RV_RS Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 Oki tak se do toho pustim jak se vratim z ciziny a snad to pomuze a bude to vpoho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RV_RS Vloženo 21. Červen 2021 Sdílet Vloženo 21. Červen 2021 Tak vymeneno a kapalina stale mizi tak ze ted uz nezbyva nejspis nic jineho nez mrknout na tesneni,hlavu a jit dovnitr, nebo jeste nekdo nejake zkusenosti kam nebo odkud? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterCervenansky Vloženo 28. Září 2021 Sdílet Vloženo 28. Září 2021 Ahojte. Tiez tratim vodu. Tlakuje nadobu. Je tu niekto z okolia Trencin co by mi natlakoval intercoler? Dakujem za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RV_RS Vloženo 29. Září 2021 Sdílet Vloženo 29. Září 2021 Apropo kolik stoji nova hlava ci za kolik se da repasovana sehnat a kde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 29. Září 2021 Sdílet Vloženo 29. Září 2021 Nová tuším okolo 2000€ a repasovaná okolo 800-900€. Ale je ich málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterCervenansky Vloženo 30. Září 2021 Sdílet Vloženo 30. Září 2021 Caute v pondelok idem do servisu. Po sviznej jazde mi komplet celu nadrzku vypluje von cez ventil. Som zvedavy co to bude. Dufam ze len ten IC Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RV_RS Vloženo 30. Září 2021 Sdílet Vloženo 30. Září 2021 kdyby jsichtel mam jeden zanovni a tesny, vymenil jsem ho a bylo to hlavou tak ze je mi k nicemu ted Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterCervenansky Vloženo 6. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2021 Caute. Chladic vymontovany a vyzera dost biedne. Maly ste ich tiez take ked fucali? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterCervenansky Vloženo 12. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2021 Chcel by som aktualizovat temu. Chladic sania vymeneny. Stale tlakuje a tlaci vodu von z nadrzky. Vsimol som si ze ked zapalo vetrak chladica voda zabublala a stupla hladina. Viete mi povedat co to môže byt? Ukazovatel teploty vody na 90. Neviem si s tym rady. Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 12. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2021 Skús si zohnať tester vyfukových spalin. Takto by si vyskúšal, či to tam tlakuje iba vzduch alebo sú tam výfukové spaliny. Ráno ti to neprimerane veľa nedymí z výfuku. Myslím paru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterCervenansky Vloženo 12. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2021 (editace) Diky za odozvu. Zajtra pojdem na ten tester tych spalin. Ak mam vymeneny ten chladic stalceneho nemalo by tam uz z coho tlacit. Jedine z tej hlavy z vyfukovych plynou? Alebo moze tlacit aj cisty vzduch? Nevsimol som si to dymenie. No ako na potvoru nejde ani kurenie Editováno: 12. Říjen 2021, autor: PeterCervenansky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 25. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2021 Caute, mne sa deje to, ze raz za tyzden musim doliat vodu - samozrejme hlaska na PP. Najazdi sa za ten cas do 200km. Urobili sme bypass chladica nasavaneho vzduchu spojenim hadic, no aj tak bolo treba po tyzdni doliat, tak to by sa mozno dalo vylucit. Unik nikde nevidno, aj napriek tomu, ze zmizne relativne dost kvapaliny. Voda do oleja nepribuda, nadobku netlakuje...mechanik mi vravi, ze to moze byt aj vodna pumpa, ale to by hadam bolo vidno. Uz mi dochadza inspiracia...este mi napadlo, ci to nemoze byt egr. Iny mechanik mi cosi s tym dakedy davnejsie spominal... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RV_RS Vloženo 28. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2021 Tak nejak ti odpovim , mel jsem podobne problemy a nakonec zjistili ze praskle tesneni pod hlavou ( rovnou jsem nechal zrepasovat hlavu ) a byl praskly chladic nasavaneho vzduchu. Tak ze pokud uz nevis coby , v lepsim pripade tesneni v horsim hlava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tonda-B Vloženo 28. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2021 V 25. 10. 2021 na 20:55, misor1994 napsal: ...este mi napadlo, ci to nemoze byt egr. Ano, ostatní jsi vyloučil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petste Vloženo 29. