komi208 Vloženo 20. Květen 2018 Sdílet Vloženo 20. Květen 2018 Zdravím, mám oktavku III 2.0 TDi 110kw, už asi 1 rok ma dosť otravuje nepríjemne hucanie v kabine, na voľnobehu sa to prejavuje ako keby bol deravý vyfuk, za jazdy asi cca 1750 ot/ min to prerastie až do nepríjemnej rezonancie a vibrovania palubovky. Pri zisťovaní príčiny som prišiel na tento zaujímavý fakt: pri zhodeni klinového remena, čiže neaktivnom alternátore a kompresore klimatizácie je hucanie a rezonancia preč po prepojení kratším remeňom medzi remenicou motora a alternátora - ticho, takisto ticho po prepojení remenice motora a kompresora klimatizácie, z toho mi vyplynulo, ze chybná je napínacia kladka, tak som kúpil novú, vymenil, nasadil klinový remeň a naštartoval v domnienke, ze chyba je odstránená, na moje prekvapenie hucanie a rezonancia boli naspäť. Stretol sa už niekto s niečim podobným, som z toho už dosť znechutený Dakujem za rady a informácie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 20. Květen 2018 Sdílet Vloženo 20. Květen 2018 A nemuze ten zvuk byt jakoby klepani kovu? Mirim na trubku klimatizace ktera se muze opirat o sroub karoserie.. a tim rezonovat.. A je vice slyset zevnitr nez z venku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
komi208 Vloženo 20. Květen 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Květen 2018 Trúbky od klimatizácie som už skúšal hýbať a nič, je to počuť vo vnútri kabíny, zvonku ni je počuť nič nezvyčajne na motore, mám pocit ze je to skôr niečo rotačného charakteru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 20. Květen 2018 Sdílet Vloženo 20. Květen 2018 Zitra najdu tpi kde se resi vnitrni rezinace od klimy, kdyztak na to kukni..(ta trubka rezonuje v casti vnitrni pod palubovkou) jinak jinej problem podobneho razu jako je tvuj jsem jeste nevidel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
komi208 Vloženo 20. Květen 2018 Autor Sdílet Vloženo 20. Květen 2018 OK dik zatiaľ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Ulipek Vloženo 25. Květen 2018 Sdílet Vloženo 25. Květen 2018 @komi208 kukni na tohle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
komi208 Vloženo 25. Květen 2018 Autor Sdílet Vloženo 25. Květen 2018 Zajtra to skúsim preveriť, zatiaľ dik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marsiano Vloženo 25. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2018 Co vše se mísí namontovat, aby sla ta trubka videt? V jakých je přesné místech? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marsiano Vloženo 28. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 28. Srpen 2018 Nemůžu tu trubku zaboha najit, podle těch fotek. Něco mi tam taky klepne kdyz přidám plyn, tak jsem se na to chtěl podívat. Poradí někdo?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
migrena183 Vloženo 11. Září 2024 Sdílet Vloženo 11. Září 2024 Mne bolo počuť ako zvuk priklepovej vŕtačky tiež len zvnútra kabíny keď som pridával za jazdy plyn. Pozrel som pod kapotu a spojka výfuku pri motore odhnili na nej sroby a vypadla trúbka výfuku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.