stanmar Vloženo 10. Březen 2018 Sdílet Vloženo 10. Březen 2018 V tomto tématu se můžete rozepsat podrobně o spotřebě. Ideální je napsat údaje z PP (průměrná spotřeba, průměrná rychlost, ujetá vzdálenost, doba jízdy - ideálně foto), popsat ujeté trasy a styl jízdy. A nakonec konfrontovat průměrnou spotřebu podle PP s výpočtem podle ujeté vzdálenosti a skutečně načerpaného paliva. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dj.kyslik Vloženo 11. Březen 2018 Sdílet Vloženo 11. Březen 2018 Mam najeto cca 12tis.km a veškeré tankovaní si píšu. Mám 140kw, 4x4 dsg 7 míst + webasto, které mi pěkně zacvičilo se spotřebou v mazech který právě byly. Průměrnou rychlost mám cca 54km/h dlouhodobě z toho je 20% město 70% okresky a 10% dálnice. Jízda celkem normální, né úplně pomalá. Počítač kecá cca o 4 dl/100km. Tak ukazuje 7,1l na 100, ale naměřená podle tankování je 7.5l. Bufík se neukáže v průměru! Teď při mrazech a s předehříváním jsem se dostal i na 8.7l na 100. Ale jde i normalní jízdou jet dlouhou trasu za 5.9l na 100! Dle PP. Tak že 6.3 a to celkem v klidu. Záleží taky kdy koďouš regeneruje DPF, což je cca po 270km. To je potom taky lehce znát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaro92 Vloženo 23. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2018 Ahojte, po viac ako 1500 km a 13 à pol hodiny jazdy, (urobil som to aj za menej, keby sa všetci Rumuni na vianoce nesťahovali domov, a nezablokovali polovicu rakúskej diaľnice) v šiestich a so 450 l truhlou na streche naložený tak že sa ani kufor nedal zavrieť (darčeky) ?, som mal konečnú spotrebu 9,2 l. 2.0 tdi, v Nemecku som atakoval párkrát 200km/h, s truhlou na streche to bol hukot, do 160-tky v pohode. Keby som mal benzín tak by to bolo minimálne za 15 l. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sidzej Vloženo 23. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2018 2 hours ago, Jaro92 said: s truhlou na streche to bol hukot To vies, ze s truhlou sa ma ist max 130 km/h :) Teda aspon na mojej Thule XT Motion je to tak napisane...ist s tym 200, to si koledujes celkom o "aerodynamicky" pruser :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaro92 Vloženo 23. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2018 Nič katastrofálne to nebolo a to mám Thulle océan 200, ja s tým jazdím normálne 160-180 km/h, à čo som videl tak nie som sám čo jazdím takouto rýchlosťou s truhlou na streche aspoň v nemeckú. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidSK Vloženo 18. Prosinec 2019 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2019 Spotreba RS (176 kW BiTdi), od 0 do aktuálne cca 30 000 km, je približne rovnaká spotreba: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 4. leden 2020 Sdílet Vloženo 4. leden 2020 Tady reál spotřeba, auto manželky na dojíždění obchody, rodiče, zábava, práce. Tankovani od plné do plné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tuomma Vloženo 11. Únor 2020 Sdílet Vloženo 11. Únor 2020 Moje dlouhodobá spotřeba po ujetí 13.000 km je cca 8,5 l, při zastoupení třetina město třetina okresky a třetina dálnice - Kodiaq scout 2.0 tdi 140 kw. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeeCe Vloženo 11. Únor 2020 Sdílet Vloženo 11. Únor 2020 Ja mám na 2.0TSI prumer 9.2l/100km na prvnich 4000km tj. jeste v zabehu. 60% dalnice, 35% okresky zbytek mesto. Ale urcite si jeste sedne. Snazim se jezdit zpravidla ekologicky (95 listku), semtam nevydrzim, do kopce jsem videl i 41l/100 :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LeeCe Vloženo 4. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2020 Chtel bych se zeptat na dlouhodobou spotrebu pro: TDI 150k zda vam cca odpovida 6.9l/100km https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/45-Skoda/1575-Kodiaq.html?fueltype=1&power_s=150&power_e=150&powerunit=2 a pro TDI 190k zda mate cca 7.7l/100km https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/45-Skoda/1575-Kodiaq.html?fueltype=1&power_s=190&power_e=190&powerunit=2 jde mně opravdu o dlouhodobou, ne ze tu uslysim, ze jezdite za 5l :-) U TSI 2.0 mam dlouhodobou cca 9.0l/100 (cca za 10tkm) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 4. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2020 Mám 190 koní. Dlouhodobá, opravdu dlouhodobá spotřeba je 7,4-7,8l. Mám najeto 64.000km. Nejsem žádná brzda provozu. Dá se jezdit i za méně viz foto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 5. