Publikováno Březen 5, 20196 r Ahojte superbaci, Mam skodu superb combi 2012 a chcel by som upravit vnutra svetiel aj hmloviek. Chcel by som ich zatmavit, pretoze auto mam cierne a vidim takych superbov v nasom meste vela a chcel by som sa trochu odlisit. Nasiel som na internete "tuningove" svetla, ktore maju cierno-strieborne vnutro svetlometu, ale tie niesu vhodne pre auta s original natacacim xenonom. Tym padom jediny sposob ako to spravit je nejako setrne svetlo rozobrat. Tym padom odlepit predne sklo a upravit vnutro. Co ma trocha znervoznuje je,ze nove svetlo stoji cca 400-450e (15.000Kc) a nerad by som ho kupoval. Robil tu niekto takuto upravu?? Ak ano vie mi povedat na co konkretne sa mam pripravit a ako treba postupovat? Mam vela otazok a chcem tuto upravu spravit, takze mi nepiste zbytocne,ze naco to robis a daj foliu na ne a podobne. Skor by som odcenil reakcie k veci. Vopred dakujem za odpovede!
Březen 5, 20196 r Typek to robil na OII... nech sa paci... https://www.octaviaclub.cz/clanky/navod-rozebrani-a-lakovani-prednich-svetel-octavia-ii-facelift-613.html
Březen 5, 20196 r Autor ..foliu nechcem davat to urcite nie...a dik za tento odkaz..rezanie skla mi pride strasne radikalne...ale dakujem :)
Březen 5, 20196 r Je tam k tomu aj diskusia a viac obrazkov, len sa musis registrovat na octavia fore. Kazdopadne udajne prave OII FL mala "nerozoberatelne" svetla, pry na inych modeloch to slo... ktovie, neskusal som na SII :)
Březen 5, 20196 r Autor No jedna baba to bezne robi v CR..na superbe a,ze to rozobera za pomoci teplovzdusnej pistole..co popravde neverim..ale dokial to nevytiahnem von to svetlo..tak nebudem vediet..len pilit by som to nechcel popravde..to je sialene..
Duben 28, 20196 r Teď jsem to dělal, rozlepení světla a následné lakovaní. Nic na tom není. Ani stk ani pčr nemá problém.
Duben 28, 20196 r Autor Ako si to rozlepoval?..cim?..ten chrom si niecim len zdrsnil a potom naniesol zakladovku?..rozlepenie je tazke?..demontoval si nieco zo zadnej strany svetla..myslim okrem ziaroviek?
Duben 28, 20196 r Zkusím ti odpovědět na vše :D 1) horkovzduška a pár šřoubováků 2) chrom je sundaný, to co je na foto je jen plast bez chromu (pak přišel základ na plasty, plnič a lak) 3) rozlepení není težké ale chce to trpělivost a nic nezničit :D 4) jen jesem z toho sundal jednotky a odstřikovač aby se nic nerozbilo :-)
Duben 29, 20196 r Není zač, jinak odpoledne na rozebrání a rozlepení a tak půlden na slepení (aby lepidlo zaschlo). Jinak vnitřky jsem měl lakované z jiných světel abych nečekal na lakovnu. To by bylo delší :D
Duben 29, 20196 r Ještě ne, teprve jsem to zalepil. Jinak tady je fotka z fb jak to někdo taky už dělal Upraveno Duben 29, 20196 r od papik
Duben 29, 20196 r Kyselina chlorovodíková a dal jsem to na 12 hodin do pytle, který jsem zalepil a výpary to sežraly.
Duben 29, 20196 r Autor ..da sa to aj nejak inak spravit bez toho aby som zhanal kyselinu chlorovodikovu?..nejako lahsie?
Leden 11, 20205 r On 5/4/2019 at 11:31 AM, papik said: Tak přikládám fotky jak to dopadlo, teď mám nalakované mlhovky a už se lepí :-) No to je pecka, zhodou okolností sa mi pred týždňom rozbilo svetlo a zohnal som nové len bez nápisu Superb vnútri a irituje ma, že bude každé iné, takže som hľadal ako rozobrať svetlo. Podľa tvojich fotiek pozerám, že ten kúsok plastu s tým nápisom je dokonca samostatný kus, čo mi zjednoduší prácu, ale keď tak pozerám ako to vyzerá, tak asi toto bude môj plán na leto :D Len by som sa chcel opýtať čím si to potom lepil späť a či smerovku v pohode vidno, lebo som pozeral, že ten chlapík čo to robil na octavii tak daval smerovku zase na chromovo potom :) Ďakujem :)
Leden 28, 20205 r Je to přijemná změna :-) ... jinak jsem to lepil zpět černým silikonem. Ten se mi osvědčil nejvíce. Směrovka je vidět úplně v pohodě. Na octavii 2 po fl jsem jich udělal mraky a není to extra rozdíl jestli tam chrom je nebo není.
Únor 2, 20205 r Jop a ešte keď sa môžem opýtať, prednú mriežku si zaciernoval plastydipom? Alebo si to prefarboval tak podobne ako ten chróm vo svetle?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.