Říjen 13, 20204 r Aha. Tak máš @Vápno asi pravdu... To asi bude napájení nějaké smyčky, které se bude snažit v klíči naindukovat proud. Upraveno Říjen 13, 20204 r od DavesMan Oprava - info z manuálu
Říjen 28, 20204 r Tiež ďakujem za návod, práve som to absolvoval a moja Fabča opäť štartuje na prvý ťuk! Ako technický antitalent konštatujem, že to nie je nič zložité... pre mňa bol najväčší boj odpojiť konektor z tlačidla. Čo sa týka toho krúžku, podľa DP sa jedná o čítaciu cievku imobilizéru..
Listopad 16, 20204 r Podľa návodu dnes úspešne vyčistené a opravené štartovacie tlačidlo na Superb II facelift - postup identický so Superb III. Najdlhšie mi trvalo vytiahnuť z tlačidla konektory. Oba konektory majú poistky/západky, ktoré treba zatlačiť aby sa dal konektor odpojiť. Veľký konektor išiel aj napriek zatlačeniu poistky dosť ťažko a ešte keď Vám tam ten spodný kryt vysí už len na tom konektore... Podložil som si spodný kryt krabicou aby nevysel za kábel v lufte a mohol som pracovať oboma rukami. Poistku veľkého konektoru som zatlačil cez dierku (viz foto) a súčasne plastovým páčidielkom opatrne konektor vysunul. Všetky ostatné kroky boli jednoduché. Ďakujem za návod a aj ostatné postrehy. Upraveno Prosinec 24, 20204 r od Kami64
Prosinec 13, 20204 r Díky za návod. Dnes jsem vyměnil za nové. Upraveno Prosinec 13, 20204 r od Moral3z
Prosinec 27, 20204 r Take opraveno, zlobilo musel jsem vice stisknout, na gumovych kontaktech byla videt jaka si mastnota nebo neco leskleho odmasteno cisticem brzd na uchostura a maka to. Upraveno Prosinec 27, 20204 r od jirka toledo
Říjen 20, 20213 r Dobrý den, napojím se na toto vlákno ohledně startovacího tlačítka. Mám Octavii III a už když jsem ji koupila, tak měla naprasklé startovací tlačítko. Teď už se mi úplně rozbilo a v podstatě mi zbyl ten mechanismus, který funguje bez problému, ale chybí ta ploška, která se mačká při startování. Pro ilustraci radši přikládám foto, neumím to úplně správně vysvětlit. Myslíte, že se dá koupit jen ta vrchní krytka, abych nemusela nechat měnit celý ten mechanismus? Předem děkuji za případné rady.
Říjen 20, 20213 r https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6v0905217whs-tlacitko-start-33958.html P.S. jen jako příklad, přesný typ nutno ověřit dle konkrétního auta Upraveno Říjen 20, 20213 r od Sudetak
Říjen 20, 20213 r @Dohnalkovazdenka I když koupíte celé tlačítko, můžete použít jen tu krytku a zacvaknout ji do původního tlačítka. Zbytek si můžete nechat, až Vám to tlačítko jednou odejde definitivně. Osobně bych toto zkusil někde na vrakovišti. To, že by měli samostatnou krytku by byla hodně velká náhoda, ale i celé tlačítko tam bude jistě levnější.
Říjen 30, 20213 r V 20. 10. 2021 na 15:39, Sudetak napsal: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6v0905217whs-tlacitko-start-33958.html P.S. jen jako příklad, přesný typ nutno ověřit dle konkrétního auta Dík za odpověď, v podstatě to samé mi navrhli v servisu. Tak ale odjezdila jsem s tím 3 roky, tak už je asi na čase to opravit 😉.
Říjen 30, 20213 r V 20. 10. 2021 na 19:04, DavesMan napsal: @Dohnalkovazdenka I když koupíte celé tlačítko, můžete použít jen tu krytku a zacvaknout ji do původního tlačítka. Zbytek si můžete nechat, až Vám to tlačítko jednou odejde definitivně. Osobně bych toto zkusil někde na vrakovišti. To, že by měli samostatnou krytku by byla hodně velká náhoda, ale i celé tlačítko tam bude jistě levnější. To mě taky napadlo, že když už si to koupím nové, tak nechám vyměnit jen tu krytku, protože to startování je bez problémů (i bez krytky). Jen nevím jak k tomu přesvědčím toho servisaka😀. A ten tip s vrakáčem ještě promyslím. Dík.
Leden 6, 20223 r Aj mne blbne štart stop tlačidlo Na kodiaqu Ďakujem za info . Už to je urobené podľa návodu. Upraveno Leden 9, 20223 r od kirk_1
Únor 24, 20223 r Zdravím, zeptám se, zda když si koupím a vyměním tlačítko startu na Superbu III 2016 (origo škoda) , zda se musí něco programovat apod, nebo tlačítko bude normálně fungovat. Díky D
Srpen 23, 20223 r Ahoj, jsou všechny ty tlačítka pro předface s kessy stejné? Respektive jestli se jedná o 3V0 905 217. Mám jet o víkendu do zahraničí a nahodit palubku s nastartováním je tak na 12 stisků s lovením které místo zrovna zabere. Preventivně objednám novej kus, kdyby se při opravě něco pokazilo, ať můžu jet. EDIT: Tento kód je univerzální pro většinu VW koncernových kessy aut a jiné tlačítko se pod takovým hlavním označením ani nedělá. K výměně: - Na ty šroubky vedle volantu je potřeba T25 torx. Je potřeba na to mít přímo torx 25 šroubovák s délkou čepele 10cm, protože normální nástrčný bit se tam nevleze vedle volantu. Stojí to v Bauhauzu 95kč. - Ten vrchní deklík není potřeba rozdělávat "páčidlem", jde to úplně v pohodě odklopit nahorů rukou. Je to tam zacvaknuté na lehkých oskách. - Volant si napolohujte co nejvíce k sobě a co nejvíce dolů ať máte prostor pro odložení toho vrchního deklíku. - Vemte si nějakou krabici na podložení (já si tam dal basu s nářadím na výšku). Bez toho podložení je pomalu nereálné komfortně odpojit konektor od tlačítka, protože do dírky z vrchu tlačítka musíte dát nějakou malou věc (já tam tlačil dvojkou imbusem) a zároveň malým šroubovákem lehce rozpojíte konektor. - Tlačíto vytáhnete z té plastové konstrukce zasunutím párátek (nebo dvou malých imbusů v mém případě) z vnitřní strany mezi ty plíšky a plastový kryt. Měnil jsem za nový kus a suma sumárum jsem to dělal tak 5 minut Upraveno Srpen 24, 20223 r od Goauld
Březen 29, 20232 r Tlacitko vycisteno. Funguje mnohem lepe, ale moc spinave nebylo. Konektory sly dobre, vyvesil jsem to na kabely. Dele mi trvalo pochopit, jak dostat tlacitko ven. Podle mn jsou vsechna start tlacitka shodna. Upraveno Březen 29, 20232 r od koudy_123
Duben 26, 20232 r Tlacitko ma 2 znaceni pro S3 3V0 905 217 WHS/ 3V0 905 217 A WHS Jen co asi znamena to s tim A ?
Duben 26, 20232 r to bude revize. Bez pismene je to vzdy original a kazde dalsi pismeno je pak oznaceni revize
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.