Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1.5 TSI DSG/manuál - škubání při rozjezdu 373 členové hlasovali

1. 1. Škube Vám (anebo neškube) při rozjezdu motor 1.5 TSI s manuální převodovkou/DSG?

• 1.5 TSI manuál - škube
      91
    • 1.5 TSI manuál - neškube
      35
    • 1.5 TSI DSG - škube
      24
    • 1.5 TSI DSG - neškube
      48

Prosím, přihlaste se nebo zaregistrujte se, abyste mohli hlasovat v této anketě.

Doporučené odpovědi

No doufám že hopsání upraví a aby nerozdrbali něco jiného. Vím jak chodi aktualizace na windows, něco opraví a něco rozdrbou. Určitě dám info.

Tak já jdu s Karoqem manualem na přehrání SW 11/4, tak jsem taky zvědav..

Bez filtru

Jaký rok,model?Já mám rv 2018,bez filtru a pro mne nic není.

Vyrobeno červen 2018, 1,5 TSi, manual, to je divné, možné je, jen servis mlčí, nebo mi můj řekl blost :D

Trvejte na tom, ať auto napojí na online diagnostiku a spustí kontrolu aktuálnosti SW, jedině tak zjistíte, jestli nějaká aktualizace je čí nikoliv. Jinak je to jen o dohadech a ochotě technika s tím něco dělat.

Mně jen zadal vinko a hned mně řekl že je k dispozici opravný sw , na závadu cukání během zahřívací fáze do 70 st. Příští týden jdu přehrát sw. 1,5 man s filtrem 1/2019

Kontroloval jsem to dnes přes ervin,servis má k dispozici  ty samé informace(ELSAPRO) a žádná sw aktualizace tam k dnešnímu dni  není.

Včera jsem byl v autorizáku tak jen píšu co jsem viděl a co říkal. Budou přehrávat sw . Závadu už měli přesně specifikovanou, cukání mot. během zahřívací fáze do 70 st. a špatná reakce plyn . pedálu. Jak bude sw přehraný tak dám vědět .

@Hophop Jasně,ale Ty máš s filtrem, já mám dokonce TPI  2050744/7 vydané podle win k mému autu ,které bylo vydané 26.3.19, které se toho týká,ale když jsem byl v servisu 30.3. a ukazoval jsem to tam a technik to kontroloval,tak už bylo zrušeno , tak mne objednal na výměnu zadních vrzajících destiček TPI 2051499/3.

Nechtěli uvěřit tomu ,že obyčejný člověk má možnost se dostat přes erwin k informacím ELSAPRO ,co mají k dispozici oni.

Upraveno od cilda1

Stejně nechápu jak ty naše skokany můžou pustit k zákazníkům , když se každý auto kontroluje a projíždí . Mně to dělá uplně od začátku .

Mě v servisu řekli ze už prodali tolik aut a nikdo si nestěžuje. Koukali na me jako kdybych si vymýšlel.

Přesně tak.

vůbec to neřeš co říkají, musejí se na to podívat

Já jsem tam nechal auto schládnout a jeli jsme si poskakovat kolem servisu . I technik musel uznat že je to hrozný a dokonce říkal ať s tím pokud můžu moc nejezdím , že trpí motor i převodovka .

Ako dlho schladnout? Mne skace, len ked necham min 3-4 hodiny, idealne od vecera do rana, to je potom tutofka...

Nechal jsem to cca 2 hodiny schládnout a skákal jak klokan. 

Auto jim tam nechat a chtít náhradní vůz ? To by bylo hodně odvážné, ale zákazníci v UK to tak dělají. Tato aféra se stát v USA, tak ŠA vrací peníze a auta si bere zpět ? Taky mi známý co servisuje auta říkal, že se dojebává tím hopsáním motor,převodovka,ojnice,rozvody apod a že s tím nemám jezdit neboť časem se na tom vy*ere něco jiného. Tohle jsem psal i na ŠA v tom dopise, odpověď znáte. No včera jsem jel a při rozjezdu to skoro 2x zdechlo, otáčky šly hodně dolu, s tím jsem se ještě nesetkal. No uvidíme dnes co mi řeknou v servise, jdu na 9h a auto tam bude přes noc, prej přehrávají online v synchronizaci se ŠA. Stejně nás bere ŠA jako testovací jezdce?

Upraveno od Michal B.

Jo máš svatou pravdu . A Škodovku to vůbec netrápí , místo aby to sami obvolali a sjednali nàpravu tak na to se.....  Peníze dostali a my testovací řidiči se s tím drbem po servisech.

před 14 hodinami, Hophop napsal:

Já jsem tam nechal auto schládnout a jeli jsme si poskakovat kolem servisu . I technik musel uznat že je to hrozný a dokonce říkal ať s tím pokud můžu moc nejezdím , že trpí motor i převodovka .

Jak si může ŠA vůbec dovolit tuhle věc tak tutlat, když pak dojedeš do servisu a tam ti technik řekne, že s tím radši nemáš jezdit, to nepochopím. Nějak se obávám, že ta hrůza, kterou to provádí při rozjíždění se jen tak novým SW nespraví :/

Btw mně se asi po 10 mejlu na infolinku, když první 3  byli, že o ničem neví a po ostřejším mejlu konečně ozval někdo s pče o zákazníky a příslíbil, že po dobu případné kontroly budou hradit zapůjčení náhradního vozu.

Upraveno od Dzarin

Dnes jsem se zastavil za známým, dělá vedoucího servisního technika v jednom ostravském zastoupení škodovky. Ptal jsem se ho na to a potvrdil mi, že na obě verze s OPF i bez je cca týden vydaný update, který to spolehlivě řeší. Údajně je tam pozměněné dávkování paliva. Takže se nenechte odbýt a nechte si přehrát ŘJ.

To je divný,včera jsem to kontroloval v ElsaPro a pro 1,5 bez filtru výroba  4/18 opravný sw není.

To Dzarin: Tak jsem si dopisoval s infolinkou, po třech mailech nic, bez reakce, pak jsem začal být hnusný a ihned se ozvali z péče o zákazníky a už se starali. Jinak auto ráno odevzáno do péče servisu, řekl jsem ať nespěchají, nechávám to tam přes noc ? Kromě softu mi přezouvají, myjou a vysávají. Pak jsem jim nahlásil brzdy a ještě restarty Amundsenu. Tak zítra uvidíme.

Ano soft je venku pro verze s OPF i bez také mám potvrzeno a pro Superb,Karoq,Kodiaq.

Tak to jsem zvědav , já jdu na přehrátí ŘJ příští týden tak doufám že bude pokoj od skákání. Michale dej zítra vědět jaký jsou rozjezdy , dík

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.