Publikováno Březen 10, 20196 r Zdravim mam roomster 1.2tsi 77kw 9/2010 a cerstvo preskladane rozvody opravnou sadou s cislom 03F 198 158 B plus napinak retaze 03F 109 507 F a moj problem je ze na volnobehu ked potlacite plyn a otacky vybehnu cez 2000 ot/min a pustite plyn.pedal tak z motora ide taky rachotivy zvuk moze to byt odchadzajuce turbo??mechanik mi povedal ze to su hydrosteli ze to boli take motory je to pravda?? A druha otazka aj vas motor cca od 2600 ot/min a hore uz zacina byt pocut?? Je to normalne? Dakujem za pomoc
Březen 10, 20196 r Vodná pumpa ti odchádza. Neskôr, ti začne okolo vodnej pumpy prepúšťať chladiacu kvapalinu a budeš mať pokles chladiacej kvapaliny v nadrzke. Vyskočí ti aj kontrolka chladenia. Takže, ak ti menili rozvody, tak trebalo vymeniť aj vodnú pumpu.
Březen 10, 20196 r Nahraj ten zvuk, takto stejně nikdo nic nepozná, ale hrkat tam nic nemá, pokud to není toto. Ke druhé otázce - to ti nikdo neřekne, protože tvůj motor neslyší. Obecně se zvyšujícími se otáčkami se samozřejmě zvyšuje hluk motoru.
Březen 10, 20196 r Autor Před hodinou, podhrjan napsal: Vodná pumpa tí odchádza. Neskoro, tí začne okolo vodnej pumpy prepustí Chladiaca kvapalina a budeš Mať pokles chladiacej kvapaliny v nádržkou. Vyskočí ti ai kontrolka chladenia. Takže, ak tí menilo rozvody, tak trebalo vymeniť ai vodnej pumpy. Vodna pumpa je vymenena zabudol som napisat
Březen 10, 20196 r Autor Skusim to zajtra este lepsie nahrat a potom to sem vlozim zatial dakujem veľmi pekne
Březen 11, 20196 r Autor Tak tuto to je. Uz je to pocut lepsie neviem ci bude odratavat sekundy ale pri 6 a 9 sekunde je to pocut najlepsie 20190311_165621.m4a
Březen 12, 20196 r Autor Chalani pomoze mi s tym niekto? Ja autorizakom neverim a moj mechanik povedal ze je to normalne ale podla mna nie je ďakujem za odpoveď
Březen 12, 20196 r Autor Neviem to inak vlozit vies mi dát na teba kontakt napr na fb a poslal by som ti to tam?
Březen 12, 20196 r Autor Skus este toto inak to uz neviem 20190311_165621.amr Upraveno Březen 12, 20196 r od Matias163
Březen 16, 20196 r Autor Spoiler Konecne sa mi to podarilo nahrat a dufam ze to pojde prehrat robi to ako som uz spominal na volnobehu ked sa motor vytoci cez 2500 otacok a pusti sa plyn a viem ze tu bol clanok o drnciacej tycke regulatora turba ze to robi mi 1 a 2 rychlostnom stupni a to hrkanie mi pripomina presne ten zvuk VID_20190316_174118.mp4
Březen 18, 20196 r Autor Zo 4 na 5 sekundu a z 9na 10 zo 14 na 15 sekundu ked pocuvas tak pri uvolneni plynu a klesnuti otacok tak pocut taky rachotivy zvuk ci to je normalne pre tieto motory? Upraveno Březen 18, 20196 r od Matias163
Březen 18, 20196 r Počuješ to aj v interiéri? Ak nie, tak to nerieš, lebo z týchto zvukov sa časom zblázniš.
Červenec 6, 20196 r no vypočul som si tvoju nahrávku a mám podobný problém nahrám to na telefón a hodím to sem u mňa je to však zreteľnejšie je to také plechovo kovové zahrkotanie pri prudkom poklese otáčok aj pri preraďovaní z 1 na 2 stupeň a potom na voľnobehu je to tiež tak. Klasická situácia je vo chvíli keď v križovatke pridáš prudko do 3 tisíc otáčok a potom stlačíš pri preraďovaní spojku. Tvoj prípad to asi nieje ale môj áno pretože keď idem s otvoreným oknom tak to počuť okolo auta celkom dosť. Na tomto aute je dosť nedojebkov čo je smutné vzhľadom k tomu že čo sa motora týka tak ide ako strela pokiaľ v ňom nesedia dvaja 100 kilový chlapi :D Upraveno Červenec 6, 20196 r od rudino3
Červenec 7, 20196 r Toto môže byť hocičo, čo je uvoľnené, zle zatiahnuté, zle pripevnené, alebo jednoducho je tam, kde to má byť nemá. Inak chýbajú ti vrchnáky na tlmičoch.
Červenec 8, 20196 r Autor Rudino3 mne to pride ten zvuk ako tiahlo kanala turba ta tycka co ide do turba a prejavuje sa to ked radis z 1 na 2 a 2 na 3 prevod.stupen ked nebudes mat velmi horuci motor a hlavne tu tycku nastartuj auto a chyt tu tycku handrou a druhy nech ti pridava plyn ja som nato presne takto prisiel a uz viem ze mi hrka ta tycka obtokoveho kanala turba ma volu dopredu dozadu a aj hore dole skus a uvidis
Červenec 17, 20196 r Matias163 skúsim tvoj postup ako píšeš a dám ti vedieť ako som na tom, či sa to tiež potvrdilo. Inak len tak na okraj tie kryty horného uloženia som už dokúpil a vymenil som aj horné uloženia auto sa zdvihlo okamžite a oveľa lepšie tlmí hluk a celkovo je teraz auto aj o niečo akoby tuhšie + vymenil som aj silentbloky stabilizačnej tyče, keď sú vymlátené je to peklo jazdiť s tým.
Listopad 23, 20204 r V 6. 7. 2019 na 16:04, rudino3 napsal: tak nahrávam aj video kde počuť ten zvuk. 20190706_153928.mp4 Ahoj...mám ten istý problém ako ty,začalo mi to po výmene rozvodov...nikto si stým nevie radi...podarilo sa ti vyriešiť tento problém...?
Listopad 26, 20204 r Autor Ahoj skús ten postup čo som písal hore keď bude trocha zohriaty motor zober si handru a chyť tiahlo regulátora turba a drž ho a niekto nech ti pridáva plyn a uvidíš a aj keď chytis to tiahlo a bude sa hýbať hore dole pri motorčeku tak to bude to takto som nato prišiel aj ja
Prosinec 15, 20204 r V 26. 11. 2020 na 7:10, Matias163 napsal: Ahoj skús ten postup čo som písal hore keď bude trocha zohriaty motor zober si handru a chyť tiahlo regulátora turba a drž ho a niekto nech ti pridáva plyn a uvidíš a aj keď chytis to tiahlo a bude sa hýbať hore dole pri motorčeku tak to bude to takto som nato prišiel aj ja Bohužiaľ tyčka turba to nie je...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.