Tomáš K. Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Hezký den všem, prosím o radu. Mám velmi výhodnou nabídku na koupi předváděcího Rapida od oficiálního dealera Škoda. Předváděčku jsem nikdy nebral, takže nevím, zda je normální, že prodejce je ochoten vůz prodat pouze tak, že uhradím téměř celou cenu vozu, na 6 měsíců jej budu mít pouze v nájmu a po těchto šesti měsících vůz doplatím a ten se převede na mě. Je to normální postup? Nikdy jsem o tom neslyšel. Díky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 jako že dáš peníze (např. 2/3 ceny) a auto nebude tvoje? Tedy, že budeš půl roku dealera úvěrovat? A když mezitím zkrachuje? Auto někdo ukradne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš K. Vloženo 24. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Ano, toto jsou přesně otázky, které si kladu. Nabídka je to lákavá, ale tyto podmínky prodeje jsou podle mě dost pofidérní... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Pokud to budeš mít smluvně ošetřeno, až takový problém bych v tom neviděl - zvlášť pokud je to větší a stabilní dealer. Je tam možná riziko v tom pokud by dealer zkrachoval. Částka kterou složíš bude vedena jako záloha na vůz ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš K. Vloženo 24. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Působí na trhu od roku 1998, takže asi stabilní. Jedu tam ráno, zatím bylo řečeno, že by to bylo ošetřeno kupní a nájemní smlouvou. Přijde mi to zvláštní, tím spíš, že jsem na internetu nenašel popsaný ani jeden podobný případ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Není to oficiální cesta prodeje, ne však tak úplně neobvyklá. Ne každý dealer toto dělá a myslím si že ani nestojí o publicitu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš K. Vloženo 24. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Proto neuvádím název dealera. Určitě sem pak hodím jak to dopadlo. Díky za reakce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Jestli se to dělá, nebo nedělá netuším, ale je to pěkná blbost. Doporučuji tu smlouvu před podpisem ukázat nějakému právníkovi, myslím, že ti vysvětlí všechna možná úskalí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš K. Vloženo 24. Březen 2019 Autor Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Přesně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 No já s tímto mám i osobní zkušenost, nájemné jako takové jsem neplatil (byla to pouze adekvátní částka pojištění každý měsíc). Částka za automobil byla vedena jako složená záloha na dotyčný vůz - smluvně ošetřeno tak, že po ukončení nájmu jej odkoupím. Nebo tak nějak, každopádně v den přejímky do nájmu jsem jej již zaplatil v plné výši. V mém případě se jednalo o vůz zadaný do výroby dle mé konfigurace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shot Vloženo 25. Březen 2019 Sdílet Vloženo 25. Březen 2019 Mám takú istú skúsenosť, tiež som bral predvádzačku a spustili mi z ceny auta 1300€...urobili sme to tak isto, autom som jazdil už 3 mesiace v "prenájme" a potom sa prepísalo. Uhradil som plnú sumu auta a basta...všetko bolo papierovo podložené..nemusíš sa toho báť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 tak ja som mal potom asi šťastie. našiel som si na stránke predajcu v meste dostupné autá a bola tam i predvádzačka (F3C). zašiel som do salónu, oslovil predajkyňu či je možné okamžite to auto kúpiť a aká je presná suma a čo všetko potrebujem na splátky. povedala cenu, dostupné že je okamžite (teda po víkende, aby stihli odstrániť reklamné polepy), v pondelok som prišiel, zaplatil akontáciu, podpísali sme papiere. ŠPZ ostala pôvodná, keďže som nemenil okres. dohodli sme sa akurát na prepise na moje meno na polícii... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ZbyšekSU Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Postup to není až tak neobvyklý a sám jsem se s ním již setkal. Důvodem může být to, že si dealer tyto předváděcí vozy kupuje za výrazně zvýhodněnou cenu na svůj salón, ale právě s podmínkou předváděcí auto = bude nějakou dobu na salónu. Jelikož tyto podmínky potom udávají, že auto nějakou tu dobu nemůže prodat, tak jej může pouze "pronajmout" a po uplynutí oné doby teprve prodat (doplatit částku). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 Přesně tak, dejte se to celkem běžně, ale nikdo nestojí o publicitu. V podstatě o tom, zda to předváděcí auto prodají hned, nebo to jen "půjčí" rozhoduje to jak dlouho auto prodejce už má. V minulosti stačilo aby prodejce auto na sebe napsal, takže se stávalo, že prodejce napsal auto na sebe a za pár dní na zákazníka. Aby se tomuto předešlo musí být nyní auto na prodejce napsáno delší dobu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lumirnavrat Vloženo 26. Březen 2019 Sdílet Vloženo 26. Březen 2019 (editace) No a pak tu mame druhy extrem, kdy prodejci stoji na prodejne auto a musi platit za nej penale, protoze jej nestihl do urciteho data prodat. takze se pak muze dostat i pod nakupku. neni jeste na znackach tj. skladovka a ne predvadecka. Editováno: 26. Březen 2019, autor: lumirnavrat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.