RGB Vloženo 8. Květen 2018 Vloženo 8. Květen 2018 Dobrý den, zajímá mě Váš názor na palivo bez biosložky. Deset let jezním s Octávia II 1.9.TDI a čepuji naftu bez biosložky, ke které přidávám aditivum / VIF / a jsem naprosto spokojený. V čem je problém, jdu si pro nového Superba a prodejce mi sdělil, že musím čepovat naftu s biosložkou kvůli mazání a že nové motory jsou na toto stavěné. Napiště svůj názor.Diky Citovat
Plzeňáček Vloženo 8. Květen 2018 Vloženo 8. Květen 2018 Bohužel jsem v autorizáku ještě neviděl kompetentního člověka, který by mi během návštěvy neřekl alespoň jednu lež :-( Do obou aut tankujeme paliva bez biosložky od začátku a žádný problém nenastal. Navíc biosložky se nepřidávají ve všech zemích, takže i proto je to blbost. 1 Citovat
Maaarty92 Vloženo 8. Květen 2018 Vloženo 8. Květen 2018 Taky doufám že je to blbost, kupuji jen vervu a žádné aditiva tam nedávám. Citovat
Pawouk Vloženo 8. Květen 2018 Vloženo 8. Květen 2018 Tak v tom vesele pokračuj i s novým Superbem. Mimochodem, ať ti ten chytrolín ukáže, kde toto výrobce stanovuje. Aktuální manuál SIII: Citovat
McMatej Vloženo 8. Květen 2018 Vloženo 8. Květen 2018 (editace) Faktem ale je, že MEŘO zlepšuje mazivost. viz Editováno: 8. Květen 2018, autor: McMatej Citovat
šulda Vloženo 8. Květen 2018 Vloženo 8. Květen 2018 Jenže to je jediná kladná vlastnost, vše ostatní jsou jen zápory a každá nafta, respektive ta kterou běžně natankuješ u čerpačky, splňuje dané podmínky, mezi které samozřejmě patří i mazivost. Prosím netahat sem věci kolem nekvalitní nafty u čerpaček, to už bude špatná i ta s MEŘO a je to jiná kapitola. Neposlouchat pitomosti a nevyhledávat internetový bajky, člověk z toho jen zblbne. Citovat
Clerfayt Vloženo 11. Květen 2018 Vloženo 11. Květen 2018 (editace) Do svého auta OII 1.6 TDI CR jsem tankoval naftu od novoty výhradně bez bio složky + VIF. Po 160 tkm (pak jsem ho prodal) byly vstřikovače jako nové. Motor šlapal jak hodinky a DPF ve výborné kondici. V souvislosti s DPF nezapomeňte, že MEŘO je organika, takže obsahuje hodně popelovin a zbytečně víc zanáší DPF popelem. Buďte vděčni, že tu někdo, tedy ČEPRO, nabízí naftu bez biosložky, tedy nikoliv jen bez MEŘO. A s láskou k motoru čepujte toto, než to Báboš, nebo velelaskavá Unie zakáže. O mazivost si starosti nedělejte. VIF ji trochu vylepší a i bez něj je mazivost v normě. A nedej bože, aby v MEŘU zůstal nějaký díl oleje neesterifikovaný. Pak by lidi zas nadávali na výrobce "Co to montuje za vstřikovače?". Editováno: 11. Květen 2018, autor: Clerfayt 1 Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.