Přejít na obsah

1.5 TSI DSG/manuál - škubání při rozjezdu  

372 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak u mého auta měli problém s aktualizací FW v Boleru, že jim to nešlo a z původní hodinové opravy byl skoro celý den, takže bych se moc nedivil, kdyby jim to "nefungovalo". Hlavní ale je, aby to reálně pomohlo v projevu motoru :)

Vloženo

Včera vše v pořádku, výjezd od servisu se studeným motorem bez klokana. Vypadá to OK.

Ráno jsem jel firemním. Odpoledne jedeme Opava-Jeseník přes Opavu,Krnov, PL ve špičce tak uvidíme ? Opava bude ucpaná, takže courání a v Krnově je pár kruháčů. Ptal jsem se v servise co řešili a bylo mi sděleno,že to řešil kolega a neví ? To je fakt na posrání. Však po servise vždy někdo volá z ŠA a ptají se na spokojenost, tak jim řeknu jak to bylo. Když se člověk nezeptá, tak nic neřeknou navíc. Takže prej jen update řj a nic víc s tím nedělali, nic neměnili. Večer napíšu pocity.

Vloženo (editace)

☺️ No nemohu za to že to dříve nejde. Ale na první dobou to vypadá OK. Odpoledne uvidíme více a po víkendu taky. Takže budu zde průběžně posílat pocity.

To mi řekněte že jsem první zde co má nový soft řj ? Karoků je zde více a zatím nikdo ?

V servise jsem dostal jen toto:

SMINOLTA-OB19040506300.jpg

Editováno: , autor: Michal B.
Vloženo

Tak kéž by se to vyřešilo, protože jinak je motorová nabídka koncernu velmi chůdá a v podstatě není co kupovat.

Každopádně přístup ŠA je otřesný, nicméně v čase konstantní výmluvy byly vždy a na všechno. Řekl bych, že jinde to není lepší a je to obecný vztah velkých firem ke koncovému zákazníkovi.

Vloženo (editace)

cca.150km s novy softem. Ve špičce jsme projeli opavu,krnov,prudnik a glucholazy a nakonec jesenik. Mnoho rozjezdu,popojizdeni a vypadá to ze to bude v pořádku. odpoledne rozjezd se studenym motorem a v pohodě,žádný klokan. Celkove se mi zda ze rozjezdy jsou jakoby takové hladsi a pro auto lehci.i nízké otáčky nevadí,předtím to skoro zdechlo a ted se zda ze ok. Nebudeme dělat ukvapene zavery,ještě nějaké kilometry nalitame a pak budeme hodnotit. Spotřeba bude stejna. Opava-jesenik pres polsko za 6,3l/100km ve čtyřech lidech a plny kufr vc.kola od staršího syna. Minuly týden jsem mel 6,2l spotrebu. Co se tyka predjizdeni,akcelerace vse stejne jako předtím, auto živé.

Editováno: , autor: Michal B.
  • Líbí se mi 1
  • Díky 2
  • Pozitivní 2
Vloženo

Takže zdá se že to cukání je pryč. Včera cesta Jeseník - Opava, provoz celkem hustý ve městech, množství rozjezdů a vše na pohodu. Já se jen bojím zimy, ale to je daleko, radujme se. Ano byly náznaky cuknutí, ale nijak jsem to ani nepostřehl. . Až se žena vrátí z lázní tak uvidíme až se projede ona co řekne.Za mě tedy zdá se vyřešeno. Jsem zvědav jak dopadnou kolegové s karokem. Já mám od čtvrtečního updatu nalítáno cca.300km. Spotřeba +- stejná, při akceleraci rychle spotřeba leze nahoru a dolu se jí moc nechce.  Jinak cesta zpět ve čtyřech lidech, dvě kola v kufru a plný kufr věcí a 5,8l/100km a průměr 55km/h. Jenom drobnost co jsem postřehl při předjíždění když člověk zadepne plyn tak několikrát se zdálo že to pocuklo v té akceleraci a zvedajících se otáčkách. 

Vloženo

To si taky myslím, že tam bude trochu něco jinak. Když se nad tím zamyslím tak mi to i dává smysl, protože proč jsou lidi co jim to nikdy nedělalo a vám co jste měli problém museli vymyslet SW. Jenže to se asi nedozvíme. Důležitý je, že novy SW cukání studeného motoru odstranil.

Vloženo

Zaujimave ale je ze boli aj v minulosti motory ktore skakali a ktore nie. U niektoreho modelu auta sa to prejavovalo vo vacsej miere a u niektoreho v mensej aj ked by to malo byt pre dany model konstrukcne rovnake v minulosti aj s rovnakym sw v danom case. Tak kde je sakra ta pricina a ren rozdiel preco to niekomu skace a niekomu nie

Vloženo
před 2 hodinami, Čočkyn napsal:

Důležitý je, že novy SW cukání studeného motoru odstranil.

Tak tuto hypotezu budeme moct potvrdit asi az neskor, a s inym poctom vozidiel.

Vloženo (editace)

Ted jsem si vyzvedl auto a o novem softwaru nemluvili ale vymenili mi nějaké čidlo tlaku  paliva. Zítra dám vědět...

Editováno: , autor: Tondula
Vloženo (editace)
před 18 hodinami, Tondula napsal:

Ted jsem si vyzvedl auto a o novem softwaru nemluvili ale vymenili mi nějaké čidlo tlaku  paliva. Zítra dám vědět...

První zkouška, vypadá ze se to o moc nezlepšilo. Možná to skáče jen kratší vzdálenost. 

Editováno: , autor: Tondula

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...