Březen 13, 20196 r Na dvojkový octě jsem dával zelenou od Milotecu a vydržela neskutečně dlouho, než se obouchala od kamínků.
Březen 13, 20196 r Autor Zatím jsem rozhodnutý pro červený Hammerite. Jednou jsme s ním dělal brzdy ještě na Opelu a je tam dodnes. Musím ale říct, že ten polyuretan zní taky dobře.
Březen 13, 20196 r Dával jsem na bývalou FI zelený Hammerite a dodnes to na tom autě je a vypadá to k světu.
Březen 13, 20196 r tiež by som dal foliatec , je dosť drahá ale je toho aj na dve autá a funguje to , len ak ju rozriediš tak už zaschne ... OSOBNE by som to rozobral a vyčistil brzdy riadne a namazal
Březen 13, 20196 r Před hodinou, suri. napsal: tiež by som dal foliatec , je dosť drahá ale je toho aj na dve autá a funguje to , len ak ju rozriediš tak už zaschne ... OSOBNE by som to rozobral a vyčistil brzdy riadne a namazal @suri. Jak vlastně v AS čistíte brzdy? co při tom děláš? Minulý rok jsem žadal vyčištění brzd a novou brzdovou kapalinu a z toho mám vyměněnou jen kapalinu asi.. Rozdělat chapu, ale co tam čistíte a mažete? diky
Březen 13, 20196 r Autor @suri. Ty děláš v autorizáku? Jinak s těma brzdama by mě to taky zajímalo. Budu mít ten na předku nové zimmermanny tak jestli je mám nějak preventivně namazat? Popřípadě čím?
Březen 13, 20196 r Vyčistiť hlavne vodítka brzdových doštičiek od prípadnej hrdze- zvyknem ich namazať tukom s prímesou AL alebo Cu .Do piestikov a manžety u mladého auta by som nešprtal tie vydržia roky hlavne meniť kapalinu.
Březen 13, 20196 r no pri výmene brzd sa čistí náboj na čistý kov , vyčistiť "vedenie" dostičiek , proste to miesto kde sa pohybujú a namazať predpísanými mazadlami dle chuti a skúseností ... osobne používam originálny tuk G000650 ale je poriadne drahý , v práci konkrétne Makra Kera brake ale je to jedno , robí to každý výrobca chémie pre automotive , niektoré sú lepšie niektoré horšie ... Takisto mažem vodítka brzd - na OIII sa to týka len malých predných brzd lítiovou vazelínou v originále /aby neleptala gumu/
Březen 13, 20196 r Díky @suri. Je možné na vodítka použít tuto od ATE? Mam ji ještě nepoužitou doma https://www.autokelly.cz/Product/AT-700015/1236434?gclid=EAIaIQobChMI6sXylZX_4AIViud3Ch0ELgHMEAQYASABEgIb5vD_BwE Někdo decentně mázne tu vnější desku na vnější straně, aby se ve třmenu pohybovala a nezarostla. Je to bezpečný? Tam by to asi chtělo meděné pasty trochu a dát ji i na náboj pod nový kotouč? Možná budu měnit brzdy, protože jsou trochu chycený, tak ať to brzdí. Nikdy jsem ovšem mazání neřešil. Vždy jen vyčištění a složení, protože nevim kam jaké mazadlo použít. Rád bych to ale teď udělal komplet jak se patří, ať se to vše hýbe jak má a natřel bych i třmeny rovnou.
Březen 13, 20196 r @suri. Ano je bílá, píší tam že je šetrná i ke gumě. Činné plochy nemazat vůbec nebo namazat něčím jiným?
Březen 14, 20196 r Autor @Aleš_BX To já už ho koupil s krásně černýma brzdami. Ale nevadí, zrovna dnes je v servise na výměně předních desek a kotoučů, takže o víkendu bych se na to chtěl podívat a ideálně to obrousit a nabarvit. Jeden den na zaschnutí stačí ne?
Březen 14, 20196 r Četl jsem, že za pár hodin od aplikace už můžeš jet ale nemá se to moc namáhat. Vytvrdne to na 100% až zhruba za 5 dní. Ale koukal jsem na barvy a mají široký sortiment. Možná bych uvažoval i o bílé ?
Březen 14, 20196 r na doporučení červený Hammerite (149 Kč) + štětec + drátěný kartáč za pár korun v OBI
Březen 14, 20196 r Autor @Devil... No to si děláš... to je luxus. Nemáš fotku z větší dálky? Třeba celé kolo.
Březen 14, 20196 r Autor @Devil... Jo super, paráda. Myslíš že se červené budou hodit k modré? @Aleš_BX OK, děkuji. :)
Březen 15, 20196 r @Trisy89 nebál bych se toho, protože toto je taková ta jahodově červená, kdežto originál RS je taková vybledlejší mi přijde
Březen 15, 20196 r Autor @Devil... Jo tak nikdy není pozdě to změnit že... maximálně si člověk pořádně zabrousí. :-))))
Březen 15, 20196 r Autor @Nemfis To si vůbec nedovedu představit. Spíš mi to přijde jako pěst na oko, ale je to o vkusu. Každej to má trochu jinak. Ty máš žluté?
Březen 15, 20196 r Žlutá by mohla být fajn. Však brzdy se natíraji kvůli kontrastu. I teoreticky zelená k modré. Ja červenou nechci jen kvůli tomu, že to má skoro každý. Chci mít něco jiného..
Březen 15, 20196 r nejak mi ta žlutá k tomu pasuje líp, ale je zase víc vidět. Zaleží podle gusta každého soudruha. Já mám červené třmeny na zeléné RS.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.