Přejít na obsah

All_01

Uživatel
  • Počet příspěvků

    86
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem All_01

  1. Vzhledem k tomu, že před pár dny spadla cena z cca pěti tisíc, vzhledem k výbavě a předevšímn vzhledem ke kvalitě zvuku v kategorii rádií do 4000,- Kč zcela ojedinělé doporučuju JVC KD-G731 za 3790,- Kč (http://autoaudio.wsc.cz/DVD-radia/JVC/fr0.html).
  2. Já nic přemrštěnýho nevidím. Jak na tebou uvedených odkazech vidím dělá i Coner výprodej loňských modelů. Jen je jinak vyčíslený. Na svém odkazu uvádím "Sleva 15% z uvedených cen". To znamená že: CAB259 = 2542,- CAB309 = 3740,- CAB609 = 5092,- C109 = 4208,- .............. atd. Co je přemrštěné? Myslíš jejich škrtnuté ceny? Ty přece nehrají roli. Podstatné je kolik musí člověk vytáhnout z peněženky a jestliže mám na svém výprodeji uvedené ceny odečti z nich těch 15% a dostaneš se ke konečné ceně.
  3. Taky bych mohl leccos nabídnout. Třeba kombinaci Spectron SP-A2100 s bednou SPC300Z a montážní sadou HKAB-80. http://autoaudio.wsc.cz/Amps/Spectron/fr0.html http://autoaudio.wsc.cz/Boxes/Spectron/fr0.html http://autoaudio.wsc.cz/Sady/Sady.html CELKEM za 5500,- Nebo třeba něco z tohoto: http://autoaudio.wsc.cz/Vyprodej/fr2.html Případně zesilovač Spectron SPA2200Z s výprodejovou bednou Axton CAB309 za 6730,- Kč + montážní sada HKAB-80 zdarma. Tady najdeš test té bedny: http://autoaudio.wsc.cz/Testy/Axton/CAB309.jpg Možností je spousta. Navrhuju odzkoušené kombinace s velmi dobrým poměrem cena vs. výkon.
  4. Myslel jsem si, že je to něco spíš na odhlučnění. S těmi zesíky je to zhruba tak jak píšeš. Zvážil bych možnost pořídit 4kanálový zesík. Když projedeš weby výrobců tak zjistíš, že ceny dvoukanálů a čtyřkanálů z jedné modelové řady jsou stejné nebo hodně podobné. To by ti umožnilo pohánět kanály 1 a 2 přední reproduktory a můstkem kanálů 3 a 4 subwoofer. Na trhu jsou ovšem i pěti a šesti kanálové zesilovače, které zvládnou pohon kompletního osazení. Je to ale i o penězích, které chceš utratit. Ty budou výběr limitovat. S dimenzováním kabeláže ti můžu pomoct. Pokud chceš napiš mi na autoaudio@seznam.cz.
  5. Co je to za materiál? Jen tak od pasu bych řekl, že není zvolen nejvhodněji.
  6. To že je škodovácká navigace stará 7 let není zásluha ale průser. Zvlášť když to cpou do nových aut za neuvěřitelné příplatky. Jestli Pioneer někdy pájel digihry nevím. Že spoustu let umí jak audio tak i video včetně navigačních systémů vím jistě. Zkus někdy ty škodovácké hrůzy s těmi pioneery srovnat. Už jsi to někdy udělal? Já ano a co víc. Srovnával jsem to třeba s rycholstí, zpracováním a množstvím map dodávaných Navteq-em pro Becker nebo Sony navigace a také s Tom Tom One. Škodováckou katastrofu bych v autě nechtěl ani zadarmo. Další průser je to, že u navigace bratru za víc než 80 tisíc není v ceně ani jedna mapa. Za necelých 5000,- můžeš dokoupit dost problematické mapy ČR a Polska. Za tohle třeba Becker nabízí kompletní Up Grade firmwaru včetně map 37 států pro svoje mobilní navigace. V cenách těchto navigací při nákupu nového kusu je jak Firmware tak i vynikající mapy původní evropské 15-ky, zhruba 75% pokrytí střední Evropy a mapy s různým pokrytím východní části Evropy a Balkánu. Celkem mapy 37-mi států Evropy. O kvalitě českého hlasového navádění a displeje ani nemá cenu se zmiňovat. DX je v porovnání s tímhle živelná pohroma. Stejně by dopadlo srovnávání s navigacemi Tom Tom a Garmin a to jsou přístroje v cenách od 8000,- do cca 15000,- Kč. I ty ovšem dopadnou dost tristně ve srovnání s Pioneery z mých odkazů. Když jsi ze škodovácké navigace takhle odvázaný asi jsi při práci nic jiného neviděl. Přál bych ti vidět a slyšet multimediální systém s tou první spájenou navigací. Asi bys DX vyhodil i se Superbem.
