věc osobního vkusu.

Odkaz ke komentáři

Doplnil bych ještě to, že u toho Clarionu nešlo o nějaké náhodné poslechy. Dost dlouho jsem o něm uvažoval a zkoušel ho kde se dalo. Nakonec jsem se rozhodl pro Pioneer DEH-P9800BT a to proto, že má vynikající zvuk s převodníkem Bur-Brown ale především proto, že jsem chtěl rádio, které umí telefonovat. Prostě jsem nechtěl montovat těžkou HF sadu a po zkouškách jsem odmítl i přenosné HF BT sady. S tím Clarionem zkušenosti mám.

Odkaz ke komentáři

Cla 958 je podle mého nejlepší rádio v ceně do 30.000,- Kč na trhu. Má fantastický zvuk. Nikdy jsem ho neměl ale znám ho z drašších instalací i z velmi drahých instalací s reproduktory Morel a s reproduktory Focal Berylium ve full aktiv zapojení. To rádio je prostě excelentní. Nejde o blbosti, které zvyšují cenu ale o to, že má mechaniku McIntosh, nastavení časových korekcí, obrovské možnosti nastavení zvukového pole a převodník 24 bit. Podle mého je jen jedno rádio na trhu lepší. Tím je Clarion DX-2 (také jsem ho slyšel, bohužel jen krátce). Jen bych zvážil zda jsem schopen mu dát i ostatní komponenty, které si zaslouží. To rádio není jen dobrý základ ale High Unit pro pokročilé a velmi náročné posluchače. Koneckonců jde i nakouknout do testů. Alpinka je prostě horší zvukem. Design je věc osobního vkusu.

Cla 958 jsem mel moznost porovnat na stejne sestave s 9835 a docela bych se hadal, ktere z nich hraje lepe !!! ;)

Odkaz ke komentáři

Cla 958 jsem mel moznost porovnat na stejne sestave s 9835 a docela bych se hadal, ktere z nich hraje lepe !!! ;)

Ale je také dosti dražší, jednoduše nesehnatelné .. resp. nějak asi jo, ale jde o servis atd. a hlavně zkušenosti lidí.

Navíc u Clarionu: autorádio zvolila organizace EISA (European Imaging and Sound Association) za nejlepší autorádio roku 2005-2006.

Myslím, že se nemá cenu tahat co je lepší, to asi pozná jen opravdu hudební znalec v sestavách soutěžních, což nikdy mít nebudu.

Odkaz ke komentáři

Quote: nezlob se na mně ale to co píšeš je v podstatě nesmysl. Můžeš mít tisícě takových rádií na stejné sestavě a stejně to nic neznamená. Víš proč? Protože rádio je v tomto případě určujícím prvkem. Rádio a jeho nastavení, které určí co bude ten který reproduktor hrát. Rozdílnosti v nastavení způsobí i rozdílnosti ve zvuku. I kdyby se ti podařilo totožné nastavení všech parametrů což je při množství nastavovaných pásem na equalizérech a jejich kroku téměř nemožné stejně to neznamená, že bude dosaženo optimálního zvuku. Je to prostě i o rozdílnosti použitých materiálů a konstrukce. Asi se shodneme na tom, že obě jmenované alpinky jsou vynikající rádia. Podle mého je ovšem ten Clarion lepší a opravdu bych ti ho přál slyšet na těch Beryliích. Je to neskutečný zážitek a věř, že alpinky jsem slyšel nesčetněkrát. Otázka také je, jestli ta stejná sestava byla dost dobrá pro ta dvě rádia. Doufám, že to nebereš jako hádku.

Pokud jde o schánění 958-ky není to problém. S 9835-kou problém bude protože je to loňský model. Dá se sehnat ojetina. Nová už asi ne.

Odkaz ke komentáři

Quote: nezlob se na mně ale to co píšeš je v podstatě nesmysl. Můžeš mít tisícě takových rádií na stejné sestavě a stejně to nic neznamená. Víš proč? Protože rádio je v tomto případě určujícím prvkem. Rádio a jeho nastavení, které určí co bude ten který reproduktor hrát. Rozdílnosti v nastavení způsobí i rozdílnosti ve zvuku. I kdyby se ti podařilo totožné nastavení všech parametrů což je při množství nastavovaných pásem na equalizérech a jejich kroku téměř nemožné stejně to neznamená, že bude dosaženo optimálního zvuku. Je to prostě i o rozdílnosti použitých materiálů a konstrukce. Asi se shodneme na tom, že obě jmenované alpinky jsou vynikající rádia. Podle mého je ovšem ten Clarion lepší a opravdu bych ti ho přál slyšet na těch Beryliích. Je to neskutečný zážitek a věř, že alpinky jsem slyšel nesčetněkrát. Otázka také je, jestli ta stejná sestava byla dost dobrá pro ta dvě rádia. Doufám, že to nebereš jako hádku.

Pokud jde o schánění 958-ky není to problém. S 9835-kou problém bude protože je to loňský model. Dá se sehnat ojetina. Nová už asi ne.

