JohanCZ Vloženo 23. Duben 2022 Sdílet Vloženo 23. Duben 2022 V 22. 4. 2022 na 13:05, elback napsal: pridavam aj ja nieco na insiraciu - MAM A5 18" Tyto disky jsem měl dlouhou dobu také v hledáčku. Bohužel mají šířku disku 8palců což je na pneu 215/50 už dost a navíc mají jinou středovou díru. Z těchto důvodů jsem nakonec vybral ALUTEC ADX.01, který je velice podobný originálním diskům Vega. https://www.pneuleader.cz/znacky-hlinikove-rafky/alutec/adx01-399/7.5x18-et45-5x112-57.1-1057474?utm_source=compare&utm_medium=google-shopping&utm_campaign=alu&gclid=CjwKCAjwx46TBhBhEiwArA_DjK4UAHolrQaTbKtr91MyUU1W_YWPsGkNeBuFw8vh1IFovWDu2CjgJRoCSYUQAvD_BwE Zatím čekám na dodání. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davi72 Vloženo 25. Duben 2022 Sdílet Vloženo 25. Duben 2022 V 23. 4. 2022 na 10:05, udo napsal: Volil bych třetí variantu....snadná údržba. Ale jinak chápu Tvou nerozhodnost😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elback Vloženo 26. Duben 2022 Sdílet Vloženo 26. Duben 2022 V 23. 4. 2022 na 19:54, JohanCZ napsal: Tyto disky jsem měl dlouhou dobu také v hledáčku. Bohužel mají šířku disku 8palců což je na pneu 215/50 už dost a navíc mají jinou středovou díru. Z těchto důvodů jsem nakonec vybral ALUTEC ADX.01, který je velice podobný originálním diskům Vega. https://www.pneuleader.cz/znacky-hlinikove-rafky/alutec/adx01-399/7.5x18-et45-5x112-57.1-1057474?utm_source=compare&utm_medium=google-shopping&utm_campaign=alu&gclid=CjwKCAjwx46TBhBhEiwArA_DjK4UAHolrQaTbKtr91MyUU1W_YWPsGkNeBuFw8vh1IFovWDu2CjgJRoCSYUQAvD_BwE Zatím čekám na dodání. Podla vyrobcu je minimalna sirka pneumatiky 215 a dodava k tomu aj redukciu na stredovu dieru. Na chvilu ma to vydesilo, ked pri prezuvani nepasovala stredova diera, az potom som si uvedomil, na co boli tie kruzky v baleni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanCZ Vloženo 29. Duben 2022 Sdílet Vloženo 29. Duben 2022 Tak jsem se také dočkal. Kola Alutec ADX.01 7,5JxR18 ET45 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Camel69 Vloženo 29. Duben 2022 Sdílet Vloženo 29. Duben 2022 V 23. 4. 2022 na 10:05, udo napsal: Ja vybiram mezi temito a nemuzu se rozhodnout. Ty první bych bral já, jsou super😘 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bunicek Vloženo 6. Květen 2022 Sdílet Vloženo 6. Květen 2022 S faceliftem přibylo několik nových koleček, ale nikde tam nevidím ty co jsou na fl sportlina.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 6. Květen 2022 Sdílet Vloženo 6. Květen 2022 19" bez poklic, vypadá to naživo velmi pěkně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pitivier Vloženo 7. Květen 2022 Sdílet Vloženo 7. Květen 2022 Ano bez těch plastů jsou ty antracitové 19” vážně pěkné. Posílám kombinaci s červenou a zároveň detail kola. 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bunicek Vloženo 12. Květen 2022 Sdílet Vloženo 12. Květen 2022 Nahozeny Vegy :-) 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hollywood.2 Vloženo 4. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2022 18 palcový kola + zimní .... vše originál Škoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alap99 Vloženo 1. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2022 (editace) Ahoj, měl bych dotaz na nějaké fundované pojišťováky/techniky zakoupil jsem už v létě od jednoho chlapa kola MYTIKAS 18" který je měl na Karoqu jen jednu zimu přes kterou toho prý moc nenajel, ano kola jsou fakt v super stavu a pneu tomu odpovídá 6,5-6,8mm. Abych pravdu řekl vůbec jsem tehda neřešil jestli sedí rozměry někde jsem četl jen že s příchodem faceliftu se nic zásadního nemění a tak jsem prostě myslel že když beru kola z karoqa před FL budou rozměrově odpovídat stejné konfiguraci i po FL(mám sportline 1.5) a zde nastává kamen úrazu, dnes jsem začal řešit před případnou dovolenou v