decathlon Vloženo 27. Září 2019 Sdílet Vloženo 27. Září 2019 Já mám svoje standartní 16" a na zimu 16" plecháče a jsem spokojený. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkytom Vloženo 27. Září 2019 Sdílet Vloženo 27. Září 2019 4 Zikina Na funkci rostlináře to nebude mít vliv. Problém může nastat za 4 roky na STK (pokud se tam neprozřetelně na těchto discích pojede), nebo v případě nehody ... pojišťovny jsou šťouravé a pneu a disky je snadná cesta, jak neplnit, nebo krátit plnění. Za mě tedy ... na wagen jen to, co mám v TP :-) ... byť jsou disky na foto šmrncovní a karoq a ateca je de facto jedno auto ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fero182 Vloženo 27. Září 2019 Sdílet Vloženo 27. Září 2019 Na vozidle mozes mat iba typ kolesa, ktory je zapisny v TP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 28. Září 2019 Sdílet Vloženo 28. Září 2019 Tak kup disky podle techničáku a podložky k tomu!!! Auto bude vypadat pěkně, policajt to nepozná ( podívá se na rozměr a víc neřeší) a před technickou podložky vyndát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decathlon Vloženo 28. Září 2019 Sdílet Vloženo 28. Září 2019 Před hodinou, Catexcavator napsal: Tak kup disky podle techničáku a podložky k tomu!!! Auto bude vypadat pěkně, policajt to nepozná ( podívá se na rozměr a víc neřeší) a před technickou podložky vyndát. Tím že to policajt nepozná bych si tak jistý nebyl, mám s tím jisté zkušenosti, ale tenkrát jsem to ještě ukecal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Catexcavator Vloženo 29. Září 2019 Sdílet Vloženo 29. Září 2019 Když se to nepřehání, tak to projde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skretik152 Vloženo 29. Září 2019 Sdílet Vloženo 29. Září 2019 V 27. 9. 2019 na 18:31, Zikina napsal: Mám dotaz, v TP mám uvedené ET45 ale chci koupit kola s ET42. Slyšela jsem že nějaká odchylka je možná. Jedná se o originální kola na seat ateca a k originálním kolům typový list není tak je nemohu nechat zapsat do TP. Jsou to pouze 3mm a karoq má kola hodně vevnitř tak by asi neměl být problém. Co si o tom myslíte? Děkuji To je divné mám Atecu a ET 45. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fero182 Vloženo 16. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2019 Dnes som prezul z lentych VEGA 19" na zimne Mytikas 18". Pre kontrast pripajam foto. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T.Piller Vloženo 24. leden 2020 Sdílet Vloženo 24. leden 2020 V 16. 11. 2019 na 20:48, fero182 napsal: Dnes som prezul z lentych VEGA 19" na zimne Mytikas 18". Pre kontrast pripajam foto. Ahoj prosím tě, je velký komfortní rozdíl v těchto kolech? Mám stejné zimní a letní chci taky 19’’ Nyní nemusím mít strach na retardéru o disky atd,ale s 19’’?? Nevím no... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fero182 Vloženo 24. leden 2020 Sdílet Vloženo 24. leden 2020 Ahoj, popravde som nejako rozdiely nepostrehol medzi 18 a 19. Neviem či to je tym DCC, ale mam pocity rovnake. Cez retardery som nemal porblem ani na 19-tkach. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ctiborB Vloženo 8. Únor 2020 Sdílet Vloženo 8. Únor 2020 (editace) Ja som zvolil kompromis 18" pre leto aj zimu. Karoq nie je veľmi príťažlivé vozidlo, avšak majitelia sa to pokúšajú oživiť práve diskami. Na Octávii je tých možností podstatne viac, čo sa týka kombinácií farby a diskov. Mňa zaujal na predajni nádherne zladený Kodiaq RS v čiernom prevedení. Snažil som sa niečo odkukať, nechcel som mať podľa tohto vzoru na mojom Karoqu nič chrómové, ale to sa pre vyššie verzie nedá, tak som to vzdal. Uvítal by som nejaké inšpirácie pekných diskov na Karoqu. Editováno: 11. Únor 2020, autor: ctiborB Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelB1011 Vloženo 20. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2020 Pro inspiraci posílám moje nové zimaky. Vegy mám na léto, Cratery se mi nelíbí, tak jsem zvolil Dotz Misano a nevypadají zle. 2 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 22. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2020 To jsou 17 nebo 18 jaké je ET a J ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kitrab Vloženo 22. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2020 Dle TP 😎 nic jineho tam nedavej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 23. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2020 Někteří lepší prodejci kol ti řeknou jaká kola na Karoq si můžeš dát. Mně se líbila kola J8 ET45 v 18, na která, ale musíš dát pneu 225 a já mám ve velkém TP pouze 215 (mám předokolku). Tam mi řekli, že to není problém, že mi pošlou za 400Kč Typový list na kola s českým překladem. Došel jsem na technickou za 300Kč mi napsali povolení J8 ET45 18 a potom jenom na dopravce rozměry napsali do velkého TP a mám klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 26. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2020 Na dopravce poplatek 50Kč 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelB1011 Vloženo 26. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2020 Ty moje jsou 8,5Jx19" ET 45 a pneu 225/45. Kvůli tomu půl palci navíc v šířce disků jsem to musel nechat zapsat do TP, ale vše v pohodě. A osobně to doporučuji, širší disk vypadá lépe. Nechal jsem se inspirovat u Abta, který stejný rozměr nabízí. Trošku si teď hraju s myšlenkou zkusit na léto 20", ale ještě uvidíme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 Ty obrázky na ABT jsou vážně inspirativní :). Přes zimu budu mít čas a třeba něco vymyslím na léto. Já musím mít kvůli černému autu černý s leštěným hliníkem. Moc se mi nelíbí, když je na disku stříbrný rantl. Hezčí je , když je černá hned vedle gumy. Jinak celé černé jsou hezké z blízka, ale z dálky vypadají jako plecháče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 Ja nevim. 20? Někteří to už trochu prehanějí. Ale co už. Je svoboda. Teda snad. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 Za mě zlatý střed 18 s gumou 50. Na ty naše silnice je to takový kompromis. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelB1011 Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 Je to samozřejmě otázka vkusu a potřeb. Na Karoqa velká kola zkrátka opticky sednou, není to sice úplně velké auto, ale zase jeho takový nemastný a neslaný design spolu s poměrně vykrojenými blatníky si říkají o nějaké oživení. A právě to dobře zvolená kola umějí. Za mě se vliv velikosti kol hooodně přeceňuje. Jasně, kdo přesedne z 16" s balóny do 19" s pneu s nižším profilem, tak si změny asi všimne, ale že by to bylo nutně k horšímu? Neumím hodnotit a sám bych kecal, kdybych řekl, že na větších kolech se auto chová třeba jistěji nebo naopak poskakuje a je nepohodlné. Prostě se chová plus mínus stejně. A 20" kola Karoqu hodně sluší. Dal jsem si na něj jen na zkoušku 20" Vegy z Kodiaqa a vypadalo to úžasně. Jasně, jezdit by se na tom nedalo, celé kolo bylo logicky větší než by mělo být. Šlo mi jen o zkoušku, zda už to nebude naživo moc. Jen bude na 100% potřeba volit z kovaných kol, aby se co nejvíce snížila neodpružená hmotnost, což je - podle mě - hlavní viník snížení komfortu při používání velkých kol. Sám jsem si to před lety vyzkoušel, když jsem koupil na jedno auto zimní sadu a musel jsem kvůli absolutně nehorázné ceně originálních disků volit kovaná BBS. Podotýkám, že rozměr letní i zimní sady byl stejný, lišila se jen hmotnost kol (a samozřejmě pneu). A rozdíl byl neskutečný, na kovaných kolech bylo auto komfortnější a mělo i subjektivně lepší jízdní vlastnosti, ač bylo na zimních gumách. Takže přes zimu zkusím vybrat nějaké kované dvacítky. Jen se bojím, abych sehnal odpovídající disk k pneu 225/40 R20, což by podle mne ideální. ABT i MTM tam cpe 235/35 R 20 a ta šíře se mi trošku příčí kvůli valivým odporům, které budou žrát výkon, kterého Karoq nemá na rozdávání. Tohle ale ještě budu muset zkonzultovat, jsou to jen moje laické domněnky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KyAeRtOiQ Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 Chci se jen zeptat, jestli máte zkušenosti, nakolik velikost kol a stím spojená šířka pneu ovlivňuje síly na uložení nápravy a homokinetické klouby atd.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
provit Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 A to možné sehnat Typový list s atestem na 20" aby se mohly dát legálně na Karoq ? Tzn, aby to prošlo STK a na dopravce zapsání do velkého TP. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelB1011 Vloženo 27. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2020 Ano, 20" s typovým listem není problém sehnat. Vycházím tedy z infa na webu BBS, které pravděpodobně výběru já. Před koupí budu ještě ověřovat. Teď jsem zapisoval kola, která škodovka pro Karoq vůbec nenabízí, tedy 8,5Jx19 a bez problémů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 28. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2020 Velka kola znamena samozrejmě i širší profil gumy. A v praxi to znamená větší pravděpodobnost vzniku smyku na silnici za deště -sněhu. Tak pak bacha na to. Samozřejmě kola dělají vzhled auta. O tom žádna. A ty vyrezy podběhů. Na co to asi je! Vjed do terenu s RS 😂 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.