  7. Nejsem MBčkář takže ty jejich příplatkové výbavy až tak moc neznám. Přes to mi to nedá. Nedávno jsem měl pod rukama příplatkovou záležitost navigaci DX se soundsystémem v Superbu. Můj osobní a velmi subjektivní verdikt je, že zvuk za tyhle prachy (cca 84.000,-) je naprostá katastrofa. Při naprostém ztlumení tohoto přístroje z repráků stejně něco lezlo a po několikerém ověření jsem došel k závěru, že se jedná o konstrukční zmršeninu. Dlužno dodat, že byl použit dost slušný externí zesilovač a že byl právě kvůli tomu úkazu několikrát měněn za různé lavnější i dražší typy. Odtud přesvědčení, že jde o chybu v konstrukci. Vybavení mapami bylo naprosto směšné. Za tuhle cenu by mě zařízení mělo nosit v nosítkách a cestou i krmit, napájet a číst mi pohádky. Zkuste se podívat co za menší prachy umí třeba tohle: http://www.basys.cz/produkty/pioneer/satel...otky/avic-hd3bt nebo za polovinu tohle: http://www.basys.cz/produkty/pioneer/satel...ednotky/avic-d3 Vyvložkovat palubku vždycky jde maxidot bych kvůli tomu všemu dost snadno obrečel. Ty škodovácký krámy mi přijdou neskutečně předražený. Vždyť i kdejaká mobilní navigace kolem desítky nabízí mnohem víc než cokoliv z navi přístrojů z MB.
  8. Ony by se za tu cenu (skoro) daly i komponentní reproduktory. http://autoaudio.wsc.cz/Kompo/Spectron/fr0.html
  9. S napájením to nemůžeš ošidit. Potřebuješ správně dimenzovaný napájecí kabel s připojením +pólu na baterku. Tento kabel musí být jištěný příslušnou pojistkou. Záporný pól stačí na kostru stejně "tlustým" kabelem.
  10. Určitě kup komponentní systém. Středobas dáš do původního umístění a výškáč kamkoliv jinam. Třeba do prostoru zrcátka, na palubku a pod. V balení komponentních systémů jsou i různé typy montážních domků, které takovou montáž umožní. Pokud jde o ten zesík tak ten potřebuješ k pasivnímu subwooferu. Axton AB20A, o kterém jsem se zmiňoval je aktivní subwoofer. Znamená to, že má zesilovač vestavěný takže už žádný další nepotřebuješ. Jen mu natáhneš signál a napájení. Můžeš se na něj podívat na mém webu ... http://autoaudio.wsc.cz/Boxes/Axton/fr0.html ... a když klikneš na obrázek můžeš si přečíst test té maličké bedýnky.
  11. DSKčka jsou katastrofální reproduktory. Hledejte repráky s menší montážní hloubkou než je 60 mm. Třeba Axton CAC2.6ES nebo AC2.6ES. Kdejaké rekukce pro fabku jsou tady: http://www.stualarm.cz/search.asp?EXPS=pla...;SearchType=all
  12. Přední repráky ve fabce jsou nýtovány na plastových podložkách. Ty vyhoď i s repráky. Buď si udělej nové z MDF desky nebo si kup nové plastové. Jestliže máš rozpočet cca 15000,- a chceš rádio s BT podívej se především na Pioneer DEH-P65BT. Jsou i levnější ale u některých (55BT) nebudeš mít plnohodnotné ovládání telefonování a u některých (většina ostatních v podobné ceně) budeš must dokupovat BT modul. U některých levnějších Kenwoodů je ten modul už v ceně. Osobně bych se na to ale vyprd. Jednak proto, že za rádiem není místa nazbyt a musel bys tam ten modul někam nacpat. Druhak je ten 65 BT velmi dobrý a jediné co od něj natáhneš je mikrofonek. Pokud jde o reproduktory a splnění cenového limitu doporučoval bych dopředu Axton CAC2.6ES (3750,-) ... http://autoaudio.wsc.cz/Kompo/Axton/fr0.html ... nebo novinku Axton AC26ES. Dozadu pak stejnou značku v koaxiálním provedení provedení 10 cm kvůli zachování jednotného charakteru zvuku vepředu i vzadu ... http://autoaudio.wsc.cz/Koax/Axton/fr0.html ... Do rozpočtu se vejdeš a bude to dost slušné. Pokud ještě trochu vytlumíš dveře dostaneš z toho i docela basy. Subwoofer to nenahradí v žádném případě ale budeš hrát a časem uvidíš jestli budeš subwoofer chtít. Hodil by se tam maličký aktivní box Axton AB20A.