alpách otázku řetězu a došlo z mé strany k nemilému prozření, že nemám daný rozměr pneu(225/50 r18) co je na těchto MYTIKASech momentálně nazout v techničáku(má být 215 :/ ) po pátrání dále jsem zjistil že chlap přede mnou sice karoqa měl, ale v 1.5 4x4 variantě která právě 225 měla… Otázka tedy zní jsou nějaké jiné možností než shánět teď na poslední chvíli 215 a přezouvat to? Proces zápisu do TP asi bude stejně zdlouhavý jak to přezouvání ne? Případně co krom pokuty hrozí? Může pojišťovna v případě nehody odmítnout zcela plnit havarijko? Editováno: 1. Prosinec 2022, autor: alap99 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PetrBo Vloženo 1. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2022 Ahoj, je to jak píšeš čtyřkolka má 225/50 r18 a předokolka 215/50 r18. To rozhodnutí je na tobě. Nechat je tam můžeš, žádný zásadní rozdíl tam není. Ovšem pokud budeš mít nehodu/kontrolu a narazíš na někoho, kdo se v tom bude mít potřebu vrtat, tak jsi prohrávající ty, jelikož nepoužíváš předepsaný/schválený rozměr pneu. Moje zkušenost je taková, že likvidátor z pojišťovny vždy kontroluje rozměr pneu. Osobně bych u rozměru pneu neriskoval, max. u ET u disků, ale je to opravdu na koho natrefíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 1. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2022 Pojistné podmínky a na co kouká kdejaký pojišťovák není předmětem tohoto tématu. Když už tady musím zasahovat, tak si k tomu dovolím jednu myšlenku - není to náhodou tak, že musí prokázat příčinnou souvislost mezi neschváleným rozměrem kol a zaviněním dané nehody? Tady nadále řešte jen technické záležitosti. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 2. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2022 @Pawouk Podľa môjho názoru, v duchu hesiel: "Kto chce psa biť, palicu si nájde" a " Prachy sú prachy", si dovolím tvrdiť, že zbehlý likvidátor poisťovne ti nájde príčinnú súvislosť všetkého so všetkým, len aby ochránil peniaze svojho chlebodarcu... Mám takú osobnú skúsenosť, aj keď nie s autom, ale drahou elektronikou /USG prístroj za 26 000€/... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Houska #2 Vloženo 3. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 3. Prosinec 2022 V 1. 12. 2022 na 14:35, alap99 napsal: Ahoj, měl bych dotaz na nějaké fundované pojišťováky/techniky zakoupil jsem už v létě od jednoho chlapa kola MYTIKAS 18" který je měl na Karoqu jen jednu zimu přes kterou toho prý moc nenajel, ano kola jsou fakt v super stavu a pneu tomu odpovídá 6,5-6,8mm. Abych pravdu řekl vůbec jsem tehda neřešil jestli sedí rozměry někde jsem četl jen že s příchodem faceliftu se nic zásadního nemění a tak jsem prostě myslel že když beru kola z karoqa před FL budou rozměrově odpovídat stejné konfiguraci i po FL(mám sportline 1.5) a zde nastává kamen úrazu, dnes jsem začal řešit před případnou dovolenou v alpách otázku řetězu a došlo z mé strany k nemilému prozření, že nemám daný rozměr pneu(225/50 r18) co je na těchto MYTIKASech momentálně nazout v techničáku(má být 215 :/ ) po pátrání dále jsem zjistil že chlap přede mnou sice karoqa měl, ale v 1.5 4x4 variantě která právě 225 měla… Otázka tedy zní jsou nějaké jiné možností než shánět teď na poslední chvíli 215 a přezouvat to? Proces zápisu do TP asi bude stejně zdlouhavý jak to přezouvání ne? Případně co krom pokuty hrozí? Může pojišťovna v případě nehody odmítnout zcela plnit havarijko? Ahoj měl jsem podobný problém. Dostal jsem disky, od dcery, darem. Bohužel nebyli v TP, přepis by nebyl nejspíše problém co jsem se ptal, pokud jsou schválené a dostaneš k nim homologační list, a technicky to bude možné k dopsání. Bez zapsání do TP bych to neriskoval, protože v případě nedej Bože, nehody to muže být jak píšeš. Na to jsem se také informoval. Volil bych tedy schválené, budeš jezdi t bez starosti a obav, Já ty disky tenkrát vrátil, navíc jsem k nim ani nesehnal homologační list, byl to nějaký dovoz z Číny. U nás to prodával snad jediný obchod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bunicek Vloženo 8. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2022 Hydrus 18 :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laddis Vloženo 21. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2022 Zdravím, mám dotaz ke kolům na FL Sportline. V současném konfigurátoru je pouze možnost kol Procyon 18". Tušíte někdo, jestli má v tomto případě v TP zapsaný i 19" rozměr a je možné je tedy vyměnit dodatečně? Předpokládám, že ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guppy Vloženo 22. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2022 (editace) Podle mne tam 19" disky dodatečně jdou....Jak je to v TP nevím, já je tam zapsané mám... Editováno: 22. Prosinec 2022, autor: Guppy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 23. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2022 (editace) Sportline koupený na 18"Procyon (19" nešli přiobjednat) ve velkém TP zapsány jako varianta 19" disky. Editováno: 23. Prosinec 2022, autor: kacer1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Holub Vloženo 21. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2023 V 10. 1. 2021 na 19:13, ctiborB napsal: Ja som sa tiež potrápil, pokiaľ som niečo vybral. Využil som rôzne 3D konfigurátory, použil som aj vlastné koláže, kde som vkladal disky do reálnej fotografie. Vybral som nakoniec DEZENT TZ. Tu je ukážka z môjho výberu. Najprv z konfigurátora DEZENTU: Myslím, že toto je z ALCAR-u: Toto je jedna z mojich koláží, ale s iným typom disku: A toto je reálny stav: Kolik palců jsou ty Dezent TZ prosím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Holub Vloženo 29. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2023 V 29. 4. 2022 na 21:17, JohanCZ napsal: Tak jsem se také dočkal. Kola Alutec ADX.01 7,5JxR18 ET45 Ahoj, chci se zeptat, jak jsi spokojen s disky Alutec, resp. 18" koly a zda je používáš celoročně. Také je mám vyhlédnuté, ale chci dát na auto celoročky a všude píší, že tyto disky nejsou vhodné na zimu, tak nevím... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Guppy Vloženo 29. Listopad 2023 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2023 Tak když se koukám na ty tenký loukotě a obrovské díry mezi nima, tak se ani nedivím, že tyto disky nedoporučují na zimní provoz....... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Holub Vloženo 2. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2023 V 29. 11. 2023 na 17:54, Guppy napsal: Tak když se koukám na ty tenký loukotě a obrovské díry mezi nima, tak se ani nedivím, že tyto disky nedoporučují na zimní provoz....... Nevím, jaký vliv mají tenké loukotě a obrovské díry mezi nimi (jak píšeš)?? > Spíš je problém v tom, že lakovaná černá kola s leštěním nejsou všeobecně vhodná pro zimní provoz, neboť jsou náchylnější k poškození od kamínků a následné korozi dle mého názoru... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIgráček Vloženo 2. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2023 Asi mícháte jablka a hrušky dohromady. Jedna věc je, že kolo do zimy nedoporučí výrobce a to zpravidla kvůli té povrchové úpravě a soli, která kolu škodí. Druhá věc je, že se taková kola nedoporučují obecně a jako ideál se nabízí plechový disk s poklicí, aby se pod kolo ke kotouči, brzdiči, destičkám atd. dostalo co nejméně bordelu. Tady se tedy výrobce a pečlivý servisák shodnou, každý ale bude mít jiný důvod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 2. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 2. Prosinec 2023 @Petr Holub příspěvek přímo nad sebou se necituje, viz pravidla fóra. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.