Srpen 17, 200718 r Zdravim asi pred 4 mesiacmi mi na dovolenke zacala svietit kontrolka elektroniky motora. -VAG 16875 - spetne vedenie vyfukovych plynov-nizky prietok-sporadicka. Najblizsi servis vymazal. O mesiac znovu svieti ale za 5 dni zhasla sama. Potom znovu po par dnoch -servis a tam 16875. Sup auto do znackoveho servisu. Servis skontroloval hadice, vycistil a vyskusal simulaciou pracu EGR ventilu. Nastastie za 1,5hodiny uctoval 350,- Vraj je vsetko OK, ventil cvaka a v pripade opakovania chyby treba vymenit ventil. Od servisu som presiel par km a kontrolka znovu svieti. Otazka: Menil niekto tento ventil alebo mal niekto tuto chybu?.resp co by sa malo este skontrolovat. Cca 7000Sk za opravu je dost a co v pripade ze ho vymenia a chyba naskoci znovu? Vdaka Inak:Fabia 1,4/16v/74kw r.v.2000
Srpen 17, 200718 r ja som ho menil. ale nebolo treba bolo to svinstvo servisu ze moj mi zobrali a dali mi tam zly , ako sa ti prejavuje auto ako jazdy ? jazdi normalne alebo sa dusi nedrzi volnobeh, skratka ako sa chova ? p.s.: ak by ti ho vymenili a chyba by sa zopakovala musia ti peniaze vratit lebo ti ziadnu chybu neodstanili.
Srpen 19, 200718 r ja som ho menil. ale nebolo treba bolo to svinstvo servisu ze moj mi zobrali a dali mi tam zly , ako sa ti prejavuje auto ako jazdy ? jazdi normalne alebo sa dusi nedrzi volnobeh, skratka ako sa chova ?p.s.: ak by ti ho vymenili a chyba by sa zopakovala musia ti peniaze vratit lebo ti ziadnu chybu neodstanili. Auto chodi v pohode, taha, otacky nekolisaju tak sa asi na to vykaslem ked to bude svietit.
Srpen 19, 200718 r mne sa stava hlavne rano, ked auto stalo dlho celu noc, ze ked sa chcem rozbehnut, tak mi na jednotke aj na dvojke prudko padaju otacky a trha autom, akonahle ale prejdem cca 50m uz je vsetko v pohode co to moze byt?
Srpen 19, 200718 r ja som ho menil. ale nebolo treba bolo to svinstvo servisu ze moj mi zobrali a dali mi tam zly , ako sa ti prejavuje auto ako jazdy ? jazdi normalne alebo sa dusi nedrzi volnobeh, skratka ako sa chova ?p.s.: ak by ti ho vymenili a chyba by sa zopakovala musia ti peniaze vratit lebo ti ziadnu chybu neodstanili. Auto chodi v pohode, taha, otacky nekolisaju tak sa asi na to vykaslem ked to bude svietit. tak pokial je vsetko tak ako ma byt a auto sa chova normalne aj spotreba ok a len ze svieti kontrolka motora tak by som zatial na to kaslal bud to prestane alebo sa posere nadobro a potom ho vymen ale zatial zbytocne.
Srpen 19, 200718 r vela som tu toho precital, skusim precistit skrtiacu klapku, asi aj vzduchovy filter vymenit, uvidime ako sa to prejavi...
Srpen 20, 200718 r ja som to zablendoval a je pokoj. na 2006-ke HTP kolko uz mas tak na to nabehane ?
Srpen 20, 200718 r asi 30 tis. km. ze novsie HTP to uz ani nema. hovoril mechanik v salone. bavime sa o rovnakej veci lebo ja myslim ERG ventil, to uz ako tento ventil recyrkulacie vyfukovych plynov nedavaju ?
Srpen 20, 200718 r asi 30 tis. km. ze novsie HTP to uz ani nema. hovoril mechanik v salone. bavime sa o rovnakej veci lebo ja myslim ERG ventil, to uz ako tento ventil recyrkulacie vyfukovych plynov nedavaju ? ERG ze sa uz nemontuje na nove vozi. (HTP)
Srpen 21, 200718 r 40kw egr nemá a 47kw egr má ne? tiez zijem v tejto vedomosti a poznatku myslim ze asi mysleli 40 ze ho nema a on to pochopil ze vsetky HTP ho nemaju.