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2021 Ahojte, mam Skoda Octavia 2.0 TDI, najazdenych cca 130tisic km, rocnik 2014, auto bolo doposial okrem bezneho servisu bez akychkolvek oprav. V auguste som po navrate z dovolenky nasiel auto s vytecenou chladiacou kvapalinou, servis diagnostikoval ako problem vodnu pumu, tak ju vymenil aj s rozvodmi. Menila sa aj expanzna nadoba, mechanik skonstatoval, ze kvoli tomu, ze v nej boli sadze a usadeniny. Problem sa zopakoval zakratko po oprave opat, dolial som chladiacu kvapalinu, prejdenych dalsich cca 800-1000km, problem sa zopakoval znovu a potom este raz. Urobili sa tlakove skusky na unik kvapaliny, nikde nic, vymenilo sa teda sacie potrubie, problem zostal stale nevyrieseny. Vzdy po najazde 800-1000km chladiaca kvapalina mizne. Unik je evidentne cez expanznu nadobu, ktoru som uz 2x nasiel zaspinenu od zaschnutej kvapaliny. Ked otvorim expanznu nadobu aj hned po jazde, v nadobe je mensi tlak, ale nic katastroficke – nie je problem ju otvorit. Mam subjektivne pocit (z pozorovania hladiny kvapaliny), ze unik je vyraznejsi pri jazde na dialnici, najma rychlejsej alebo ked je auto viac nalozene a zatazene (neviem vsak na 100 % potvrdit). Teraz je otazka, vymenit znovu expanznu nadobu (mechanik nenamontoval original, ale neviem, ci zrovna to by sposobovalo unik)? Alebo moze tento unik sposobovat tesnenie hlavy, pripadne ma niekto inu skusenost? (Tomu tesneniu nenasvedcuju nejake ine ocividne znaky) Dakujem vopred za rady! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RV_RS Vloženo 2. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2021 Stejne sjem to mel i ja a nakonec tesneni pod hlavou a prasly chladis zpetnych plynu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 V 25. 10. 2021 na 20:55, misor1994 napsal: Caute, mne sa deje to, ze raz za tyzden musim doliat vodu - samozrejme hlaska na PP. Najazdi sa za ten cas do 200km. Urobili sme bypass chladica nasavaneho vzduchu spojenim hadic, no aj tak bolo treba po tyzdni doliat, tak to by sa mozno dalo vylucit. Unik nikde nevidno, aj napriek tomu, ze zmizne relativne dost kvapaliny. Voda do oleja nepribuda, nadobku netlakuje...mechanik mi vravi, ze to moze byt aj vodna pumpa, ale to by hadam bolo vidno. Uz mi dochadza inspiracia...este mi napadlo, ci to nemoze byt egr. Iny mechanik mi cosi s tym dakedy davnejsie spominal... UPDATE: Na aute uz nejazdim ja, tak info mam len z druhej ruky, ale kvapalina prestala miznut. Mozno pri vyrabani bypassu vznikla nejaka vzduchova bublina a tak si potiahlo trochu kvapaliny. Takze skusime zapojit znova a ak bude znova treba doplnat, bude to chladic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
treborztv Vloženo 30. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2021 Ahojte, Škoda Octavia 2,0 TDI 2013 najazdené 230k, Stráca sa chladiaca kvapalina. Na výkone nepociťujem zmeny. Výfuk nedymí. Kúrenie je tiež OK. Vodná pumpa menená pri 170k spolu z rozvodmi. Pri zohriatí motora nádržka na chladiacu kvapalinu natlakovaná tak že pri otvorení prebublá a tým že tam pustím vzduch akoby vyrovnám tlak tak sa aj zvýši hladina. V servise nameraná hladina CO2 v chladiacej kvapaline. Rezult servisáka tesnenie pod hlavou. Myslíte že stojí za skúšku začať najprv tým tu často spomínaným sacím potrubím alebo ísť rovno do rozoberania hlavy? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 30. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2021 Skúsil by som tlakovú skúšku toho chladiča. Je to menšia robota ako meniť tesnenie a ak sa zistí, že je sanie dobré tak ho aspoň nemusí znova dávať dolu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 1. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2021 Alebo jednoducho skus spojit hadice z toho chladica. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
treborztv Vloženo 15. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2021 Pre info. U mňa to bolo poškodené tesnenie pod hlavou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 17. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2021 Tak takto vyzeral chladič v mojom starom aute po cca 245 tisíc km, pričom posledných pár tisíc už si to bralo dosť veľa vody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfan Vloženo 17. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2021 Ako nový :D A strácalo sa ti to tadiaľ ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 17. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2021 Áno, predchádzal tomu test spojením hadíc, takže do chladiča ani z neho nešla voda. Vtedy nebol žiaden únik. Dúfam, že po výmene to už bude OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ppaavveell Vloženo 9. leden 2022 Sdílet Vloženo 9. leden 2022 Zdravim, prosim o radu, motor CUNA 135KW, mel jsem unik vody, vymenil jsem tedy chladic jak se tady pise, nezkousel jsem ho ani tlakovat, bylo videt ze byl spatny... ted je problem takovy ze mi voda vyvera pres nadobku ven, vicko jsem dal druhe a nepomohlo.. novy chladic mam v aute tyden je mozne ze by nebylo odvzdusnene za tu dobu? prijde mi ze to nema spravny okruh, vcera jsem prochazel vsechny hadice, jedine co jsem si vsimnul tak po asi 20 minutove jizde na tom novem chladici jedna trubka horka, druha studena... najeto 175 tis. diky za radu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.