  13. Do fabky potřebuješ 16-ky reproduktory s nízkou montážní hloubkou pod 60 mm. Dál je to všechno jen o penězích. Zkus nastínit v jaké cenové kategorii se chceš pohybovat.
  14. Tajný zásoby nemám a dodám těch JVC kolik kdo chce. Vyprodaný (aspoň u mne) rozhodně nejsou. Abych byl ale naprosto přesný. Mám nějaká JVC KD-G722 tedy jen černé. Stříbrné došly ale spolehlivě můžu říct, že budou. Jak říkám. V této ceně není na trhu lepší rádio.
  15. Doporučil bych JVC KD-G721 (722 - černé). za tyhle prachy nejlepší rádio na trhu. http://autoaudio.wsc.cz/DVD-radia/JVC/fr0.html Neřekl bych ale, že paňasy jsou strašný rádia. Pokud jsi nijak neupravil uložení reproduktorů dost se to na zvuku podepsalo.
  16. Nejen pro Vigel: Odkaz, který dával Aidolon je na materiál sloužící na odhlučnění. Tedy především na omezení prostupu hluku do interiéru vozidla ať už zvenčí nebo od motoru. Popis uvedený na tom odkazu je pitomost a budu následně dost sprostý. Cituji: "...a také vnitřních stěn subwooferových boxů." Konec citátu. Každý kdo toto u tohoto materiálu doporučí je pitomec, který nemá páru k čemu tlumení boxů slouží. Nehledě na to, že za podobnou cenu se dají i k omezení hluku koupit podstatně lepší a vhodnější materiály. U tohoto materiálu nemám nic proti použití na odhlučnění. K tlumení boxů je to blbost a k tlumení reproduktorových prostor v autech je to blbost úplně stejná. V autohifi se bavíme o dvojím způsobu "tlumení" a nepatří sem odhlučnění. Jedním způsobem je tlumení subwooferových boxů, které není předmětem tohoto tématu. Pro druhý způsob se mylně používá výraz tlumení, který je ale zažitý a tak ho budu akceptovat. Najedná se o tlumení jako takové ale o antirezonanční úpravy plechů karoserie případně plastových dílů a jejich dosedacích ploch. K těmto účelům se používá celá řada materiálů včetně akustických pásek (Fonotape) a molitanů k "odrezonování" dotekových ploch plastů s ostatními díly karoserie. K našemu účelu se používají převážně samolepící bitumenové nebo polymerové pláty, stříkané tlumící materiály (Dynamat, Zealum ZNB-1, SL sprej atd.) a nátěrové pasty (Brax Exvibration). Účely všech těchto materiálů jsou dva. Prvním a také hlavním je zpevnění plechů karoserie čímž se omezí vibrace plechů především ve velmi exponovaných místech v okolí reproduktorů a za nimi. Touto úpravou se značně omezí i přenos vibrací na navazující díly. Druhý důvod je ten, že úprava plechů těmito materiály podstatně omezí absorbci zvukových vln plechy karoserie. Tím se omezí proslech zvukzu ven z auta, který se tak "uzavře" v interiéru a protože plechy neabsorbují je i trošku vyšší reálně dosažitelná hlasitost. Tolik v kostce k "tlumení". Dalšími materiály, které se v tomto smyslu používají jsou materiály, které zabrání odrazu zvukových vln zpět na membránu reproduktoru tím, že vlny částečně absorbují a částečně odkloní mimo membránu. Jsou to materiály jeko Dynamat Dynaxorb nebo Bofoam. Jsem toho názoru, že vzhledem k rozdílnosti cen uvedených materiálů by měl každý zvážit adekvátnost investice a rozsah úprav vzhledem k ceně sestavy. U špičkových systémů je samozřejmě žádoucí rozsáhlá úprava karoserie špičkovými materiály jejichž cena je stejně jen zlomkem ceny systému. Jsem toho názoru, že u velmi levných sestav a sestav bez zesilovačů stačí částečná úprava především v exponovaných místech. Existují ale i sestavy s relativně velmi drahými reproduktory a HU bez externího zesilovače. Tyto sestavy bych z omezeného tlumení vyjmul.
