milanxx Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 Ano lépe je být viděn. Jenomže při DLR nesmí vzadu svítit nic. Zákon. Jestli chcete vzadu svítit tak vpředu potkávačky. Proto platí co jsem psal o STK. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 ZbyšekSU Bohužel, myslel to přesně tak, jak jsem předpokládal a napsal. [mention=13005]milanxx[/mention] V tom případě chraň tě ruka páně, jestli jen překročíš rychlost např. na 90km/h a pojedeš 95km/h. ZÁKON. Zákon nezákon, v tomhle případě je to prostě špatně a klidně to riziko podstoupím. Ty se drž v každém případě zákona. To je jediná správná cesta. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 @LukášCBR Zákon, to bylo vysvětleni proč to z továrny nesvítí vzadu při DLR. A proč se to nelíbí STK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirec.K Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 To je ale blbosť, niektoré automobilky svietia aj vzadu pri DLR. Alebo potom Ti zoberú papiere od nového auta, lebo zákon? Neviem, len sa mi to nezdá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 23. Září 2018 Sdílet Vloženo 23. Září 2018 Pánové, toto je technická sekce, netahejte sem tedy dohady, co mají anebo nemají jakási jiná auta, když ani nevíte na 100% proč tomu tak je => toto není předmětem tohoto tématu. Provedení a umístění světel pro denní svícení je dáno homologačním předpisem EHK/OSN č. 48, který předepisuje vyhláška č. 341/2002 Sb. a jejich používání se řídí zákonem č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích pozměněným zákonem č. 411/2005 Sb. Samotná světla jsou homologována dle předpisu EHK/OSN č. 87. Tímto tuto netechnickou debatu končím. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZbyšekSU Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 @Pawouk díky za výpis předpisů. Ale hned v tom prvním (EHK/OSN č.48 jsem došel k bodu: 6.2.7.6.2 denní svítilny jsou v činnosti společně se svítilnami uvedenými v bodě 5.11, kdy se jako minimální požadavek musí rozsvítit alespoň zadní obrysové svítilny Dle tohoto bodu mohou společně s předními denními svítit i zadní. Tak teď nevím zda tedy něco porušujeme, když chceme být více viděni z hlediska bezpečnosti. To abych snad před STK (čeká mě za tři týdny) všechny tyto funkce aktivované přes Caristu raději povypínal, ať se pak nemusím s někým na STK dohadovat že předpis to říká takhle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Tohle ale semka nepatří, bylo by dobrý v této diskusi pokračovat ve vhodnějším tématu. Nebo vůbec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 24. Září 2018 Autor Sdílet Vloženo 24. Září 2018 (editace) poďme diskutovať opačným smerom. ako tam dostať odrazky... predFL nárazník: - krátka - 6V6 807 421 - kombi - 6V9 807 421 poFL nárazník: - krátka - 6V6 807 421 F - https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/6v6807421f-zadny-naraznik-skoda-34804.html - kombi - 6V9 807 421 F zisťované len cez online ETKA systém + google. odrazku som pre FL zatiaľ osobitne nenašiel. našiel som za 6-20 € odrazky z iných modelov. čo bude najbližšie, Rapid či O3? https://www.obautodily.cz/cz/fulltext/?f_f=zadni odrazka - Rapid - https://www.obautodily.cz/skoda-rapid-spaceback-zadni-odrazka-standard-original-prava-7371cz1061/ - Octavia II - - Octavia III - nesmie byť RS. celá odrazka by sa mi ale páčila, no nemám difúzor - Yeti - nepáči sa mi veľkosť - Superb II - nepáči sa mi tvar - Superb III - https://www.obautodily.cz/skoda-superb-iii-zadni-odrazka-original-leva-9678cz2484/ - Karoq - teoreticky, len má tam miesto pre zadnú hmlovku. musela by sa nájsť varianta na ľavú stranu pre anglickú verziu - Kodiaq - ten bol tiež vo výbere, no je dosť na hrane. a voči ostatným má menší oblúk montáž predpokladám výrezom do nárazníka. montáž lepením na nárazník bez difúzora moc do úvahy nepripadá, dosť by to trčalo v niektorých prípadoch. ale to by som riešil až na mieste. dokonca v niektorých modeloch existujú zatmavené varianty, určené skôr pre Monte Carlo edície... ideálne by bolo, ak má niekto prístup k dielom, aspoň z vonkajšej strany priložiť, ktorý "oblúk" odrazky sedí najviac na naše F3 predFL PS: linky neslúžia ako reklama ! čisto len pre ilustráciu ! Editováno: 24. Září 2018, autor: wirer Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Všechny nabízené varianty budou jinde než po FL. To kvůli zakřivení. Nejlíp bude asi sedět ta po FL. Nejspíš je někde půjčit a vyzkoušet naducho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 24. Září 2018 Autor Sdílet Vloženo 24. Září 2018 nikto ti to len tak nepožičia. úprimne, nepáči sa mi tvar tej FL verzie. ak by som išiel do tejto možnosti, tak by som asi zvážil použitie FL nárazníka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Ty z O3 RS by šly aji jen boční bez středové Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 24. Září 2018 Autor Sdílet Vloženo 24. Září 2018 za predpokladu, že O3 je širšia ako F3, možno by sa dal použiť aj stred. ale trochu upravený Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 To by se líbilo mě U MC je horší že ikdybych se rozhodl koupit celej novej nárazník za cca 7000 