cosby Vloženo 3. leden 2020 Sdílet Vloženo 3. leden 2020 Když jsem zadával do Erwinu Superba 140KW 8/2018 co má mokrý 7 kvalt tak vyjížděl servis DSG v 60.000 km a olej už samo ten nový,bez výměny filtru-další nesmysl,protože opotřebení tam je a filtr to zachytí. Jinak-u hybridu bez sundání motoru už filtr ani vyměnit nejde,vadí tam podběh,takže motor se musí celý spustit dolů-ale také dle vyjádření MB se už měnit nebude-pouze při problémech s DSG souvisejících. Te´d jsem se bavil před chvíli s kamarádem ze serv.služeb MB a říkal,že je děs,co se teď děje a je to tlak leasingovek na automobilky aby se prodlužovaly servisy co to jde. Paliváče a vzduch.filtry v 90.000,Haldex po 3 letech a říkal,že se docela často mění v Haldexech u dvouročních aut čerpadla a když to rozdělávali,tak na sítku uzazeniny a jakoby "medový" povlak.Je to z oleje a jen a jen kvůli prodlužování intervalů.Je to hnus a chudáci lidé,co si kupují auta po leasingu atd. Ta samo zaplacené servisní intervaly-zas jen boudy na lidi. Shodli jsme se na tom,že pokud chce člověk autu dopřát,tak měnit jak bylo nastaveno kdysi.Motor 15000,DSG60.000,Haldex 60.000 a osobně při 100.000 dělávám i diferák a jak jsem se osobně bavil se Sixtou-dochází tam k degradaci oleje jako všude jinde a pak jsou problémy. Tyhle servisy jsou opravdu jen tlak leasingovek,protože žádný zázrak se v olejich neudělal,aby najednou vydržely jednou tolik. Ale ať si každý dělá jak myslí.Ono to auto těch 150.000 k takhle přežije a pak.....vidíme v servise.Mohl bych povídat o Superbu II 125 KW CR co jezdil pravidelně na servis do "autorizáku",ale na to tady není prostor. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 3. leden 2020 Sdílet Vloženo 3. leden 2020 ja som takýto interval videl len u OIII zatiaľ , KODIAQ má normálne 60tkm aj pri DQ500 , filter meníme Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 3. leden 2020 Sdílet Vloženo 3. leden 2020 Ani O-IV nemá 120.000-teď proběhlo školení v MB a nikde se o tom neříkalo,normálně pořád 60.000. Někde jsem četl,bylo to nějaký protokol VW pro USA a týkalo se to Golfu VII že tam je 80.000mil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 3. leden 2020 Sdílet Vloženo 3. leden 2020 kuknem to pondelok , mal som to OIII 2,0 140KW TSI čo mal kolega predvádzačku a v checkliste bolo DSG až pri 120tkm ... a má to iný olej aj filter ako ostatné , prevodovka 0GC tuším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 3. leden 2020 Sdílet Vloženo 3. leden 2020 mrkni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OtaP Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 Zdravím pánové, čeká mě servis po 60t km. mám superba 2.0TDI 140kW DSG 6st. r.v. 12/2017. Chtěl bych se zeptat co všechno se při tomto servisu dělá - byl jsem ve dvou servisech a informace nebyly totožné a pak to hlavní - není někdo z Vás z Ústeckého kraje a věděl by o servisu kde Vám vezmou vlastní olej a filtry? Byl jsem v AUTO UL - Ústí nad Labem - dle jejich informací se mění olej, olejový filtr, kabinový filtr a olej v DSG - odhadovaná cena 15.000Kč - vlastní díly neakceptují LOUDA auto Teplice - mění stejné věci jako výše zmíněné a navíc žhavící svíčky - odhadovaná cena 20.000Kč - vlastní díly neakceptují Předem díky za užitečné informace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabovaveronika Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Také mám 2.0 tdi 140 kw dsg 6st. a zajímalo by mě jak je to s tím olejem v dsg, po 60 000 výměna? A jak s rozvody? V kolika by se měly měnit? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 13. leden 2020 Sdílet Vloženo 13. leden 2020 Rozvody by se měly vyměnit vč.vodní pumpy při 210 000km Co si myslíte o výměně žhavičů po 60 000km jak psal výše OtaP ? Jsou pak problémy s povolením, může se závit "zažrat" ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OtaP Vloženo 13. leden 2020 Sdílet Vloženo 13. leden 2020 Xtrack - hlavně mi přijde zvláštní, že svíčky chtěli měnit jen v jednom servisu. Nakonec jsem udělal rozhodnutí kdy tuto servisní prohlídku nechám udělat servis mého tchána, který je i papírovým vlastníkem vozidla, kdy použiju veškeré originál díly, no a pokud budu muset někdy využít mé prodloužené záruky tak budu bojovat a uvidíme jak dopadnu. Nicméně budu doufat, že k této situaci nedojde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 15. leden 2020 Sdílet Vloženo 15. leden 2020 Hlavně to zapište správně do elektronické servisky a problém nebude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Medved09 Vloženo 15. leden 2020 Sdílet Vloženo 15. leden 2020 (editace) Jak se dá zapsat servisní ukon v neautor. servisem do servisní knížky? Byl jsem se optat při výměně pneu v neautor. servisu