Honza O. Vloženo 8. Únor 2018 Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 Zdravím, Na fóru jsem nenašel žádné vlákno na toto téma tak snad netvořím duplicitní téma. Všiml jsem si, že se mi po počasí které v posledních dnech převládá (voda,sníh,vlhko) objevil na spodním vnějším těsnění okének zelený povlak jakoby drobný mech. Stává se vám to taky po takovémto počasí ? Případně nemáte někdo nějaký nápad nebo zkušenost jak tento ,,mech,, odstranit co nejefektivněji popřípadě aplikovat nějaký přípravek který tomuto tvoření zabrání ale zároveň nepoškodí již zmiňované těsnění? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 8. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2018 Aktuálně nemám auto u sebe ale během víkendu bych mohl dodat fotografie pro upřesnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Parkujes pod stromy? Zkus to prostriknout wapkou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Parkují z 50% v garáži A zbytek venku ale kde to je různé ale ano i pod stromy a ne jen tam A nemůžu wapkou nahnat tu vodu pod to těsnění do dveří a někde do mechanismu elektrických okýnek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Ahoj, mám to tam taky. Parkuju ale furt venku. Zatím jsem to nečistil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Aha tak to jsem rád že to nemám jenom já a že nejsem jediný Myslíte že by bylo řešení stáhnout okynko a když je dole lépe se tam dostane a utřít to hadříkem? Vím že to není řešení na delší dobu ale alespoň to nebude tolik vidět ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 (editace) Ahoj, mám také. Parkuji buď pod pergolou, nebo na veřejném parkovišti. Jednou jsem již čistil při staženém okně zubním kartáčkem a čističem interiéru Auto Finesse Total a nakonec setřít hadříkem. Šlo to krásně dolů a vydrželo to asi půl roku. Je to asi ale hodně individuální. Editováno: 9. Únor 2018, autor: Hlouchyno Autooprava na telefonu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Aha tak díky moc za tip s tím zubním kartáčkem to určitě vyzkouším a jak koukám ani nebudu muset přikládat fotografie, neboť víte o co se jedná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Myslím, že je to plieseň. Z kuchyne zober Savo, zrieď vodou a mierne potri. Vyskúšaj na nejakom slabšie viditeľnom mieste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 No plíseň to nevím opravdu to spíš vypadá jakoby mech. Já tedy pro jistotu o víkendu dodám fotografie ať máte přesné mínění o co přesně jde. Ale ještě k tomu SAVU nepoškodí to pryžové části (těsnění), aby mi pak např. neteklo do auta. A co říkáte na případnou konzervaci (lehký film) silikonovým olejem (potřít hadříkem) jako ochrana proti vodě.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 O plíseň se podle mě nejedná. Spíše to opravdu vypadá jako mech. A k tomu kartáčku. Ještě jsem si vzpomněl, že v jednom místě, kde toho bylo už docela hodně, pomohl až malý kartáček na boty viz foto níže. Hlavně nezapomenout oblepit vnější těsnění kolem skla páskou, aby nedošlo k poškrábání. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 před 3 minutami, Hlouchyno napsal: O plíseň se podle mě nejedná. Spíše to opravdu vypadá jako mech. A k tomu kartáčku. Ještě jsem si vzpomněl, že v jednom místě, kde toho bylo už docela hodně, pomohl až malý kartáček na boty viz foto níže. Hlavně nezapomenout oblepit vnější těsnění kolem skla páskou, aby nedošlo k poškrábání. Aha tak to díky moc O víkendu se na to vrhnu Díky chlapi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Není zač, ale nezapomeň, že se předcházející příspěvek necituje.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Jo promiň Vím jenom když je v sérii x příspěvků A na oblepení by měla naprosto postačit papírová páska ne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Však v pohodě. Jen by to mohlo vadit adminovi. Jinak určitě postačí papírová páska. Sám jsem ji použil. Vlastně jde jen o to, aby jsi to těsnění kolem skla kartáčkem nepoškrábal, neboť právě nepatří k nejodolnějším a byla by škoda mít to poškrábáné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Jo to by byla škoda tak díky zítra na to skočím když tak potom napíšu nebo hodím nějaké fotky podle toho jak mi to vyjde (pokud to stihnu). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 9. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 A ještě dotaz na ten silikonak ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 9. Únor 2018 Sdílet Vloženo 9. Únor 2018 Co se týče mě, tak jsem tam nic neaplikoval, takže v tomhle nepomůžu, ale u tak to 1/2 roku vydrželo čisté. Ono je to hodně o tom, jakým směrem se auto parkuje, já třeba parkuji pravou stranou vždy k severu, takže "chycená" byla právě jen pravá strana. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 10. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 10. Únor 2018 Aha děkuji dobře tak zkusím to taky bez aplikace jakýchkoliv přípravků a uvidím jak a na jak dlouho to půjde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BonoMan Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Mám to po zimě taky. Tohle ve škodovce docela nevychytali, například u dvojkové Octavie je gumové těsnění až k oknu, navíc je tam spád, který zamezuje usazování podobného bordelu. Ten žlábek u trojkové Octavie si o tohle vyloženě říká... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 I v Rapidu.... Je pravda, že v létě to samo zmizí, asi se to spalí žehem.S tím serverem mě to pobavilo.... Budeme parkovat podle světových stran, aby se mech ve žlábku netvořil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza O. Vloženo 12. Únor 2018 Autor Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Aha tak to jsem rád že to nemám jen já a že to je běžná věc . A máte pravdu to ve Škodovce nevychytali tak naštěstí to zase není žádný neřešitelný problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BonoMan Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Před hodinou, miklisek napsal: v létě to samo zmizí, asi se to spalí žehem Fakt? Já už přemýšlel, jakej mechožrout na to koupit, abych se toho zbavil. Takže to mám nechat a zmizí to samo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miklisek Vloženo 12. Únor 2018 Sdílet Vloženo 12. Únor 2018 Pokud není vlhké léto, tak zelená je většinou pryč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlouchyno Vloženo 13. Únor 2018 Sdílet Vloženo 13. Únor 2018 @miklisek Já vím, že to možná zní vtipně ten sever, ale jinak si nedokážu vysvětlit, proč levá strana, kam svítí sluníčko,je po třech letech stále krásně černá a pravá byla zelená už po 1/2 roce. Souvisí to asi právě s větší vlhkostí. Samozřejmě ale auto podle světových stran neparkuji. Je to ale tak nepodstatná věc, že jsem ji řešil právě jenom potom prvním půl roce. Teď tam mech je už druhým rokem, ale je pravda, že v létě, kdy je sucho, mech na chvíli mizí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.