Prosinec 8, 20231 r Plus na plus baterky a mínus na kostřící bod auta, na mínus by se nic připojovat, zejména nabíjení a pomoc se startováním, nemělo a oba dva připojovací vodiče jsem řádně omotal TESA páskou. Upraveno Prosinec 8, 20231 r od Petr Svetr
Prosinec 8, 20231 r To viem,nabijam samo cez kostriaci bod,ale toto je monitorovacie zaeiadenie baterie,tak to by snad malo ist priamo na nu,tak pise aj navod k tomu zariadeniu. Este otazka....tam je na vyber 12V olovena,AGM a vlastna.....mam EFB+....dal som tu vlastnu,snad to je ok.Ja mam narozdiel od teba cervenu tu poslednu tabulku...hodil som na to oko pocas jazdy a nabijalo to dnes celu cesty 14,8V
Prosinec 8, 20231 r Jestli se nepletu, tak tohle je spatne nabijeci napeti pro EFB+. EFB+ je v podstate klasicka olovena baterie se zesilenyma elektrodama a mely by se nabijet 14.3V. Nabijeni 14.8 je pro baterie AGM.
Prosinec 8, 20231 r Já jsem také zapojil dle návodu přímo na svorky baterie. Nastavenou mám olověnou baterii.
Leden 18, 20241 r Caute, tak uz aj mne rano skoro nenastartovalo, tak sa chcem spytat na to, kt bateria je najlepsia. Aktualne mam (vid foto) origo AGM Varta 68Ah / 680A, no v skoda eshope som nasiel len tuto -> Autobatéria 72Ah / 380A | Autobatérie | Starostlivosť o vozidlo | Pre vaše vozidlo | Katalóg | Slovenská republika (skoda-auto.sk) Je to adekvatna nahrada ci mam ist este do silnejsej? Neviem, preto sa pytam a bude mi to treba kupit cim skor.
Leden 18, 20241 r Stejnou jsem měl v kodiaqu, ale z dřívější doby mám s Vartou špatné zkušenosti tak beru EXIDE. Dal jsem tam tuhle, je rozměrově totožná. Autobaterie EXIDE START-STOP AGM 70Ah, 12V, EK700 - Battery Import (battery-import.cz)
Leden 18, 20241 r Dik za info, nasiel som ju aj na slovenskom eshope -> EXIDE AGM 70Ah Autobatéria Start-Stop 12V , 760A , EK700 — MAJO AUTO autodiely Len som chcel ist do origo co ponuka skoda, cize v tomto trochu vaham. Ze ci sa oplati ostat pri origo alebo je to jedno a ist radsej do niecoho ineho. Cenovo ma teraz stale skoda eshop akciu a tato konkretne origo co som poslal je so 45% zlavou
Leden 18, 20241 r Otazka je co je origo do nekterych seriii zejmena ze zacatku davali baterky Mol... pak Varty a i Exide... mozna i dalsi... Ale z Exide urcite chybu neudelas, jen je potreba si pohlidat prodejce a stav baterie... Po vymene urcite doporucuji nakodovat.
Leden 18, 20241 r Martin_V Tá na Škoda webe je hlavne EFB Do S3 patrí iba AGM batéria Inak minulý týždeň som kupoval novú baterku,lebo po 5 rokoch moja pôvodná baterka mala niekedy problém pri ranných mrazoch naštartovať... Kúpil som presne tú istú Exide z odkazu. Len som ju ešte nestihol vymeniť,lebo mi ju nemá zatiaľ kto nakodovat.... Upraveno Leden 18, 20241 r od titanius
Leden 18, 20241 r Co vim tak, ze do vsech aut uz od 2015 davali baterky EFB. Jen do aut s nezavislym topenim a 4x4 s vysokou vybavou davali AGM a jelikoz se setri uz na vsem tak bych se nedivil kdyby uz AGM prestali davat uplne Nicmene AGM urcite doporucim, proc nemit zatum nejpokrocilejsi tip akumulatoru v aute...
Leden 18, 20241 r tak dakujem, kupim tu to je hore v odkaze. Iba otazka: niekto tu pisal, ze sa ma kupit presne taka ista ako som mal teraz. Cize aj ked kupim silnejsiu, tak nie je problem a nakodovat sa da normalne. Viem, preco sa koduje baterka, len mi ide cislo o to, ze ci nie je problem dat inu ako tam povodne bola
Leden 18, 20241 r před 3 hodinami, titanius napsal: Do S3 patrí iba AGM batéria Já mám z výroby EFB .. takže souhlas s @JSvoboda. EFB vs AGM - rozdíly
Leden 18, 20241 r ja mam teda AGM. v utery jdu na vymenu, uz neni uplne ok start stop uz asi rok vypnuty ... edit: @stanmar ty mas nezavisle topeni nebo ne? dik. bo jiny rozdil me nenapada ... Upraveno Leden 19, 20241 r od hamoun
Leden 18, 20241 r A este taka otazka, co mam urobit s tou starou bateriou? Ked mi pride kurierom nova, tak staru asi hodit do kosa nie je prave idealna volba, i ked musim priznat, ze uz par krat pred panelakmi v kosi som nieco take videl...
Leden 18, 20241 r Sorry, že píšem až teraz, ale ak si to ešte neobjednal, tak už namiesto EK700 rovno zober EK720! Starú batériu odovzdaj do zberu, dostaneš za ňu pár eur (0,50 € / kg). Upraveno Leden 19, 20241 r od e1.
Leden 18, 20241 r 15 minut predtym ako si napisal som to objednal. Nevadi, stale lepsie ako to co som mal, ale cenim si ze si napisal. A bateriu zanesiem teda do zberu 👍
Leden 19, 20241 r Jsem si dával už AGM baterie do OII se start stop systémem, originál vydržela 4r a AGM vydržela do prodeje auta tj dalších 6 let a i po 6 letech startovala v mrazech dobře, což se o původní EFB říct nedalo už třetí zimu. Takže pokud máte Diesel tak určitě AGM se vyplatí. U Benzínu je to podle mě šumák. V aktuálním TSI motoru mám původní EFB už 6 let a dva roky mi indikátor na baterii říká že je to K.O... no pořád to s tím mini motůrkem s malou kompresí ( o proti dieslu) v pohodě otočí a to i v mrazech. EFB baterie s dieslem spíš likvidují startovací proudy které nafta potřebuje nežli samotné inteligentní dobíjení. Upraveno Leden 19, 20241 r od informator
Září 14, 20241 r Baterii sem úspěšně nakódoval ale ještě bych si ji v zimě chtěl průběžně dobíjet, mohu to dělat když je zapojena v autě? Vím, že se nesmí dát - přímo na baterii ale na kostřící bod, ale nemohu najít, není to ta "lišta" nad baterií? Díky
Září 14, 20241 r Moc díky. Nabíjím to nabíječkou Bosch C3, zvolil sem tam AGM a už to nabíjí, akorát teda vlastně stop start mám deaktivovaný, tak je to asi jedno.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.