keras Vloženo 9. Březen 2022 Sdílet Vloženo 9. Březen 2022 Tvl. díky moc. To zkusím... Teď jsem zkoušel otevřít kapotu a mít zataženou ručkou a nic☹️☹️☹️ Prostě do 03-brzdy se pod security access nedostanu ☹️ Píše to: ŘJ odmítá poslat seed. Kód chyby 37. Dřív co si pamatuji tak jsem se tam tuším dostal s kódem 40304 a 44595 (přímo pro sušení) Ale už je to dávno. Čekal jsem i s odpojeným kabelem a puštěném zapalování cca 20min (píšou 10min. při chybném zadání kodu) Nic. SECURITY CODE to teď nebere žádný. Ještě zkusím latest vcds 21.9 ale moc si od toho neslibuji. Všechny ostatní jednotky jdou v pohodě. Jen 03 neeee. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 9. Březen 2022 Sdílet Vloženo 9. Březen 2022 A měl jsi u toho ještě nastartovaný motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 9. Březen 2022 Sdílet Vloženo 9. Březen 2022 No to právě nee. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 9. Březen 2022 Sdílet Vloženo 9. Březen 2022 Tak vyzkoušej... Já asi zkusím s tímto postupem i nakódovat tu úroveň výstrahy na Lane Assist. Třeba mi to už po téhle kombinaci půjde... K čemu je vlastně dobré vysušení kotoučů přes diagnostiku. Nestačí za deště před dojezdem jenom více brzdit aby se odpařila voda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 jj zkusím. Vysoušení kotoučů jsi blbě pochopil. Přes diag. jde nastavit slabě, středně, silně a vypnout úplně. Default je středně a to chci změnit. Funkce je spojená se stěrači. Když stíráš tak to bere, že prší a že jsou mokré i kotouče. A tak to po každým xtým setření sevře destičky které ohřejí kotouč který rychleji uschne. Budou tady keci, že sevření je minimum, že sušení na jízdě nejde poznat-nebrzdí, že to je jen pár Newtonů sevření, že je to kvůli bezpečnosti!!! atd. Do nedávna auta nic takového neměli a taky brzdily. Jo, nebyl takovej provoz, a bla bla a zase keci😀 Prostě chci sušení vypnout nebo dát na minimum. Dálnice nejezdím, agresivně také ne. Absolutně nevidím rozdíl jestli je kotouč suchý nebo mokrý. To spíš člověk chytne aquaplayng na gumách než na kotoučích. A navíc dost ostřikuji i když neprší, nestojím o stále suché kotouče😉 Dle mého názoru je to jen kurvítko aby se rychleji opotřebovaly brzdy. Takže zpět ke Kódování a přístupu do 03ky. Nevím zda jsem si s klonem nějak nemohl zablokovat přístup. Ale zřejmě ne, ostatní jednotky fungují ok (a také jsem dal kolikrát 3x blbě security a byla čekačka) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 Jo aha, takhle... Diky moc za info... Už jsem to našel (jde tu v aplikaci nastavit i demo režim bez připojení k autu). Tak to si taky vypnu. Přesně jak píšeš- zvyšuje se opotřebení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 Omlouvm se za OT, ale předtím než definitivně někdo zavrhne "sušení" brzd, je dobré zmínit proč to tam je. A opravdu ten důvod není, aby byly brzdy suché před příjezdem (jak vyznívá z komentářů výše). Je to z toho důvodu, když nastane potřeba brzdit za mokra intenzivně, suché brzdy mají výrazně kratší brzdnou dráhu. Při běžném brzdění si člověk skoro nevšimne. Sušení mají všechny novější ŠA a že by si zrovna u Scaly, nebo OIII někdo stěžoval, že brzy vydrží výrazně méně než třeba na první Octavii... (Superb nebo Kodiaq jsou jiná situace a příčiny jejich problémů s brzdami jsou úplně jinde) Jen tím chci říct, že než člověk začne cokoli měnit v kódování, měl by si být vědom toho co dělá a jestli to náhodou nemůže ovlivnit bezpečnost nejen jeho ale i okolí... Samozřejmě pokud má někdo schopnost plánovat krizové brzdění s předstihem a brzdy si předsušit, potom je toto docela zbytečné :) Tímto končím s OT, snad tím nerozpoutam diskuzi, pokud ano, prosím směřujme ji do SZ. 4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 Marto v pohodě. Já mám trochu jiné info přímo z dílny. Ale psal jsem, že je to kvůli "lepšímu" účinku při brzdění, ne při dojezdu. (např. drl vzadu státu nevadí?) Mě jde teď čistě o to proč se nedá do 03 dostat. Sušení nechme být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zipro Vloženo 10. Březen 2022 Sdílet Vloženo 10. Březen 2022 jak píšeš brake disk drying by měl být kód 44595 k sekci 03, tím pádem ho zřejmě změnili, další kódy co jsem našel pro sekci 03: 11966 - Hydraulic brake assist -Yomny (Golfmk7 forum) 15081 18573 20103 - XDS changes 24435 24990 - "All ADP" 25004 - Brake Booster 25757 - Straight ahead brake stabilization 28183 31857 - "Adaptation/Basic Setting"?? 