e1. Vloženo 2. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2023 22 hours ago, Jaro87 said: Veď zmeraj napätie voltmetrom a podľa tabulky vieš ako je nabita. Toto bude skôr tabuľka pre klasickú baterku. Pre AGM je posunutá jemne nahor, tam má plne nabitá a už odstáta baterka 12,8 V a napätie krátko po nabití je okolo 12,85 V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 2. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2023 V 1. 12. 2023 na 15:30, Petr Svetr napsal: Zeptám se zdejších odborníků, mám baterii 68 Ah / 380 A AGM, v klidovém stvu má baterka 11,9 - 12,0 V, je tedy nejspíš po smrti co?, auto je 08/2019 a najeto má jen necelých 60 tis. km Tak jsem na CTEC nabíječe spustil regeneraci a po odstátí má baterka 12,6 V, asi nic moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 3. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2023 Napätie môže byť... No či má aj štartovací prúd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 3. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2023 Chápu, možná než konstatovat, je někdy lepší poradit. Bez zátěžáku to nejspiš doma nezměřím, nebo se pletu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy01 Vloženo 3. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2023 Přesně tak. Za "mladších" let jsem chtěl mít tohle: Pěkné retro, ale jak je vidět na stupnici, měří se tím po článkách, což je s dnešními autobateriemi úplně nemožné (nejsou dostupné špunty, natož propojky). Ten svinutý plíšek uprostřed je právě odpor. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 4. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2023 Tak dnes po regeneraci baterky a nabití cesta 540 km, v podstatě stále po dálnici popojizdeni v kolóne cca 25 km a cca 1/2 se světly a výhřevem všeho a po uklidnění auta, 4 hodiny po dojezdu, má baterka 12,46 V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 4. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2023 Jak sledujes napeti baterky po uklidneni a zamceni auta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r_e_n_e Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Zapoj do série ampérmeter a zmeraj prúd... Napätie je ok... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mino - TATRY Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 @JSvoboda voltmeter za 3 eura do 12 zásuvky Nechám ho tam cez noc a rano predtym nez odomknem auto cez okno vidím stav. Odber to nemá žiadny. @Petr SvetrPetr inak písali sme obidvaja do mojej témy kde mi niekedy nenabehol po naštartovaní klakson a tempomat. Minulý týždeň som vymenil novú baterku - dal som AGM Exide EK700 So starou Vartou som mával kludove napätie 12.5 resp 12.6V, čo je vraj pre AGM nie už optimálne. Teraz mám 12.9V resp. 13.0V A ako bonus, problém sa ovtedy neprejavil. Je to síce ešte len týždeň ako vravím, ale zato boli teploty -14 C. Po cca mesiaci uvidím reálnu vzorku a potom uzavriem príslušnú tému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 (editace) Mam 2 auta octavii 3 a S3 a u obou mam exide ek700. U obou mam klodove napeti i po dlouhe jizde se stalym dobijenim ( pod 5 stupnu nabiji stale) mam u o3 12.6V a S3 12.5V. O3 je skoro zebrak a s3 LaK. Nechapu kde ty mas 13V Jinak voltmetr do zapalovace mam taky uz 2 roky v aute. Proto jsem se ptal kolegy jak zjistuje stav napeti. Protoze je jine po jizde, je jine po par hodinach zamceneho auta a je jine po odemceni dveri Editováno: 5. Prosinec 2023, autor: JSvoboda 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
japok Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 JSvoboda: Moje auto tedy rozhodně když je pod 5° nenabijí stále (myslím nabíjecí napětí 14,4 - 14,8V) Záleží na verzi jednotky Gateway. Já mám index AA HW: 512 SW: 5366 Většinou když svitim denim svicenim tak nabíjí 14,8V ale jakmile je baterie zhruba na 60% nabita napětí začne klesat. Můžu to ovlivnit když zapnu vyhrev sedadel ale i to přestane pomáhat když je baterie nabita na zhruba 80% Když rozsvitim hlavní svetla tak se nabíjecí napětí drží na 13,3V. Když svítí hlavní svetla tak nepomáhá ani výhřev sedadel. Jakmile je kapacita baterie někde okolo 60 - 70% klesne nabíjecí napětí na 12,9V. Nabil jsem baterii nabíječkou Ctek a zhruba 4h po nabíjení byla baterie na 92%. Po první jízdě od nabití nabíječkou auto nenabijelo (napětí 12,5V) a až když klesla kapacita baterie někam k 70% zaclo trochu nabíjet. Auto nikdy nenabije baterii na 100% (tedy alespoň to moje) Jak už tady někdo psal je to hrozný algoritmus kdy a jak to nabíjí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Jo to jsem uz tez nekolikrat v minulosti psal a beru to jako standart ze se baterie udrzuje na 70% zhruba. Proto me zajimalo kde a jak nameril kolega tech 13V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mino - TATRY Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Batériu som do auta vložil úplne nabitú. A tým že teplota vonku je stále pod 0 a denne jazdim 30 km do práce a 30 späť, tak mi to prakticky drží 100%. Vidím to na voltmetri kedy sa napätie pohybuje od 14.7 do 15.0 V Pripojil som aj jednoduchú diagnostiku OBD II MS310 FOXIGY a tam mi pri teste batérie ukazovalo hodnoty zhodné s voltmetrom do zásuvky na 12V, takže chybu merania vylučujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 No jo to je ale hodnota napeti nabijeni a ne napeti v klidovem stavu ... Takze jeste jednou, napeti 13V je tedy jedna z hodnot nabijeni a nikoli stav napeti v klidu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mino - TATRY Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Dobre tak ešte raz po lopate. Nova baterka, vkuse minusove hodnoty vonku. Voltmeter na 12V v zasuvke. Zamknem auto 07:00. 