cagy Vloženo 17. Březen 2015 Vloženo 17. Březen 2015 Jsem trochu rozladěn funkcí "omývací a stírací automatikou čelní skla". Takto to nazývá a popisuje škodovka ve svém manuále: Ostřikovače pracují ihned, stěrače začnou stírat s malým zpožděním. Pokud je rychlost vozidla vyšší než 120 km/h, ostřikovače a stěrače pracují současně. Když ovládací páčku uvolníte, ostřikovače přestanou pracovat a stěrače provedou ještě 1 až 3 setření (podle délky ostřiku). Česky řečeno se jedná o to, že přitáhnete pravou páčku k sobě a čelní sklo vám ostříkne voda z ostřikovačů za současného stírání stěračů. Kámen úrazu je ale v tom, že voda z ostřikovače začne stříkat na sklo s cca. 1 vteřinovým zpožděním a to nehledě na rychlost vozidla. Takže do rychlosti 120 km/h se stěrače připojí právě ve chvíli když už se voda rozstřikuje na skle - ok, bez problému. Jenže nad 120, kdy jak se uvádí výše mají ostřik a stěrače pracovat současně, stihnou stěrače provést jedno celé setření (nahoru i dolů). A to bez jediné kapky vody, pěkně na sucho :-(. Dost mě to štve. Je to na všech F3 tak "krásně" sladěné? Skoro si to říká o reklamaci, ne? Citovat
Marousek Vloženo 17. Březen 2015 Vloženo 17. Březen 2015 Podle mého laického názoru by tohle mohlo jít nastavit přes VAG, ale jsou tu kvalifikovanější a znalejší členové. Citovat
Jakub3211 Vloženo 18. Březen 2015 Vloženo 18. Březen 2015 Ešte som neostrekoval ale tiež som mal spočiatku nervy na stierače pri daždi. Celkovo mi to príde že si moc nedali záležat. Citovat
los pakos Vloženo 18. Březen 2015 Vloženo 18. Březen 2015 Tohle jsem taky pozoroval, že stěrače jsou v půlce cyklu a teprve se mi spustí ostřikovače. Citovat
miklisek Vloženo 18. Březen 2015 Vloženo 18. Březen 2015 (editace) Spustí pozdě? Ono možná čerpadlo už běží. Ale nestříká to, protože tam opět jako u Rapida chybí zpětný ventilek, aby neutíkala kapalina z ostřikovačů do nádobky. To byla první úprava na mém Rapidu, cena ventilku z Favorita v krámě 25Kč a ostřik bez stěračů naprosto bez problémů. Editováno: 18. Březen 2015, autor: miklisek Citovat
los pakos Vloženo 18. Březen 2015 Vloženo 18. Březen 2015 Joo, to vidím jako hlavní problém, podle mě tam chybí zpětný ventil, v každém případě v létě, když bude na skle prach to může poškodit sklo. Citovat
miklisek Vloženo 18. Březen 2015 Vloženo 18. Březen 2015 http://forum.skodahome.cz/topic/123819-mikliskovo-b%C3%ADl%C3%A9-tsi-%C4%8Dko/page-2#entry1767735 Citovat
miloslav1978 Vloženo 19. Březen 2015 Vloženo 19. Březen 2015 Ježíš jde možná oto ze stěrače nejdřív vezmou prach či jiný bordel a pak pustí vodu. Kdo by jel ze spinavim oknem. 1 Citovat
Pawouk Vloženo 19. Březen 2015 Vloženo 19. Březen 2015 Poněkud mimo, ne? To ti nedochází, že když jede lišta stěrače po suchém skle a hrne před sebou "prach a jiný bordel", že to sklo tímto prachem a bordelem poškrábe? Nemluvě o tom, že když to sklo budeš mít ušpiněné i mokrým bordelem, tak si ho akorát tímto stylem rozmažeš... Nebo ty myješ okna na svém autě napřed na sucho a teprve pak to vezmeš nějakým přípravkem, či vodou? 1 Citovat
lubikSK Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 Nevadila vám ešte nemožnosť odklopenia stieračov napr pri čistení čelného skla od snehu? Toto sa mi zdá nedomyslené, úplne odklopiť pôjdu zrejme až pod otvorenú kapotu (neskúšal som) len sa potom nesmú zabudnúť pri jej zatváraní. Citovat
motosman Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 A nemá náhodou servisní polohu, jako u O2, S2? Citovat
Reesha Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 V situaci, kdy přijdu k autu pokryté ledovkou a chci oškrábat čelní sklo mi je servisní poloha naprd. Než se stěrače přesunou, dostanou zabrat. Ještě mě napadli Ti pikolíci co se motají na Shellce a hrnou se tankovat. Pak vidím,když platím jak mi šuruje čelní sklo, chytne za ramínko, stěrač v prdeli a poškrábaná kapota :-( I když to má servisní polohu, tak klasické řešení mi přijde lepši. Citovat
mp390 Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 To je bez diskuze, ale už je to prostě tak. Má to jednoduché řešení - pořádně oškrábat sklo, abys je po výjezdu nepotřeboval hned, ten kousek zvednout jdou, abys pod nimi mohl odmést sníh a netankovat na Shellu. Citovat
motosman Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 Myslel jsem přesunout preventivně večer. Ale je pravda, že ráno už by nebylo co přesouvat. Citovat
mp390 Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 Nebo prostě před vypnutím motoru zapneš stěrače a v horní poloze vypneš motor. Pak jdou odklopit v pohodě. Citovat
Reesha Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 Druhá věc je, že já šrábu, nebo ometám auto při bězícim motoru. Tam už podle mě není šance stěrače odklopit. Citovat
Armyk Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 Ani trošku nejdú dvihnúť? Napadlo ma.. nie je tam nemožnosť s nimi hýbať preto, aby sa nekradli? Len tip Citovat
mp390 Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 Ani trošku nejdú dvihnúť? Napadlo ma.. nie je tam nemožnosť s nimi hýbať preto, aby sa nekradli? Len tip Samozřejmě, že od skla oddálit jdou, ale jen pár cm. Jak píše Pawouk, jde o aerodynamiku a design. Citovat
Armyk Vloženo 6. Duben 2015 Vloženo 6. Duben 2015 Tak potom je to za mňa ok.. tých pár cm by malo stačiť. Citovat
los pakos Vloženo 8. Duben 2015 Vloženo 8. Duben 2015 (editace) Armyk: pár cm = asi 1-2 cm btw: taky mě to překvapilo, že nejdou odklopit, ale líbí se mi to, že jsou schované a zloděj to má o dost těžší. Já vždy před jízdou oškrábu sklo tak, že prvních pár set metrů nepotřebuju stěrače a potom si se zbytkem už poradí klima i při studeném motoru, když na Climatronicu zmáčknu odmražování čelního skla, tak během minuty led taje a pak stěrače nemají problém. Editováno: 8. Duben 2015, autor: los pakos Citovat
Armyk Vloženo 8. Duben 2015 Vloženo 8. Duben 2015 Potom je tam možno nejaký pdporovy drôt pod stieracmi. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.