jestli bych u nich mohl měnit olej v záruce a technik mi říkal že už zápis do el. knížky nedelaji, že je přístup do systému škoda placený a celkem drahy (paušál + poplatek za každý zápis jestli jsem to pochopil) a někdy systém při zapisu spadne a musí se zaplatit přístup znovu takže to pro ně bylo nerentabilní. Editováno: 15. leden 2020, autor: Medved09 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 15. leden 2020 Sdílet Vloženo 15. leden 2020 Není pravda,servis se dá zapsat,jen musí být servis registrovaný,nic to nestojí a ani zápisy nic nestojí. Co se týče žhavičů,je fakt,že máme u aut s 200.000 někdy problémy žhavič dostat ven,nepomůže dobře zahřátý motor,ani spešl povolovací přípravky. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Cosby díky! Vyměním po 90.tis, zdá se to být kompromis. Kámoš včera řikal, že na B7 CFGB mu odešel žhavič po 140.tis. OtaP: Ušetříš pár stokorun za autorizovaný servis a co tím získáš kromě rizika odmítnutí záruky? Máš žigula nebo superba?? Jasně, taky si vozím svůj olej, protože jsem u zdroje, na předepsané prohlídky, ale zbytek dílů nechávám na autorizovaném servisu. Mezi výměny po 10.tis mě provádí spolužák, v neautoriz.servisu, tam je to fuk, ovšem filtr mám origo. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 16. leden 2020 Sdílet Vloženo 16. leden 2020 Orig.žhaviče vydrží dlouho.Pokud nemáš moc najeto,udělal bych jen to,že bych jej vytáhl,očistil,očistil závit,máznul grafitem a dal zpět..To co koupíš v náhradě by´d Bosch,NGK,Delphi už kvalitou nedosahují prvovýrobu,bohužel,i když nám obchoďáci tvrdí opak. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OtaP Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Xtrack - však jsem jim nabídnul, že jim dodám pouze vlastní olej a i tak jsem byl odmitnutý, že nelze. Už mám po prohlídce v rodinném servisu. Cena 8000 Kč takže mě to stálo skoro půlku oproti autorizáku, kde nemáte jistotu co za odborníky tam dělá, hlavně, že si to nechají pěkně zaplatit. Tady vím, že je vše uděláno poctivě a odborně. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabovaveronika Vloženo 20. leden 2020 Sdílet Vloženo 20. leden 2020 Po kolika kilometrech se tedy mění žhavící svíčky? A jaká značka je originál? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabovaveronika Vloženo 19. Únor 2020 Sdílet Vloženo 19. Únor 2020 Poradí někdo, po kolika nejlépe měnit žhaviče? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 21. Únor 2020 Sdílet Vloženo 21. Únor 2020 (editace) Z toho co psal Cosby bych pochopil, že po 90tis je dobré je vytáhnout a závit máznout grafitem, ať se nezapeče do hlavy válce. Osobně si myslím že po 90tis by výměnu za originál zasloužily, pak asi třeba každých 60tis při jízdách kolem komína a 90.tis dálnice kde se tak často nestartuje. Editováno: 21. Únor 2020, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cabovaveronika Vloženo 23. Únor 2020 Sdílet Vloženo 23. Únor 2020 A jakou značku? Kolik za to budou chtít v originálním servisu i s prací? Máte někdo zkušenost? Zvládnu to nejspíš i sám v dílně, jen nevím, kterou značku. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 28. Únor 2020 Sdílet Vloženo 28. Únor 2020 (editace) Určitě originál, jeden žhavič má v sobě integrovaný snímač tlaku ve spalovacím prostoru. Moc bych nevěřil dílům kterými je zaplavený internet, může jít o fake. Mrkni do sekce "ostatní" jsou tam "Učební a dílenské přiručky". Editováno: 28. Únor 2020, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef Nejedlý Vloženo 24. Březen 2020 Sdílet Vloženo 24. Březen 2020 Zdarec, jsem z Prahy a zjistil jsme že bych měl dělat výměnu oleje v DSG. Nechci už do autorizáku ale taky to nechci svěřit nákýmu ňoumovy. Typy na servis v Praze? jsem z 9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef Nejedlý Vloženo 24. Březen 2020 Sdílet Vloženo 24. Březen 2020 Našel jsem servis na Žižkově to mám kousek od práce. Nemáte sním nikdo zkušenost. https://www.autoservis-garant.cz/vymena-oleje-v-automaticke-prevodovce-dsg/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 29. Březen 2020 Sdílet Vloženo 29. Březen 2020 Vždycky je to případ od případu. Jsou servisy kvalitní a nekvalitní. Já mám naopak velmi negativní zkušenosti s tzv. nezávislým servisem. Cenový rozdíl přitom minimální. Je tady téma na pozitivní a negativní zkušenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Bednář Vloženo 29. Březen 2020 Sdílet Vloženo 29. Březen 2020 Josef Nejedlý - osobní zkušenost s nimi nemám, ale jezdí tam kolega z práce se svým BMW (už má po záruce) a je spokojenej. Dokonce když chce, tak ho u toho nechaj, takže si může ověřit, jak kvalitně to dělaj.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.