Petr Svetr Vloženo 8. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2023 (editace) Plus na plus baterky a mínus na kostřící bod auta, na mínus by se nic připojovat, zejména nabíjení a pomoc se startováním, nemělo a oba dva připojovací vodiče jsem řádně omotal TESA páskou. Editováno: 8. Prosinec 2023, autor: Petr Svetr 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 8. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2023 To viem,nabijam samo cez kostriaci bod,ale toto je monitorovacie zaeiadenie baterie,tak to by snad malo ist priamo na nu,tak pise aj navod k tomu zariadeniu. Este otazka....tam je na vyber 12V olovena,AGM a vlastna.....mam EFB+....dal som tu vlastnu,snad to je ok.Ja mam narozdiel od teba cervenu tu poslednu tabulku...hodil som na to oko pocas jazdy a nabijalo to dnes celu cesty 14,8V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Endy666 Vloženo 8. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2023 Jestli se nepletu, tak tohle je spatne nabijeci napeti pro EFB+. EFB+ je v podstate klasicka olovena baterie se zesilenyma elektrodama a mely by se nabijet 14.3V. Nabijeni 14.8 je pro baterie AGM. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 8. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2023 Já jsem také zapojil dle návodu přímo na svorky baterie. Nastavenou mám olověnou baterii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna Caute, tak uz aj mne rano skoro nenastartovalo, tak sa chcem spytat na to, kt bateria je najlepsia. Aktualne mam (vid foto) origo AGM Varta 68Ah / 680A, no v skoda eshope som nasiel len tuto -> Autobatéria 72Ah / 380A | Autobatérie | Starostlivosť o vozidlo | Pre vaše vozidlo | Katalóg | Slovenská republika (skoda-auto.sk) Je to adekvatna nahrada ci mam ist este do silnejsej? Neviem, preto sa pytam a bude mi to treba kupit cim skor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna Stejnou jsem měl v kodiaqu, ale z dřívější doby mám s Vartou špatné zkušenosti tak beru EXIDE. Dal jsem tam tuhle, je rozměrově totožná. Autobaterie EXIDE START-STOP AGM 70Ah, 12V, EK700 - Battery Import (battery-import.cz) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna Dik za info, nasiel som ju aj na slovenskom eshope -> EXIDE AGM 70Ah Autobatéria Start-Stop 12V , 760A , EK700 — MAJO AUTO autodiely Len som chcel ist do origo co ponuka skoda, cize v tomto trochu vaham. Ze ci sa oplati ostat pri origo alebo je to jedno a ist radsej do niecoho ineho. Cenovo ma teraz stale skoda eshop akciu a tato konkretne origo co som poslal je so 45% zlavou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna Otazka je co je origo do nekterych seriii zejmena ze zacatku davali baterky Mol... pak Varty a i Exide... mozna i dalsi... Ale z Exide urcite chybu neudelas, jen je potreba si pohlidat prodejce a stav baterie... Po vymene urcite doporucuji nakodovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
titanius Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna (editace) Martin_V Tá na Škoda webe je hlavne EFB Do S3 patrí iba AGM batéria Inak minulý týždeň som kupoval novú baterku,lebo po 5 rokoch moja pôvodná baterka mala niekedy problém pri ranných mrazoch naštartovať... Kúpil som presne tú istú Exide z odkazu. Len som ju ešte nestihol vymeniť,lebo mi ju nemá zatiaľ kto nakodovat.... Editováno: 18. Ledna, autor: titanius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna Co vim tak, ze do vsech aut uz od 2015 davali baterky EFB. Jen do aut s nezavislym topenim a 4x4 s vysokou vybavou davali AGM a jelikoz se setri uz na vsem tak bych se nedivil kdyby uz AGM prestali davat uplne Nicmene AGM urcite doporucim, proc nemit zatum nejpokrocilejsi tip akumulatoru v aute... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna tak dakujem, kupim tu to je hore v odkaze. Iba otazka: niekto tu pisal, ze sa ma kupit presne taka ista ako som mal teraz. Cize aj ked kupim silnejsiu, tak nie je problem a nakodovat sa da normalne. Viem, preco sa koduje baterka, len mi ide cislo o to, ze ci nie je problem dat inu ako tam povodne bola Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
