Publikováno Září 28, 20186 r Nemám infotainment a tak musím ukládat nastavení tlačítkem na palubní desce. Zajímalo by mne, jakým zařízením či principem je snímán a vyhodnocován tlak vzduchu v pneumatikách. Údajně jsem slyšel, že změnou tlaku se mění průměr pneumatik a asi podle toho se vyhodnotí (že by se kolo s menším průměrem odvalovalo rychleji a to se zaznamenalo) ? Ale to jsou moje dedukce.
Září 28, 20186 r zmenou tlaku se ti zmensi polomer pneumatiky, takze ja ujeti stejne vzdalenosti se musi "rychleji" otacet oproti spravne nahustene pneumatice. Rozdil otacek pozna ABS.
Září 28, 20186 r Pokud to chápu správně, tak během té kalibrace (až 100km) kontrola nefunguje? Dále mi není jasné, proč by to nemohlo ukázat u kterého kola to zjistilo ten rozdíl v průměru resp. rychlosti otáčení, když každé kolo má svůj snímač?
Září 28, 20186 r Mne na Boleru svítilo přesně to kolo které mělo nižší tlak (možná to psal i MaxiDot, už si nejsem jistý).
Září 28, 20186 r Mne se to právě ještě nikdy nestalo, tak jsem se řídil tím postnutým screenem od Pawouka.
Září 28, 20186 r Ta informace už má nějaký ten rok za sebou, systém se časem nejspíš přizpůsobuje novým možnostem, takže je klidně možné, že aktuálně se zobrazuje zjištěná odchylka u konkrétního kola. Podívej se do manuálu, třeba tam k tomu něco bude. Obecně se ze zkušenosti na tento systém vůbec nespoléhám, dělá si to občas co chce. Ale pořád lepší, než problematické a hlavně drahé ventilky, které používá třeba Opel.
Září 28, 20186 r Ahoj, mám jen Trumf - radio Blues.Pokud je něco špatně-jiný tlak něž má být, tak se objeví na PP hláška : Zkontrolujte tlak v pneumatikách. Ale které kolo mi to nenepsalo.
Září 29, 20186 r Autor Také se mi na displeji objeví hláška zkontrolovat tlak v pneumatikách (bez upřesnění kterého kola). Jás jsem auto koupil tprve tento měsíc a tak jsem o této funkci nevěděl. Po objevení ikony a hlášky jsem vystoupil z auta, pohledem a kopnutím do pneu zjistil "správný"tlak a jel do škodovky. Přijímací technbik se ptal, zda mám správný tlak v kolech, zda jsem na palubní desce nastavil tlačítkem změnu parametrů. Řekl jsem, že tlak by "měl" být dobrý, o funkci tlačítka nic nevím. Odjel, přijel a řekl, že jsem měl v PP kole malý tlak. T.zn. kontrolovat tlak, hustit na předepsaný tlak, nastavit tlačítkem na palubní desce. Již vím a používám. Mne zajímalo, jak se snímá tlak a dostal jsem perfektní odpověď, za což všem děkuji!!!!!!!
Říjen 4, 20186 r Na zobrazení které kolo je podhuštěné je asi opravdu třeba Bolero/Swing nebo Amundsen nebo MaxiDot, zde se mi povedlo najít videa jak to vypadá a funguje (na OIII to funguje stejně jako u FIII):
Květen 9, 20196 r Zdravim vsechny. Uz nevim, kam jinam se obratit nez na Vas. Mam vuz skoda fabia 3. Po prezuti na letni pneu se mi zobrazila hlaska ZAVADA: KONTROLA PNEUMATIK spolecne s oranzovou kontrolkou pneu s vykricnikem. Po kontrole a opetovnem ulozeni tlaku pneu se chyba smazala. Objevila se behem 1-2 dnu. To same dokola. V origo servisu mi bylo receno, ze musi prehrat SW ridici jednotky. Stalo se, 2 dny byl klid a opet to same. Skoda si s tim pry nevi rady. Nema s tim nekdo zkusenosti? Jinak tlaky pneu to i pres chybu ukazuje ok. Je mi zahadou, proc jde chyba pres tlaky smazat a obevi se opet az po par dnech. Diky moc.
Květen 9, 20196 r @MaaakusSledování tlaku je v jednotce ABS. Bombarduj servis, i různé jiné servisy. Napiš to infolinku škody, který servis tě odmítl.
Květen 9, 20196 r U mě stačilo přes infotaiment nastavit znovu tlak v pneumatikách. (pravidelně na to po přehození kol zapomínám a druhý den vždy hláška)
Červen 21, 20196 r Připojím i poznatek z mojí závady. Auto hlásilo Závada kontrola tlaku v pneumatikách, ParkPilot je momentálně nedostupný, a teploměr ukazoval jen pomlčky. Závada byla ve vadném čidle teploty vpředu vlevo před chladičem.
Červenec 10, 20223 r Ahoj. Mám taky dotaz k tomuto tématu. Fabia 3, hlásí mi nízký tlak v PZ kole a když je jedu více jak 50kmh tak mi hlásí že jsem překročil limit zimních kol... Mám problém s rádiem. Nemám tam origo a nějak špatně komunikuje s autem a nevím jak to resetovat jinak. Jde se tam dostat přes nějakou diagnostiku?
Červenec 10, 20223 r Peipoj diagnostiku a zmaz chyby jednotky 03-ABS. Pre Blues radia, kde sa neda nastavovat nic cez radio, je vo vybave od vyroby tlacidlo na reset pneu. Navyse sa da dorobit aj pre vyssie modely a resetnes si pneu tlacidlom. Nie je ale mozne v kombinacii s prednymi parkovacimi senzormi
Červenec 12, 20223 r Tak se mi povedlo připojit, ale po smazání chyby tam hned skočí ta chyba znovu...🤔 Ještě dotaz, vadí tato chyba při STK?
Červenec 12, 20223 r je to fakt chyba nizkeho tlaku alebo mala ine znenie? leto "tlaky" mozu mat suvislost aj s ABS snimacom, ak je chyba tam, tak pochybujem ze STK prejdes. neviem ako dokladne to kontroluju a ci ich trapia aj ine chyby ako chyby motora
Červenec 22, 20223 r Ano, je to chyba tlaku v pneu (z VCDS 0632). Na STK nejdříve že jen na měsíc, ale nakonec technik udělal dobrý skutek a dal mi to. No a teď jsem objednal nové rádio, tak snad to bude pak fungovat. Edit: Nainstalováno nové rádio a vše maká jak má. Reset proběhl a je po problemu. 😉 Upraveno Červenec 22, 20223 r od MiKa81
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.