tak tam musím pořídit i MC difuzor za dalších pár tisícovek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Možná by šlo sepodívat i jinam do koncernu, Leon, Ibiza atd. Ohledne svícení vzadu u LED světel, tam bych byl také pro celé C. Bylo by dobré kdyby tu byl nějký právník (něbo někdo kdo se vyzná) a byl schopný vnést světlo jednak do problematiky odrazek tak i svícení (samozřejmě ve správném tématu). @ZbyšekSU Pokud to máš aktivované přes Caristu, tak to vypni určitě, v caristě je chyba, kdy při aktivací svícení zadních světel při DRL totiž z nějakého důvodu nefunguje přepínání LED pásku vpředu na parkovačky, takže svítí i při zapnutých světlech stále na 100%. (ověřit se to dá jednoduše, zapni potkávácí světla a blinkr, pokud bue jeden z proužků pohasnutý, je něco špatně). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 před 11 hodinami, ZbyšekSU napsal: @Pawouk díky za výpis předpisů. Ale hned v tom prvním (EHK/OSN č.48 jsem došel k bodu: 6.2.7.6.2 denní svítilny jsou v činnosti společně se svítilnami uvedenými v bodě 5.11, kdy se jako minimální požadavek musí rozsvítit alespoň zadní obrysové svítilny Dle tohoto bodu mohou společně s předními denními svítit i zadní. Tak teď nevím zda tedy něco porušujeme, když chceme být více viděni z hlediska bezpečnosti. To abych snad před STK (čeká mě za tři týdny) všechny tyto funkce aktivované přes Caristu raději povypínal, ať se pak nemusím s někým na STK dohadovat že předpis to říká takhle. Jenže na konci tebou zvýrazněné věty je ještě slovo "nebo", které si jaksi vynechal a na to navazují další body, které to jednoznačně popisují. Musíš si také uvědomit, že starší auta která nemají samostatná denní světla, svítí automaticky vzadu obrysovkami a vepředu tlumennými světly (např. FII). Prostě se musíš smířit s tím, že na autě nesmí nic fungovat jinak, než bylo homologováno podle platných předpisů. A toto je již opravdu vše k tomuto problému. Dál už to bud mazat. 2 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milanxx Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 @Martab v tom ehk co sem dával @Pawouk se řeší i odrazky. Velikost a umístění. Buď nový fl nárazník nebo odrazky i z jiného auta. A samo že s označením e4 v kroužku. Nálepky jsou jen doplněk. @wirer jde správnou cestou. Jenom to chce prověřit jestli to fl odrazka za roh nemá nějaký důvod než jen design. Ale i tak mi jako nejméně problémové vychází ty fl odrazky, bude totiž sedět jejich rádius. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 24. Září 2018 Sdílet Vloženo 24. Září 2018 Pokud vezmeš v potaz odrazku O3 RS která do krajů nezasahuje, pak je to u F3 FL nejspíš pouze design. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mics0d Vloženo 30. Září 2018 Sdílet Vloženo 30. Září 2018 Odrazky z jiného modelu tam podle mě nebudou sedět přesně na prolis nárazníku, ale co člověk nevyzkouší, tak neví. :D Nejlepší bude asi nový nárazník, ale bude to trochu dražší než koupení odrazek. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lala30 Vloženo 1. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2018 (editace) On 7/28/2018 at 11:44 PM, wirer said: nosiče žiaroviek - hatchback: 6V6 945 231 6V6 945 212 is 232 Editováno: 1. Říjen 2018, autor: lala30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 1. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 1. Říjen 2018 Dik, na webe opravene uz davno, tu som zabudol... A skys tu citaciu zmazat alebo aspon schovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fugas20 Vloženo 2. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2018 Asi som divny ale mne sa páčia pôvodne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
igorSN Vloženo 8. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2018 Tak už došlo aj mňa. Síce na druhý pokus no predsa. Sme sa stretli a doplnili ďalšiu farebnú modifikáciu pred FL. Moja sivá quarz - kombi. A v poradí ..... na Východe. To už bude vedieť @wirer. Takto to teda vyzerá na mojej po "upgrade". Ja som spokojný a ďakujem MAJSTROVI za čas a ochotu. Výsledok tu: 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 8. Říjen 2018 Autor Sdílet Vloženo 8. Říjen 2018 Statistiky? Vzhladom na lokalitu/SPZ: - vychod - 1 (+1) x kratka, 3x kombi - stredozapad - 1x kratka - zapad - (1x kratka - je dlhodobo vychodniar v Bratislave, preto zatvorka) Vzhladom na montaz podla karoserie: - kratka - 3x (Kosice, Kosice, Zilina) - kombi - 3x (Presov, Spisska Nova Ves, Stara Lubovna) Snad som na nikoho nezabudol. Vsetkych 6 moja montaz. Ine neregistrujem zatial. CR nepocitam, tam ich je dost... A par fotiek 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brrrrm Vloženo 8. Říjen 2018 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2018 Na tejto farbe tie FL svetlá vyzerajú najkrajšie!!! 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 9. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2019 Davajte si na svetla a autocka pozor! Nastastie to uznali cez poistku, aj ked od vyroby boli obycajne svetla. Nebola to jeho vina, chalan co mu to tukol pred firmou sa priznal sam... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.