titanius Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna Nie je to problém Tá Exide sa aj doporučuje miesto origo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonekkk Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna Take mám EXIDE AGM už rok a bez problému 🙂👍 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JSvoboda Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna Ja skoro 2r. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna před 3 hodinami, titanius napsal: Do S3 patrí iba AGM batéria Já mám z výroby EFB .. takže souhlas s @JSvoboda. EFB vs AGM - rozdíly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hamoun Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna (editace) ja mam teda AGM. v utery jdu na vymenu, uz neni uplne ok start stop uz asi rok vypnuty ... edit: @stanmar ty mas nezavisle topeni nebo ne? dik. bo jiny rozdil me nenapada ... Editováno: 19. Ledna, autor: hamoun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna A este taka otazka, co mam urobit s tou starou bateriou? Ked mi pride kurierom nova, tak staru asi hodit do kosa nie je prave idealna volba, i ked musim priznat, ze uz par krat pred panelakmi v kosi som nieco take videl... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna (editace) Sorry, že píšem až teraz, ale ak si to ešte neobjednal, tak už namiesto EK700 rovno zober EK720! Starú batériu odovzdaj do zberu, dostaneš za ňu pár eur (0,50 € / kg). Editováno: 19. Ledna, autor: e1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 18. Ledna Sdílet Vloženo 18. Ledna 15 minut predtym ako si napisal som to objednal. Nevadi, stale lepsie ako to co som mal, ale cenim si ze si napisal. A bateriu zanesiem teda do zberu 👍 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
informator Vloženo 19. Ledna Sdílet Vloženo 19. Ledna (editace) Jsem si dával už AGM baterie do OII se start stop systémem, originál vydržela 4r a AGM vydržela do prodeje auta tj dalších 6 let a i po 6 letech startovala v mrazech dobře, což se o původní EFB říct nedalo už třetí zimu. Takže pokud máte Diesel tak určitě AGM se vyplatí. U Benzínu je to podle mě šumák. V aktuálním TSI motoru mám původní EFB už 6 let a dva roky mi indikátor na baterii říká že je to K.O... no pořád to s tím mini motůrkem s malou kompresí ( o proti dieslu) v pohodě otočí a to i v mrazech. EFB baterie s dieslem spíš likvidují startovací proudy které nafta potřebuje nežli samotné inteligentní dobíjení. Editováno: 19. Ledna, autor: informator 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_V Vloženo 19. Ledna Sdílet Vloženo 19. Ledna Chalani, je tu prosim niekto z Bratislavy, kto by mi to vedel nakodovat potom? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nejt Vloženo 31. Srpna Sdílet Vloženo 31. Srpna Taky sháním někoho na nakódování baterie - olomouc a okolí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nejt Vloženo 14. Září Sdílet Vloženo 14. Září Baterii sem úspěšně nakódoval ale ještě bych si ji v zimě chtěl průběžně dobíjet, mohu to dělat když je zapojena v autě? Vím, že se nesmí dát - přímo na baterii ale na kostřící bod, ale nemohu najít, není to ta "lišta" nad baterií? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
100Bubu Vloženo 14. Září Sdílet Vloženo 14. Září (editace) plus daš na bateriu a minus sem Editováno: 14. Září, autor: 100Bubu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nejt Vloženo 14. Září Sdílet Vloženo 14. Září Moc díky. Nabíjím to nabíječkou Bosch C3, zvolil sem tam AGM a už to nabíjí, akorát teda vlastně stop start mám deaktivovaný, tak je to asi jedno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.