Michal Hadáček Vloženo 8. leden 2019 Sdílet Vloženo 8. leden 2019 Dobrý den! Chci se zeptat, dá se tento motor předělat na CNG? Vím, že s LPG to je tak nějak přibližně stejný provoz ( kvůli nákladům), ale s CNG? Už to někdo z vás někdy viděl, jak funguje toto? Díky za odpovědi! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 8. leden 2019 Sdílet Vloženo 8. leden 2019 Ehm, ono je dost divne, ked ma niekto 3.6 atmosferu a chce ju prerabat na plyn, obraz nech si urobi kazdy sam :) ... co tak tomu vedie? kolko mas mesacny najazd? 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 8. leden 2019 Sdílet Vloženo 8. leden 2019 hlavne pri spotrebe toho motora v praxi od 9-12,5-l sa to nikdy nevrati Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hadáček Vloženo 9. leden 2019 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2019 Nepotřebuji tady chytráky. Chci vědět tenhle motor + CNG. Nic víc díky 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prassat Vloženo 9. leden 2019 Sdílet Vloženo 9. leden 2019 Proč se nezeptat spíš v nějakém servisu, kde CNG či LPG dělají, ty budou mít jistě víc zkušeností. Tady nikoho takového nenajdeš (pár pokusů o LPG tady bylo a jako to dopadlo si můžeš tady na fóru najít) Neznám nikoho, ani v okolí ani na fóru, kdo by CNG dělal. A ty "chytráci" mají pravdu, kvůli kombinované kolem 10-11 l/100 to nemá cenu předělávat, když někdo lítá opravdu velké dálky koupí si raději naftu (i když zrovna dálky jezdí tohle auto za 8-9 l a ještě se svezeš). Investice 50-60 tis (přeci jen je to V6) jen za přestavbu...., dej pokoj,to radši vraž prachy do benzínu :-D 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martttin Vloženo 9. leden 2019 Sdílet Vloženo 9. leden 2019 2 hours ago, Michal Hadáček said: Nepotřebuji tady chytráky. Chci vědět tenhle motor + CNG. Nic víc díky Prepac, trochu odveci niekoho nazvat chytrakom, spytal som sa, co ta takej myslenke vedie, ale ok.... Preto je o tom malo informaci, pretoze to nevychadza ekonomicky vyhodne, Ak vychadzame z toho, ze CNG by bolo hodne podobne LPG, tak zratanim montaznych + prevadzkovych nakladov + realnej spotreby + zobratim k uvahu charakteristiky tohto motora mne osobne (a nielen mne) pride proti logike ho prerabat. Leda ak chce nikto mat nizsi vykon a platit rovnako... Niekde na fore je tu zratana navratnost LPG, ktora zacina niekde pri mesacnom najazde okolo 2000-2500km a to sa nerataju vstupne naklady, prerabka pri LPG sa robi na mieru a zacina na cenach ako pisal kolega. PS: ano, toto je typicka otazka, ktora zavana tym, ze si niekto kupi auto s vykonon, aby mohol "frajerit" a prve co ho napadne je, ako to dat na plyn, az "usetri", pretoze nena na benzin, poistku, servis... o podobnych typkov nna starych bmw, ktore zeru aj travu okolo cesty nieje nudza. Takze pred tym, ako sa zacnes do niekoho navazat, sa skus trochu chovat ako clovek a odpovedat slusne, ked sa ta tu niekto nieco spyta, inak sam vyzeras na "frajera" hore... :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z00m Vloženo 9. leden 2019 Sdílet Vloženo 9. leden 2019 CNG potrebuje väčšiu nádrž, takže ak LPG ukrojí z kufra, tuto prídeš o kufor úplne. Keďže je to priamovstrek, pálili by sa benzínové vstrekovače, takže potrebná komplikovaná technika. Na šesťvalec rátaj s cenou zástavby okolo 3000€ a ani to nemusí byť strop, takže o návratnosti sa veľmi nedá rozprávať. Čo som počul, tak to nikto neodporúča, lebo sú s tým problémy. Ani nie tak so samotnou zástavbou. Málokto to vie poriadne nastaviť, aby to fungovalo tak ako má a nie len na heslo. Zjednodušene povedané, prídeš o výkon, nič neušetríš a dodrbeš si motor. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marčas Vloženo 15. leden 2019 Sdílet Vloženo 15. leden 2019 V 8. 1. 2019 na 15:49, Michal Hadáček napsal: Dobrý den! Chci se zeptat, dá se tento motor předělat na CNG? Vím, že s LPG to je tak nějak přibližně stejný provoz ( kvůli nákladům), ale s CNG? Už to někdo z vás někdy viděl, jak funguje toto? Díky za odpovědi! Zdar nejde předělat na CNG. Jde předělat na LPG jenom. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StibTo Vloženo 12. Únor 2019 Sdílet Vloženo 12. Únor 2019 @Marčas Co jsem se tak dočetl ani LPG to nemá moc rádo. Já tohle fakt nepochopím - tak prostě na to MÁM abych provozoval benzínový šestiválec nebo na to NEMÁM... ? 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal Hadáček Vloženo 3. Říjen 2019 Autor Sdílet Vloženo 3. Říjen 2019 V 15. 1. 2019 na 21:44, Marčas napsal: Zdar nejde předělat na CNG. Jde předělat na LPG jenom. Mockrát děkuji za všechny odpovědi, přišlo mi to zajímavé nad tímto uvažovat a hledal jsem někoho přímo tady, jestli už nad tím také uvažoval ! :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.