Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, mám oktavku III 2.0 TDi 110kw, už asi 1 rok ma dosť otravuje nepríjemne hucanie v kabine, na voľnobehu sa to prejavuje ako keby bol deravý vyfuk, za jazdy asi cca 1750 ot/ min to prerastie až do nepríjemnej rezonancie a vibrovania palubovky.

Pri zisťovaní príčiny som prišiel na tento zaujímavý fakt: 

pri zhodeni klinového remena, čiže neaktivnom alternátore a kompresore klimatizácie je hucanie a rezonancia preč

po prepojení kratším remeňom medzi remenicou motora a alternátora - ticho, takisto ticho po prepojení remenice motora a kompresora klimatizácie, z toho mi vyplynulo, ze chybná je napínacia kladka, tak som kúpil novú, vymenil, nasadil klinový remeň a naštartoval v domnienke, ze chyba je odstránená, na moje prekvapenie hucanie a rezonancia boli naspäť.

Stretol sa už niekto s niečim podobným, som z toho už dosť znechutený

Dakujem za rady a informácie 

Vloženo

A nemuze ten zvuk byt jakoby klepani kovu? Mirim na trubku klimatizace ktera se muze opirat o sroub karoserie.. a tim rezonovat.. 

A je vice slyset zevnitr nez z venku? 

Vloženo

Trúbky od klimatizácie som už skúšal hýbať a nič, je to počuť vo vnútri kabíny, zvonku ni je počuť nič nezvyčajne na motore, mám pocit ze je to skôr niečo rotačného charakteru

Vloženo

Zitra najdu tpi kde se resi vnitrni rezinace od klimy, kdyztak na to kukni..(ta trubka rezonuje v casti vnitrni pod palubovkou) jinak jinej problem podobneho razu jako je tvuj jsem jeste nevidel. 

• o 2 měsíce později...
  • o 6 let později...
Vloženo

Mne bolo počuť ako zvuk priklepovej vŕtačky tiež len zvnútra kabíny keď som pridával za jazdy plyn. Pozrel som pod kapotu a spojka výfuku pri motore odhnili na nej sroby a vypadla trúbka výfuku.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...