Přejít na obsah

Chiptuning

Návštěvník

Doporučené příspěvky

No a dálším novým poznatkem jsou velmi příjemné rozjezdy dříve měl motor tendenci zdechnout jak jsem dal mín plynu a nyní je to super. Někdy to zvládne i bez plynu.

Rozhodně dávám hlas za čip a řeči že se to nevyplatí tvrdí asi lidé co s tím nikdy nejely.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak konečně.... Tady to je. Prostě mazec.

Takže data před chipem

74 kW, naměřeno 286 Nm při 4100ot

-------------------------------------------------------------------------

data s chipem

101 kW, naměřeno 368.

Celkem o 18 vterin kratsi a to jsem jel na horším povrchu.... Prostě bomba

Nikde v grafu z VAGu, který jsi sem dal nevidím údaje o výkonu a točivém momentu...

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

v posledných dňoch som prečítal pomerne dosť o prechipovaní auta, a dosť ma to zaujialo. Aby som bol presný, nemám nejaký extra záujem o zvyšovanie výkonu (moja Fabia 1.4 59kW asi nie je adept na naháňačku), ale dočítal som sa, že sa dajú odstrániť aj také veci, ako je pomalá reakcia na stlačenie plynu a podobne. To by ma vážne zaujímalo.

Jediným problémom je fakt, že majiteľom auta som od januára tohto roka (auto kupované nové), takže ešte veľmi dlho bude v záruke. Tak sa chcem spýtať, či existuje nejaká firma, čo robí chip aj bez straty Škodováckej záruky, aby som potom neplatil za opravy vecí, ktoré s tým nesúvisia (veď poznáte uplatňovanie záruky :-D....

za rady vopred ďakujem

Odkaz ke komentáři

Ahoj já sem čipoval 1,2HTP a ze 47 Kw mám 53Kw a delší pásmo Toč.momentu asi od 2800-4000rpm tak nějak je to v těch papírech co mi dali.jinak se zárukou je to tak že mám nové auto a sehnal mi kámoš starší řj za 2000kč a za 1000 kč mi sehnal chip.takže fajn cena.Jinak Cimbu,už se to tady psalo v případě problému vrátí seriový soft zpět a zdarma takže by nikdo nic neměl poznat......PREJ :D

Odkaz ke komentáři

Potreboval by som poradit - kazdy cip zvysuje otacky motora na volnobeh?lebo mne sa zda, ze ked vyhodim rychlost pocas jazdy /pri zahriatom aute/, tak sa otacky drzia okolo cca 900 a ked auto zastavi na 0 km/h, tak otacky klesnu na cca 750.

Nechcel som koli tomu zakladat novu diskusiu, tak som to dal tu. Inac je tu niekto zo SR, kto si dal cipnut auto v EB chiptuning?

Odkaz ke komentáři

Musim řict že spotřeba je opravdu nižší na trase okolo 40km jsem se nemohl dostat nikdy pod 6l s prazdným autem a ted jsem to jel 5,7 a i se spolujezdcem a něco málo i v kufru. Auto od 2500 ot pěkně táhne a hlavně při předjíždění tak rychle nevadne.

Ale nějáké rapidní navýšení výkonu nelze očekávat.

Odkaz ke komentáři

a nemá s tým niekto konkrétnu skúsenosť? či to naozaj nevidieť alebo je to len taký pseudo pocit a keď príde na reklamáciu tak smola...

lepšie povedané, ja nie som chytrák, čo by chcel niekoho naťahovať.. ak by bola chyba evidentne v RJ, tak samozrejme priznám že je chipnutá a zaplatím opravu, ale problém s reklamáciami býva, že kvôli chipnutej RJ by v škodovke neuznali ani hrdzavý blatník...

Editováno: , autor: juniorrr
Odkaz ke komentáři

Také mi v Cimbu tvrdili že v případě reklamace přehrají na původní soft, jen se mi taky nějak nezdá, že by se nikde nedalo vyčíst informace o změně nebo třaba datum přehrátí softu atd. Nejsem odborník na informatiku, tak se možná pletu. Osobní zkušenost náhodou někdo nemáte?

Odkaz ke komentáři

Také mi v Cimbu tvrdili že v případě reklamace přehrají na původní soft, jen se mi taky nějak nezdá, že by se nikde nedalo vyčíst informace o změně nebo třaba datum přehrátí softu atd. Nejsem odborník na informatiku, tak se možná pletu. Osobní zkušenost náhodou někdo nemáte?

Ty jo...osobní zkušenost s reklamací naštěstí ne...klepu!Ale prej si nahrají tvůj origo soft nebo si poznamenají verzi tvého softu(to spíš)do databáze a pak ti to vrátí zpět...ale myslím že je lepší mít 2 jednotky třeba jak to mám já,ale sehnal sem tu náhradní co mámzrovna chiplou po haluzi ;)

Odkaz ke komentáři

Hm videl som ten soft ktorým to kopíroval z mojej pôvodnú mapu a do mojej novú, ale nevšimol som si či tam niekde bol dátum zmeny, resp som sa mu do toho nechcel kukať, ale:

Keby to fakt chceli zisťovať, vykopírujú si tvoju mapu (cca 500k) a porovnajú ju s mapou z panenskej RJ. Mapa z chip-u je kapánek väčšia.

Píšem teraz o HTP tak iné môžu byť rozdielnej velkosti

Odkaz ke komentáři

čus, předem se omlouvam, jestli jsem to přehlídl, ale táta bude mít 1.2 47kW a asi to bude chtít chipnout - jaký s tím jsou zkušenosti - výkon, skutečný projev motoru, spotřeba a životnost. A od koho? Cimbu? Díky

když si to tu celé projde, myslím, že narazíš na mé grafy z brzdy a to je odpověď na tvé otázky

Odkaz ke komentáři

...chip chip chip a zase ten chip

Pořád o něm také přemýšlím na FRS, ale jak to tu po celém fóru pročítám, nějak se mi do toho chce čím dál tím méně. Četl jsem, že na 1 a 2 se za to nesmí tak tahat, že by to převodovka nemusela rozdýchat, taky opatrně se spojkou a snad to neodnese i turbo?

Tak nevím, mám toto všechno riskovat? FRS jede hodně dobře, ale nepřidejte ještě nějakejch tech 20 kW že? :D

Taky spoustu lidí radši volí značku jako např. Cimbu. Ale za takový prachy? Byli tu i lidi, kteří měli od http://www.chiptuning.tym.cz/ a náramně si chválili. A tam tomu říkám rozumná cena za půl hoďky práce!

To je situace... Jít do toho bo nejít :w00t1:

mě se líbí ta cena 3000kč..................v tom odkazu

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Při jaké opravě, nebo reklamaci může vůbec servis kontrolovat řídící jednotku případně soft? Může se stát, že třeba při obyčejné garančce můžou na chiptunning přijít??

Mr. Cimbu sice nabízí v případě reklamace nahrání původní softu, ale když zůstanu s autem někde trčet na silnici a odveze si ho autor. servis na opravu, tak před tím asi těžko nechám vrátit řídící jednotku do původního stavu.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...