15:30 k nemu pridem a cez okno vidim 13.0V Odomknem ma 12.5/12.6V So starou baterkou som takto cez okno videl 12.6V Po odomknuti 12.1/12.2V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Tak jsi trefil asi sakra dobry kus ... Po tolika hodinach v zime a na baterce 13V... videl jsem max 12.6/7V a zkousel jsem to u 5 aut uz jsem to zde popisoval par stran zpet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
japok Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 To je opravdu divné, že tam je 13V po x hodinovém stání venku v mrazu. Baterie stale krmi vsechny jednotky v aute (neberou moc ale něco preci). Mel jsem tady spousty baterek (nových) které když jsem nabil a nechal 8h odstat tak ani jedna nikdy neměla 13V. Nemůže trošku svindlovat ten voltmetr kterým to meříš? 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy01 Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Já bych u zařízení s výrobní cenou 1€ nejásal... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 před 11 hodinami, Mino - TATRY napsal: @Petr SvetrPetr inak písali sme obidvaja do mojej témy kde mi niekedy nenabehol po naštartovaní klakson a tempomat. Minulý týždeň som vymenil novú baterku - dal som AGM Exide EK700 So starou Vartou som mával kludove napätie 12.5 resp 12.6V, čo je vraj pre AGM nie už optimálne. Teraz mám 12.9V resp. 13.0V A ako bonus, problém sa ovtedy neprejavil. Je to síce ešte len týždeň ako vravím, ale zato boli teploty -14 C. ano, jak jsem zregeneroval baterku nabíječkou CTEK, tak mi to už také nedělá, uvidíme 12.12 v servisu, co na to řeknou, dám vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 5. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2023 Fajn akcia v skoda eshope....mozno sa niekomu hodi... https://eshop.skoda-auto.sk/sk_SK/search/?text=Bateria Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mino - TATRY Vloženo 6. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2023 před 15 hodinami, bouchy01 napsal: Já bych u zařízení s výrobní cenou 1€ nejásal... písal som vyššie že správnosť merania voltmetra v 12V zásuvke som overil cez diagnostiku. Pri vypnutom motore aj pri zapnutom diagnostika aj voltmeter ukazovali rovnake hodnoty, teda preto sa smelo spolieham na "zařízení s výrobní cenou 1€" 🙂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 7. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2023 V 4. 12. 2023 na 21:57, JSvoboda napsal: Jak sledujes napeti baterky po uklidneni a zamceni auta? V garaži otevřu kapotu motoru, auto zamknu a pak po více jak půlhodině změřím multimetr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 7. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2023 (editace) V 1. 12. 2023 na 14:00, tom01 napsal: Na doporučení @VeteranChild používám skoro rok tento Bluetooth monitoring baterie: https://www.autoprofi.cz/35953-bluetooth-monitoring-baterie-carclever-testery-baterii-5030.html Jsem s ním spokojený. Appka je v češtině, ukazuje aktuální napětí baterie i jeho historii. V ní je mj. krásně vidět, že když auto stojí tak je čára napětí v čase úplně vodorovná a auto ani tento BT logger nebere vůbec žádný klidový proud. A to občas auto stojí i několik týdnů a i po této dlouhé má baterie vpodst. stejné napětí (s úbytkem v řádu setin voltů). Moc díky za tip, dnes namontované, raději zpakuji, že mám AGM baterku, proto je 12,53 V nízké napětí. Editováno: 8. Prosinec 2023, autor: Petr Svetr 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Svetr Vloženo 7. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2023 V 5. 12. 2023 na 20:08, Patrik1971 napsal: Fajn akcia v skoda eshope....mozno sa niekomu hodi... https://eshop.skoda-auto.sk/sk_SK/search/?text=Bateria Prodejce/servis mi potvrdil, že mají stejné ceny jako. Na shopu, že nemusím objednávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 8. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2023 (editace) Ja ti sem dam moje hodnoty po 70km jazde po uzamknuti a ukludneni auta.Dnes rano -7 st. Auto bude mat febr/unor 3 roky,ale najazd iba 15000km,bateria je EFB+ fabricku 70Ah / 420A Inak povedzte mi,kam ste zapojili - svorku k tomu monitorovaciemu zariadeniu.Na moje baterii je tolko kadejakych cidiel,ze ju bol problem niekde pichnut. Editováno: 8. Prosinec 2023, autor: Patrik1971 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.