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2020 Mám 190 koní a dlouhobě mám nyní 6,5l - 7l, najeto necelých 20 tkm. V zimě o litr víc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dusan SK Vloženo 5. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2020 Mam TDI 140 KW najazdene cez 25.000 km. Spotreba mesto cez 9 litrov. Dialnica cez 7.5 pri 140 km/h. Priemerna dlhodoba okolo 8l. Za menej by to bolo utrpenie cestovat ale da sa a da sa aj za viac, ovela viac ?. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jekyll Vloženo 12. Únor 2021 Sdílet Vloženo 12. Únor 2021 Máte někdo zkušenosti s dojezdem pod nulu hlášenou palubním počítačem? Většinou tankuju s dojezdem kolem 50-20 km...no dnes poprvé půjdu (budu muset) do mínusu...ale podle udávané velikosti nádrže a toho kolik jsem běžně schopný dotankovat by tam při nulovém dojezdu mělo zůstat ještě 5-6 litrů (což mi při spotřebě cca 9 litrů dáva teoretický dojezd okolo 50km). No snad nikde nezůstanu viset. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klakson23 Vloženo 12. Únor 2021 Sdílet Vloženo 12. Únor 2021 Na to jsem nikdy neměl koule :) Málokdy tankuji, až jak se rozsvítí červená :) Někde jsem četl, že není dobré vyjíždět nádrž úplně do prázdna z důvodů nějakých usazenin, které se ti pak mohou dostat dále. Ale co je na tom pravdy, to vážně netuším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Čečulák Vloženo 12. Únor 2021 Sdílet Vloženo 12. Únor 2021 Se svým VW jezdím do mínusu běžně, 70 km po okreskách, 50 km po dálnici když potřebuji. Nikdy mi nafta nedošla :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jekyll Vloženo 12. Únor 2021 Sdílet Vloženo 12. Únor 2021 Aha...tak jo...přidávám dnešní postřehy. S nulovým dojezdem podle PP jsem jel přibližně ještě 10km (poslední červená čárka hladiny paliva už nesvítí, ale bliká). Jako obvykle jsem tankoval do plné a tankovací pistole poprvé vycvakla při 58 litrech (čili ještě minimálně 2 litry v nádrži byly - 4x4 ma podle manuálu 60l nádrž). A abych se tu držel tématu tak přidávám také spotřebu. Vedu si záznamy reálných taknkování na spotreby.cz čili na ujetých 8.649 km spotřebováno 786 litrů => průměr 9.1 l/100km Vezmu-li v potaz, že jezdím převážně po městě (~70%) krátké vzdálenosti (každodenní rozvoz dětí do školy + občasné nákupy) a teď v zimě k tomu připočtu spotřebu hojně využívaného nezávislého topení tak jsem na očekávané hodnotě - spíš možná ještě pod ní. Věřím, že přes léto se to lehce zlepší. Spočítal jsem si i údaje, které hlásí auto a tam mi to vyšlo na 8.9 l/100km - čili kecá jen o nějakých zanedbatelných 0.2 l/100km - za mě dobrý ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 23. Únor 2021 Sdílet Vloženo 23. Únor 2021 Já jsem s nulovým dojezdem ujel 10 km a dotankoval jsem 60,38 l po hrdlo. Stejně tak jsem měl po hrdlo natankováno - tedy cca 3 l navíc od prvního vypnutí pistole. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 23. Únor 2021 Sdílet Vloženo 23. Únor 2021 až se vám ty čerpadla přehřejí a kousnou tak si votočíte kapsy na ruby 😂 a už nikdy nebudete jezdit na 0 dojezd 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 24. Únor 2021 Sdílet Vloženo 24. Únor 2021 Proč? Reálně v nádrži byly ještě cca 3l paliva, dost na dalších 20 - 30 km normální jízdou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 24. Únor 2021 Sdílet Vloženo 24. Únor 2021 protože se musí chladit, ke správnému fungování potřebuje min. cca 1/10 kapacity nádrže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 3. Březen 2021 Sdílet Vloženo 3. Březen 2021 Díky, dobré vědět. Jen mě překvapuje, že před během s méně než 1/10 nádrže Škodovka v návodu nevaruje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolko111 Vloženo 30. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2023 Zdravím. Mám otázočku ohľadne presnosti ukazovateľa priemernej spotreby. V bavoráku mám skryté menu v ktorom si viem po jednoduchom výpočte upraviť BC tak, aby mi ukazoval skutočne presnú priemernú spotrebu paliva. Je niečo podobné aj v Kodiaqu? Prípadne dá sa to upraviť cez diagnostiku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brz Vloženo 3. Února Sdílet Vloženo 3. Února 2.0 TDI 140kW 60 000km pocitac ukazuje dlhodobo 6,8 - 7,0. Osciluje to podla sezony, ak jazdim viac dlhych tras tak to klesa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolko111 Vloženo 4. Února Sdílet Vloženo 4. Února Ano... mňa ale zaujíma, či sa dá v Kodiaqu upraviť výpočet priemernej spotreby tak, aby čo najviac zodpovedala realite Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.