Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Má niekto skúsenosti s bubnovou brzdou? pred, aj po výmene mi jedna strana brzdí prerušovane, niekedy až vŕzga, vymenené komplet čeluste, bubny, struny a na tej strane aj valček. 

Vloženo

Pokud to máš  čerstvě po výměně,tak si to potřebuje sednout.Párkrát důkladně zabrzdit. Má to ABS? Předpokládám,že ano.V tom by také mohl být problém.Snímač u té brzdy.

• o 6 měsíců později...
Vloženo

Při kontrole a pohledu na brzdové obložení jsem si všimnul, že je na jedné straně nerovnoměrně opotřebované brzdové obložení ve třech místech. Napadá někoho, čím by to mohlo být způsobeno.

IMG_20181114_110335.jpg

Vloženo

Rozebíral jsem většinou autoškolácké,kde asi tak po 150 000km začal téct váleček a obložení bylo proti novému asi tak poloviční.A v autoškole si brzdy toho brutálního brždění užijí dost.Takže nějakých 20 000km skutečně nic není.Tohle ještě potřebuje zaběhnout.

Vloženo

Jsem rád, že je to ok, brzdy jsou opravdu zatím jen lehce jeté, tady nebylo nutné ani uvolnit samostav. Předtím jsem měnil asi ve 167T, tekl již jeden váleček, ale abych bubny sundal, musel jsem zcela povolit ručku.

Vloženo

Během provozu jsem dotahoval dvakrát ručku, mohlo to být možná tím. Měl jsem zato, že samostav byl uvolněný, ale buben dolu stejně nešel. Byla to ale tehdy skoro premiéra, tak si tím zcela nadzvedlým klínkem nejsem jistý. 

• o 2 roky později...
Vloženo

Ahoj, chtěl bych se zeptat, je někde obrázek, po jakém šroubu a jakým způsobem se dírou dají odjistit samostavy? 
A čím a co všechno se má namazat na mechanismu samostavů, aby se to nedostalo na brzdnou plochu. Díky za radu. 

• o 3 týdny později...
Vloženo

Tak jsem sundal bubny vyčistil brzdy, dal všechno zpátky a vim že by se měly samostavy po pár sešlápnutí zase nastavit. Ale tady se tak asi nestalo, ruční brzda jde až nahoru a vůbec nebrzdí. Můžete mi někdo poradit co s tím? Děkuju

558753EB-6AFA-4C31-998C-7921E3547AA5.jpeg

Vloženo (editace)

Niekto to maze niekto nie, zvycajne biela silikonova vazelina urcena na brzdy. 

Ak mas silnu potrebu tak 2 kvapky oleja na cap tiahla lanka rucnej brzdy, klinok sa namaze tou bielou vaxelinou, zlahka. 

Inak na rucnej povol maticu lanka. Zoberies skrutkovac a to zelezne tiahlo z lankom vzdialis co najdalej od naboja kolesa, klinok by si mal mat celkom hire tj natiahnuta spruzina. Toto urobis na oboch stranach. 

Nahodis koleso na 4 skrutky na oboch stranach, zizenies pomocnika, idealne zadne kolesa obe vo vzduchu. Dieru po srube nastav tak aby si videl na spruzinu a klinok. NA RUCNU NESAHAT. Nastarujes parkrat zmacknes pedal brzdy na plno. Potom zmacknes pedal brzdy a pomocnik srubovakom pokyve za spruzinu klinok by mal ist nizsie a vymedzit volu, skusit pakrat postlacat a pohybat klinkom ci ide dole, zrealizovat na oboch stranach. Po tejto realizacii nastavit rucnu brzdu, tj dostelovat maticou na 3 zub aby zaberalo. 

Osobne doporucujem zmerat obotrebenie bubna, predpokladam ze uz je blizko vymeny, tj vymenit a bude to. 

Inak nemas tam hlinikovy valcek? Zvykli sa zapiect zaoxidovat. 

Editováno: , autor: atlan
  • o 8 měsíců později...
Vloženo (editace)

Ahoj chtěl bych se zeptat. Mám v plánu měnit zadní brzdy, čelisti, pružiny a bubny. A chtěl bych se zeptat, jestli je nutný měnit i ten plech, na kterým to všechno drží. Je orezlej, a na pravém mi chybí to olověný závaží, co je zezadu. Nebo to ještě něco vydrží. Je to docela silnej materiál. Roomster 1,4 63KW rv. 2008  Díky za info. 

50655867-F1AF-499B-8A5E-4A0C67A63407.jpeg

Editováno: , autor: vitezslav2

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...