  17. Parametry ozvučnice mají na zvuk zásadní vliv. Nemůžeš ji změnit aniž bys spočítal její vhodnost z TS parametrů reproduktoru. Naslepo to nezkoušej. Výsledek bude velmi pravděpodobně blbý. Co je to za reprák?
  18. Jestli výrobci hrají boudu nevím. Je to možné. Už jsem udělal několik aut různými materiály a mám i zkušenosti s nějakým bezejmeným bitumenem, který majitel auta mermomocí chtěl. Bylo to dost blbé a nemá cenu vypisovat co všechno. Dělal jsem pár aut Dynamatem Original i Extrem, Zealum VM1 i VPB, bitumenovými deskami od Sinus Live, deskami od Autoleads, Sikadampem a kdo ví čím ještě. Přišel jsem na některé problematičtější věci ale nikdy to nebylo o měknutí v teple. Další věcí je efektivita tlumení. Nejsem schopen uskutečnit měření vibrací za stejných podmínek a tím posoudit účinnost jednotlivých materiálů. Měl jsem ale možnost vidět nějaké grafy takových měření, které se týkaly grafického znázornění vibrací vibrací upravených a neupravených plechů i odrazivosti a absorbčních schopností jednotlivých materiálů. Je třeba si uvědomit ještě jednu věc. Bitumen je asfalt a nic neříkající pojem. Je to prostě jen obecné názvosloví pro materiály na asfaltové bázi. K našemu účelu je určená spousta ať už bitumenů nebo polymerů a nevěřím, že jsou všechny stejné a že mají stejnou účinnost. Úpravu lze dělat lecčím. Jsem ale toho názoru, že s boudou nebo bez boudy patří do auta k tomu určené materiály. Až měření by prokázalo co je a co není blbost. Ipa blbost je a to že má stejný základ na tom nic nezmění. Má prostě jiné primární účely a tlumení vibrací jemi není. Proto se také vyrábí speciální materiály k antivibračním úpravám. Důkazem budiž třeba Tecsound od firmy Vestin. Projeď si stránky výrobce na www.vestin.cz a uvidíš jak se různé materiály liší účelem.
  19. Velmi, opravdu velmi zjednodušeně a na zoufalcích trvám. Bitumeny ať už Tecsound nebo třeba VPB jsou na bázi asfaltu stejně jako ipa. Dost podstatně se ale liší pevností a především tepelnou odolností. Zkus si fláknout ipu do dveří a zaparkovat na sluníčku. Nezapomeň ale dát pod dveře nějakou plechovku aby měl ten sajrajt kam kapat. O tom co budeš dýchat v autě a jak to tam bude smrdět se bavit snad nebudem. Další věcí je to, že žádná ipa nesplní účel pro kteráý se tyhle materiály do aut cpou. Není dostatečně pevná a i kdyby byla změkne při nějakých 50-ti stupnívch což, jak jistě víš není v létě problém v zaparkovaném autě dosáhnout. Zkoušel jsem i jiné materiály na podobné bázi, které jsou určeny jako střešní krytina. Je to totéž. I při relativně malém zahřátí z toho vznikne smrdutá, žvýkačkovitá sračka. Rozhodně tě ale nebudu přesvědčovat o nevhodnosti ipy nebo Mirelonu. Klidně si to do auta nalep. Přeju hodně štěstí, trpělivosti a psychické odolnosti. Budeš ji hodně potřebovat.
  20. Já Mirelon zkusil. Je skvělý na podložení vibrující SPZ-ky a pod plovoucí podlahy. Na všechno ostatní je na ho*no. Je třeba si ujasnit co vlastně znamená tlumení. Může jít o tlumení za účelem odstranění nebo snížení vnějšího hluku nebo o antirezonanční úpravy. Protože jsme v sekci Autohifi tipoval bych, že jde o druhou variantu, pro kterou je Mirelon naprostá blbost. Na všechno ať už jde o odhlučnění nebo antirezonanční úpravy jsou speciální, do auta určené materiály. Náhražky typu Mirelon nebo třeba Ipa používají jen zoufalci. Jo, všechno stojí peníze ale buď něco dělám pořádně nebo to nedělám vůbec. To neznamená, že se nutně musí utratit astronomické částky za špičkové materiály. Na trhu je dost materiálů v nejrůznějších cenových relacích a tak zle aby nemohl vytáhnout tisícovku nebo dvě na tom snad nikdo z nás není. Hliníková vrstva má dva účely. Jednak odráží teplo a tady jsem při použití pro antirezonanční účely nějak nepochopil smysl, za druhé zpevňuje podkladový bitumen nebo polymer. Tady smysl chápu vcelku jasně.