Srpen 21, 200718 r tak som zavolal teraz do salonu znamemu a hovoril ze uz vobec nemontuje fabrika EGR na ziadne HTP.
Srpen 21, 200718 r tak som zavolal teraz do salonu znamemu a hovoril ze uz vobec nemontuje fabrika EGR na ziadne HTP. a nepovedal ti nahodou ako vyriesili normu s emisiami ? lebo on tam je prave kvoli emisiam a jeho ulohou je cast z vyfukovych lplynov odviest naspät do pracovneho priestoru piesta, cize tym padom je mensi obsah emisii vo vyfukovych plynoch. jednoducho povedane ze motor jazdy na chudu zmes.
Srpen 22, 200718 r Tiez som pozeral na svojej Fabii 1,2 47KW MR2007 ze tam EGR ventil neni resp som spekuloval kam ho pichli ale vobec som nenasiel prepojenie vyfuku a sania. Takze je velmi pravdepodobne ze ho dali prec. Na starej 1,2 47 bol a bola tam aj hadicka na jeho ovladanie. A este sa mi zda ze v sani chyba ventil ktory sluzil na otvaranie predhrevu. Vie to niekto potvrdit?
Srpen 22, 200718 r tak som zavolal teraz do salonu znamemu a hovoril ze uz vobec nemontuje fabrika EGR na ziadne HTP. zavolaj znamemu este raz a povedz spytaj sa ho este raz poriadne na 12V verziu a nie na 6V verziu HTP-cka EGR ventil tam bude pozdrav znameho
Srpen 23, 200718 r tak som zavolal teraz do salonu znamemu a hovoril ze uz vobec nemontuje fabrika EGR na ziadne HTP. zavolaj znamemu este raz a povedz spytaj sa ho este raz poriadne na 12V verziu a nie na 6V verziu HTP-cka EGR ventil tam bude pozdrav znameho Tiez som ho prakticky hladal a nenasiel som ho tam. Takze moze to byt ze tam uz neni.
Březen 4, 200817 r tak mám závadu ventil na výfukové plyny (nebo tak něco) - muže to zastavit auto? - nebo mohu jezdit dál? kolik stojí mám 1.4 74kw AUB
Březen 4, 200817 r tak mám závadu ventil na výfukové plyny (nebo tak něco) - muže to zastavit auto? - nebo mohu jezdit dál?kolik stojí mám 1.4 74kw AUB Zdar tak to jsem mel taky je to ERG ventil.Ja za vymenu platil i s praci 5.500 Kc. No nevim jestli se tim muze jezdit.Ja s tim chvili jezdil.Asi to pro auto nebude dobre.Jak se to u tebe vubec projevuje?Me to kolem 2000 otacek pekne skubalo takze se s tim jezdit dalo ale byl to des.
Březen 4, 200817 r tak mám závadu ventil na výfukové plyny (nebo tak něco) - muže to zastavit auto? - nebo mohu jezdit dál?kolik stojí mám 1.4 74kw AUB no nevím jaký bude cenový rozdíl mezi 1,2 a 1,4 16V, ale můj stál 3600,- a výměna nic (udělal jsem si sám). Jezdit se s tím dá dokud se to výrazně nezhorší. U mě to byla záležitost asi 14dní, kdy už to prostě dál nešlo, protože už to dělalo ne kolem 2000 ot. ale v rozmezí 2-3t ot. takže už jsem musel jezdit stylem plyn až na podlahu nebo ho pustit a jet takhle v koloně ... děs běs. Vím ale že jeden tady takhle jel začal mu blbnout EGR, auto se hodilo do nouzáku, tak zastavil, zhasl a už nenastartoval. Takže je to asi případ od případu ale počítat s tím musíš, že můžeš zůstat někde viset.
Březen 5, 200817 r ups no jak se začne horčit budu to řešit zatím nemám peníze napiš uživazeli Sebo, pošle ti akt.cenu. Já to tehdy také zjišťoval u něj, chtěl za něj tuší 3200,- ale ještě plus poštovné, ale nakonec ten co jsem bral byl druhý den, od Seba by přišel obden a to už jsem nechtěl takhle jezdit. Jinak škoda saloon za ten samý chtěl 4900,- ... to jen tak pro dokreslení
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.