Jako hadku to neberu, jen tvrdim, ze nelze jednoznacne rict ze Clarion nebo naopak Alpine hraje hur nebo lepe !!! ;-)

Odkaz ke komentáři

Objektivně aby to bylo možné brát v obecné rovině asi ne. Subjektivně je to asi jasné. Ty jsi zatížený na Alpine a já spíš na zvuk Clarionu, který mi připadne živější, barevnější a propracovanější v detailech. Poslechové testy, které vyhrává Clarion a kterým spousta lidí nevěří jsou opět jen subjektivním hodnocením testera i když do jisté míry podloženým výsledky objektivního měření. Na tom se snad shodnem.

Odkaz ke komentáři

Nazdarek panove chtěl bych si taky koupit radio do svého autička, a jelikož nemam moc peněz na rozhazování tak jsem si vybral dvě dostupné značky a teď bych vás požádal o radu které by ste si koupili a proč? děkuji za vaše reakce

http://www.autoradio-prodejce.cz/autoradia...deh-p6800mp.htm

a druhé

http://www.autoradio-prodejce.cz/autoradia...c-cq-c7303n.htm

Odkaz ke komentáři

Nazdarek panove chtěl bych si taky koupit radio do svého autička, a jelikož nemam moc peněz na rozhazování tak jsem si vybral dvě dostupné značky a teď bych vás požádal o radu které by ste si koupili a proč?  děkuji za vaše reakce

http://www.autoradio-prodejce.cz/autoradia...deh-p6800mp.htm

a druhé

http://www.autoradio-prodejce.cz/autoradia...c-cq-c7303n.htm

Ja osobne urcite toho Pincka ... kvuli zvuku !!! ;)

... aletoho Pana sem neslysel ;-)

Editováno: , autor: MichalF
Odkaz ke komentáři

Tak ja taky pridam nejaky ten postreh. Jen pro info: Alpine 9835 jsme mel ve svym aute cca 1 rok, 9855 pul roku a Clarion 958 - 8 mesicu.

Castecne souhlasim s Allem. Ten Clarion mel daleko lepsi prostor a objevilo se spousta malych delatilu, ktery u Alpine nebyly. Zvuk alpine je takovej "surovej" a u Clarinu jak pise All "barevnejsi". Tim nechci ale rict, ze alpina je spatna. Je to vec vkusu kazdeho cloveka. Pokud neberu HX-D2, DEX a F1 tak mi prijde taky jako nejlepsi radio.

A ted minusy: nekolikrat jsme cet, ze radio ma mechaniku McIntosh. Dle zastoupeni Clarionu, to neni pravda. Na dotykovy panel je potreba si zvyknout. 958 je 1. radio, kde jsem bez navodu neumel prepnout na dalsi pisnicku :-). Panel je diky dotykovemu displeji dost masivni a kdyz to clovek casto nosi s sebou, tak si musi zvyknout na batoh :-). Motoricke sklapeni panelu ma pohon pouze na jedne strane a kdyz sjizdi panel, tak jede sikmo - drobna blbost ale me to celkem vadilo. Toto radio jsem si kupoval jako pro me "vosklivy" ale s naprosto uzasnym zvukem. Bohuzel v radiu mi zacalo lupat. Opravil se prevodnik a radio bylo OK. Bohuzel jen na mesic a pak stejny problem. Servis nebyl schopny tuto zavadu behem pul roku odstranit, vyrobce se k zavade nevyjadril. Nakonec jsem radio pro nefunkcnost vratil.

Samozrejme ma toto radio i spoustu plusu. Primy vstup z HF je urcite vyhodou. Uzasny je stmivani displeje, podle vestaveneho cidla.

Radio jsme mel zapojene na aktiv.

Zaverem bych chtel rict, ze pokud 958 nelupalo, tak hralo naprosto uzasne.

Pravdou ale je, ze kvalitnich radii je malo. Svoje auto ted predelavam a jako HU prijde Eclips 8445, takze pak mohu poreferovat.

Odkaz ke komentáři

A jeste jedna poznamka. Tu 958 si muzes v ofiko servisu www.eurospace.cz nechat predelat na cerne provedeni. Cena tusim kolem 500,-.

To je zajímavé, o tom jsem nikdy neslyšel.

Ale tu ta cena je dosti někde jinde, resp. asi nejsem zas tak bohatý, abych investoval 6000Kč navíc jenom kvůli černému provedení (pixmania.cz).

Odkaz ke komentáři

A jeste jedna poznamka. Tu 958 si muzes v ofiko servisu www.eurospace.cz nechat predelat na cerne provedeni. Cena tusim kolem 500,-.

To je zajímavé, o tom jsem nikdy neslyšel.

Ale tu ta cena je dosti někde jinde, resp. asi nejsem zas tak bohatý, abych investoval 6000Kč navíc jenom kvůli černému provedení (pixmania.cz).

http://www.ryves.cz/autoradia/s-cd/clarion-dxz-958rmc.php

http://www.pixmania.cz/cz/cz/93395/art/cla...-dxz958rmc.html

u nas dostanes postu zdarma, u pixmanie je cca 300,-. Samozrejme vsechny pripadne problemy resis v Parizi, je to francouzka firma, ktera se ridi francouzkymi zakony. Takze rozdil v penezich je 3000,- ale s ceskym navodem, ceskym servisem a pripadnou reklamaci resime po CR. Takze zvaz jestli je to usetreni nebo ne.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...