  21. Já bych se v rádiu nehrabal ale nemám nic proti když to někdo umí. Do svého bych ho ale nepustil. Na tohle existují různé pomůcky od rozbočovacích RCA kabelů přes děliče signálu až po signálové konvertory. Otázka zní na co to chceš. Pokud pro 4ch zesík, který bude pohánět předek a subwoofer stačí ti Y RCA kabel. Pokud chceš pohánět předek a zadek byl by vhodnější dělič signálu u kterého na rozdíl od prvního řešení zůstane zachován Fader. Pokud bys potřeboval ještě víc kanálů line out pomohl by signálový konvertor. Napiš co chceš dělat a nasměruju tě.
  22. Mně by se zase nelíbilo kdybych pro každé připojení musel hledat nějaký ukrytý drát a pak mi na něm fleška plandala nebo byla schovaná mimo dosah. To je ale věc každého, že jo? Já ti to JVC nevnucuju. Myslím, že je lepší než ten Blaupunkt ale jak už jsem napsal. Nic proti němu a když ho koupíš chybu neuděláš.
  23. Je tu poměrně dost názorů, se kterými nelze souhlasit. Zhruba platí pokud se pohybujem v cenách mezi 1 a 2 tisíci za pár. Pokud tuto kategorii opustím troufnu si s použitím 6ch zesíku, jednoho subwooferu a dvou párů desítek postavit vynikající instalaci se zvukem jaký málokdo v autě slyšel. Nelze souhlasit ani s tím, že malá membrána znamená malý výkon. Mám výškáče 5 cm, které snesou s přehledem 150 W RMS a desítky které zvládnou v RMS výkonu 70, 80 i 100 W. To není schopno dodat žádné rádio. O tomhle to ale až tak moc není. Jde o kvalitně provedenou montáž a přesné nastavení pracovních frekvencí použitím pásmových propustí. Malé membrány mají hlavně dva problémy. Nízkou citlivost a neschopnost hrát basy. Tohle jsou prostě konstrukční záležitosti ale když se propusti nastaví tak aby se repráčky nepokoušely basovat dá se z nich dostat i vynikající zvuk. Jestliže se ale tazatel chce pohybovat v nejnišší cenové třídě jsou ovály ať už 6x9" nebo 7x10" ideálním řešením.
  24. Viděl bych to stejně jako NOS a Fancarhifi. Pokud nemáš aspoň základní přehled nech si poradit celou sestavu. Pokud jde o ten zesík tak na dvoukanál připojíš buď dve satelitní reproduktory nebo jeden subwoofer. Jednokanálové zesíky jsou určeny pro subwoofery. Ono je to trošku složitější ale v tuto chvíli nemá smysl pitvat se v detailech. Záleží i na výšce investice. Pokud se chceš pohybovat v základní třídě a nechceš pohánět celé auto zesilovači byl by asi ideální 4ch zesík, který by poháněl přední reproduktory a subwoofer. Zadní by pak hrály z rádia. Ceny 2ch a 4ch zesíků stejného výrobce a stejné modelové řady si jsou hodně podobné. Tady to není o navyšování investice. Měl bys trošku specifikovat co vlasně chceš a kolik za to chceš utratit.
  25. Obecně bych řekl, že vhodné je. Trošku slabší výbava ale jde to. U BT telefonu bych chtěl aby rádio umělo také vytáčet což ten Blaupunkt neumí. Má velmi slušný tuner a trochu slabší zvuk z CD. Pokud používáš SLX neměl bys jít příliš níž s kvalitou rádia. Doporučil bych i JVC KD-G721 nebo 722. Oproti tomu Blaupunktu má slabší tuner a neumí BT. Na druhé straně má USB. Za cenu, ve které se teď pohybuje je to vynikající rádio. Pokud by to pro tebe bylo zajímavé můžu poslat nějaké testy. http://autoaudio.wsc.cz/DVD-radia/JVC/fr0.html
×
×
  • Vytvořit nový...