Sir_Jarek Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Narazil jsem v jednom SM na informaci, že výpustný šroub oleje 1,0MPI má utahovací moment pouhých 8Nm SM - Citigo bazar.pdf DP 04.2014 ovšem uvádí 30Nm (tak už jsem ho 2x utáhnul). Vyšla snad nějaká změna - ví o tom někdo něco? (nebo je to jen překlep nebo záměna se šroubem upevňujícím vanu) Snížení na 8Nm se mi opravdu nezdá, kdyby 20...25Nm, tak neřeknu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 No tak to by mne taky zajímalo ? Mám ten článek ve SM o bazarovém Citigu již kdysi dávno přečtený a tehdy jsem se taky tomu utahovacímu momentu podivil. Odpověď co je správný utahovací moment nemám a docela si na správné vysvětlení počkám a to taky proto, že některé tzv. odborné údaje uváděné v časopise Světě motorů se mi již dříve zdáli jaksi na hraně. I když SM je asi i tak nejfundovanější laický časopis pro motoristy u nás v ČR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Zavolej panu Říhovi. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 13. Červen 2018 Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Toto sa pise v TecDocMazání motoruVypouštěcí šroub(y) pro olej30 Nm Použít nový šroub.Snímač tlaku oleje20 Nm Vyměnit těsnění.Olejový filtr20 NmOlejové čerpadlo20 Nm Vyměnit těsnění.Olejová vana8 Nm + 90° Použít nový šroub(y). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 13. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 13. Červen 2018 Takže žádná TPI od ŠA, 30Nm platí (SM leze z gatí). DP 04.2014 ještě uvádí: Já vrátil původní šroub 2x, dnes jsem dal novej, když už mi za 15,-Kč "spadl" do košíku (s neztratilelným těsnícím kroužkem, zajímavý je, že ty těsnící kroužky - origo i vyměněný Febi jsou ocelové). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 14. Červen 2018 Sdílet Vloženo 14. Červen 2018 Ja by som bol rád keby niekto p.Vaculíkovi povedal nech nepíše tie sračky o tom ako sa na 1,6MPI nedajú vymieňať sviečky bez demontáže sania ... Dostal sa mi do ruky speciál ojetiny a zase je to tam rozpísané aký je to podvod na ľudí a problém ... Kľudne nech príde , ja mu tú výmenu sviečok na 1,6 ukážem , kľudne aj s 1/2 račňou a na LPG aute . 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sir_Jarek Vloženo 14. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 14. Červen 2018 Taky už jsem v SM narazil na pár nesmyslů nebo chybných údajů.....nedůvěřuj, prověřuj... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 16. Červen 2018 Sdílet Vloženo 16. Červen 2018 ja som tam narazil len na drísty a nezmysli , ja nepotrebujem ničomu dôverovať , mám svoj názor a skúsenosti , mne sa to sem tam dostane do ruky ako čítanie pri sedení na Wc a vždy žasnem .. polopravdy a výmysly a ľudia to potom hovoria ďalej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAN-roomik Vloženo 12. Červen 2021 Sdílet Vloženo 12. Červen 2021 Výpustný šroub pro nové motory s nevyměnitelným těsněním je pro staré TSI. Pro motor v citigu a 2. gen TSI je s vyměnitelným hliníkovým těsněním. Mají Hlinkovu olejovou vanu a hrozí při dotahování strhnutí závitu. Bohužel servisy stejně používají v rozporu se servisním manuálem šroub s nevyměnitelným těsněním :-)?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
.Honza. Vloženo 17. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2023 Jaký je prosím správný výpustný šroub? Já jsem koupil tento: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n90288901-sroub-m14x1-5x16-skoda-30645.html A podložku tuto: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n0138158-tesnici-krouzek-skoda-43134.html Nebo je správně tento: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n90288901-sroub-m14x1-5x16-febi-11274.html U všeho je, že je vhodný pro Citigo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.