Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Už 2x sem i na moji Fabii Kombi 1.2HTP 47kW rv.2003 (cca 176tis km) stalo že mi pří jízdě "vypadl" plynový pedál, prostě přestal reagovat a tak za 1-2s najednou vše ok. Auto se pak chová jako když se brzdí motorem. Zkoušel jsem diagnostiku, ale nikde žádná chyba. Stalo se to vždycky při ustálené rychlosti okolo 90-100km/h ve stejném místě na dvouprodué "státovce" v mírné pravotočivé zatáčce. Netušíte někdo čím by to mohl být?

Díky.

Ten plynový pedál musí mít nějaký elektronický snímač polohy,který vysílá signál řídící jednotce,který by mohl být v určitém místě "ošoupaný",to by ale muselo znamenat,že by to dělalo ve stejné poloze plynu na všechny rychlosti.Prostě poloha,ve které se ten pedál nachází nejčastěji...

• Autor

No to sice jo, ale že se to stalo 2x a vždycky ve stejném místě? Dneska nic. Jezdím tu trasu každý den do práce, tak uvidíme. Ale taky  jsem pak přišlápl ten blyn dost a nic... Takový problém jsem kdysi měl na Fiatu Tipo kde byla ošoupaná dráha potencimetru škrtící klapky (byl tam lanovod od plynu na škrtící klapku) a to když "vypadlo" tak stačilo jen nepatrně změnit polohu plynového pedálu a zase se to "chytlo". Tohle se fakt chovalo jinak.

Tady ale žádný lanovod není,tady je ten signál o poloze pedálu vedený elektronicky.Teoreticky by stačil nějaký kousek smetí,který by se tam dostal.Mohl by se i posunout i vypadnout úplně pryč,je možné,že už se to stalo.Stejně tak může být ten problém na druhé straně mezi řídící jednotkou,vstřiky a škrtící klapkou.To by ale musel VAG ukázat nějakou chybu.Pak se dá teprve něco opravovat.Takhle můžeš jen sledovat,když se to stane,tak při jakých otáčkách a zkusit někde jinde jet na stejné otáčky,jestli se to stane také.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.