Publikováno Červen 25, 20187 r Kvapka mi olej z motora, ktorý som objavil na kryte pod motorom, kryt som vyutieral a zase na ňom kopu oleja? Olej na kryte som objavil niekde v časti pod alternátorom a kompresorom klimatizácie, no presne nevidím kde. Kompresor klimatizácie je od oleja, akokeby niekde z motora kvapkalo na neho a po ňom stekalo dole. Z kadiaľ to môže byť? Riešim momentálne aj problém benzín v oleji, môže to mať s tým súvis?
Červen 27, 20187 r Kvapká to z krytu odvetrávania rozvodov, je tam bakelitový kryt, ktorý praskne a kvapká olej na spodný kryt motora. Menili mi to na záruku. Odvtedy netečie.
Červen 28, 20187 r V 27. 6. 2018 na 16:51, touareg3 napsal: V 27. 6. 2018 na 16:51, touareg3 napsal: Kvapká to z krytu odvetrávania rozvodov, je tam bakelitový kryt, ktorý praskne a kvapká olej na spodný kryt motora. Menili mi to na záruku. Odvtedy netečie. Ahoj, tento problém mám aj ja, bol som v servise a povedali mi, že ma to bude stáť 100€. 60€ kryt, 40,€ práca. Upraveno Červen 28, 20187 r od rasto.p
Červen 28, 20187 r Autor Dnes som zistil odlomeny ovzdušňovací ventil odvetravania hlavy motora, hneď som vymenil ( 18,72€ v škodovke). Otvoril som aj skrtiacu klapku a v nej pozerám že je olej, vyťahal som striekačkou až 1,5 dcl oleja. Ako sa tam dostal? Je to normálne??
Červenec 2, 20187 r Autor Mam problém aj s benzínom v oleji, nemohol sa olej do skrtiacej klapky dostať aj vtedy keď som mal hladinu oleja takmer liter nad maximom?
Červenec 3, 20187 r Autor před 7 hodinami, Dodi 15 napsal: A kde se vzal litr nad max? To je nejake cele divne. Vysvetli prosim. Lebo mam problém s prenikanim benzínu do oleja... Teraz to už mám pod kontrolou
Červenec 20, 20187 r Autor Takto mám kryt od oleja pod motorom. Uniká niekde z motora v oblasti medzi alternatorom a kompresorom klímy, a steká po kompresore klímy - viď foto. To je ta väčšina olejová škvrna vľavo na kryte. No neviem nájsť konkrétne miesto úniku...
Červenec 20, 20187 r Nebude to nahodou od toho ulomeneho ventilu ? Kdyz byl ulomeny tak ten vysrazeny olej stekal dolu
Červenec 20, 20187 r Autor před 47 minutami, ČudlR napsal: Nebude to nahodou od toho ulomeneho ventilu ? Kdyz byl ulomeny tak ten vysrazeny olej stekal dolu. Nie, tam bolo len trochu oleja okolo ventila, az dole toľko nepretieklo. A to je v pravej časti motora (pohľad zpredu) A ja mám olej na opačnej strane Upraveno Červenec 20, 20187 r od dodko-k
Září 17, 20186 r Autor Zistené miesto úniku oleja: treba vymeniť tesnenie Lring 03F 903 575 C medzi blokom motora a držiakom olej.filtra. Stretol sa už niekto z vás s týmto problémom? Upraveno Září 17, 20186 r od dodko-k
Leden 11, 20196 r Dneska jsem si vsiml, ze mam motor trochu od oleje, v leve casti motoru. Nemuze to byt stejny problem jako jsi mel ty @dodko-k? Skvrna jde cca od merky oleje dolu, pak vlevo az k tomu plastovemu bazmeku (viko rozvodovych kol). Nejprve jsem si rikal, ze je to z toho kdyz mi menili olej. Ale to bylo uz v kvetnu 2018 a nesedi mi, ze to je i kolem toho plastu.... Co myslite? A nebo to je, kdyz tam lili olej? Mam to vycistit a pockat jestli se to ukaze znovu? Upraveno Leden 11, 20196 r od SkodaRapid Upresneni
Květen 29, 20223 r V 17. 9. 2018 na 21:22, dodko-k napsal: Zistené miesto úniku oleja: treba vymeniť tesnenie Lring 03F 903 575 C medzi blokom motora a držiakom olej.filtra. Stretol sa už niekto z vás s týmto problémom? Mam asi stejný problém. Kolik tě stála výměna? Když ten klimakompresor utřu od toho oleje , tak druhý den je suchý ale je vždy kapka oleje na tom spodním šroubu , nechápu kudy se tam dostane. A je to černý olej.
Únor 4Úno 4 Minulý týden jsem zjistil nízkou hladinu oleje a kapky pod autem. Po sundání plastu, odmaštění a pozorování jsem zjistil, že se bude jednat o stejnou závadu jaká se diskutuje výše. Tedy vadné těsnění mezi držákem olejového filtru a blokem motoru. Včera vyměněno v neautorizovaném servise, tak jen tak pro info, těsnění asi 100,-Kč, celkem s prací 2.200,-Kč. Jen co mi řekli orientačně a co si pamatuji, tak musel kompresor klimy dolů z držáku, držák taky pryč, řemen s napínákem, alternátor dolů, potom snad trubka mazání turba, plech u výfuku, nějaký hadice od chlazení a ještě mnoho dalšího. Jinak závada se projevila při nájezdu okolo 180.000km. Upraveno Únor 4Úno 4 od vpv
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.