37202 40168 44595 - Brake disk drying 40304 10505 19249 10815 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 Zipro děkuji! Tyto kódy tak nějak mám... Bohužel. Ale Ď😉 Je zajímavé, že jednotka ani nepíše po špatném zadání kódu, že se musí čekat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_66_tdi Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 Uměl by někdo , aby při zmáčknutí nabídky menu topení , aby se nabídka po určeném čase zavřela a objevilo se co bylo předtím? Např. mám zapnutou navigaci, potřebuji přidat větrák topení, zmáčknu menu, objeví se na rádiu, přidám rychlost, sama už ale nezmizí, je opět potřeba zmáčknout navi(resp android app). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 11. Březen 2022 Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 (editace) Vyguglil jsem, že snad jednotky 03 pracují na starším protokolu can. Že nemají uds. Nevíte někdo něco bližšího? Popř. lze se s tím nějak spojit jen přes starší can? Třeba sec. access dělá bordel právě v tom protokolu. Nebo platí když diag. umí uds, že can je automatika a nedělá problém? Co si vzpomínám v soft. je i zmínka o can, ale nevím přesně, nemám to u sebe. Editováno: 11. Březen 2022, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_66_tdi Vloženo 14. Březen 2022 Sdílet Vloženo 14. Březen 2022 Poradí někdo, jak dostat do menu rádia nabídku otevírání a zavírání (viz obr1) a do světel aktivaci a deaktivaci denního svícení ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 14. Březen 2022 Sdílet Vloženo 14. Březen 2022 zkusil bych: ad1 09 ENG141647-ENG149101 ENG141647-ENG149102 oboje aktivní ad2 09 ENG148616-ENG154964 ENG148616-ENG149207 taky oboje aktivní 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 14. Březen 2022 Sdílet Vloženo 14. Březen 2022 Jak se tu někdo ptal ohledně pozornosti nebo únavy jsem našel v 5F tohle. Ale myslím, že nepůjde aktivovat... Zkuste. IDE04300-ENG117641-Ovládání cenově dostupných vozidel-menu identifikace pozornosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 14. Březen 2022 Sdílet Vloženo 14. Březen 2022 to bude, že se ti v nastavení infotaimentu objeví zaškrtávátko jestli chceš funkci únavy aktivovat nebo ne, v okamžiku jak se to v nastavení pokusíš aktivovat, tak ti to řekne služba není dostupná... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 14. Březen 2022 Sdílet Vloženo 14. Březen 2022 JJ. Buď tak nebo tak. Spousta funkcí v univers. jednotce 5F ale aktivovat nejde. Je to uni napříč různými typy koncernu. Záleží co a jak je osazeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_66_tdi Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 Tak stále nic. Nabídka jak si psal je všude aktivní. Kromě toho jsem dnes zjistil, že i přes změněné napětí v 19 mi stále funguje start stop :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 (editace) U Scaly už nejde změnou napětí vypnout SS. S těmi okny: Máš i tohle aktivní? ENG148616-IDE02021-ZV Komfort (zvedače oken) -Komfortní zavírání; aktivní ENG148616-IDE02022-ZV Komfort (zvedače oken) -Komfortní otevírání; aktivní Prolez to co se týče "zv hack" "komfortu" a "oken" Editováno: 15. Březen 2022, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octavia_66_tdi Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 Děkuji mrknu se na to. Znovu jsem pročetl příspěvky na start stop a našel jsem akorát informaci o tom, že novější verze mají jinou gateway a tam už změna napětí nepomůže. Takže to vypadá buď na nějaké relé co to reverzuje, nebo stále po startu mačkat :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kecka Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 před 23 hodinami, keras napsal: zkusil bych: ad1 09 ENG141647-ENG149101 ENG141647-ENG149102 oboje aktivní ad2 09 ENG148616-ENG154964 ENG148616-ENG149207 taky oboje aktivní 😉 Ahoj, tak jsem koukal na to denní svícení a mám to aktivní, ale nikde není v menu zašktavatko na to svícení? Asi jsem slepý 🤪 nebo se to vypíná jinde? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 15. Březen 2022 Sdílet Vloženo 15. Březen 2022 Na ss jde jednoduše vytáhnout na baterce kablík. To denní svícení jde v kodovaní dostat do menu. Někde jsem ti zahlédl. Ale nevidím v tom přínos. Člověk to zapomene zaškrtnout a jezdí bez svícení. Daleko lepší je aktivovat zhasnutí drl při poloze spínače na 0 a zatažené ručce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 1. Duben 2022 Sdílet Vloženo 1. Duben 2022 Ahoj...je tu nejaky dobrý diagnostik z Olomouckého kraje? Mám dosti velkej problém... Viz TENTO příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 1. Duben 2022 Sdílet Vloženo 1. Duben 2022 Jestli Vám to pomuze, tak to přestalo fungovat v dobe, kdyz jsem se pokousel aktivovat Emergency Assist, což Scala nepodporuje. Aktivace se skladala z 5. Kroku, a u ctvrteho mi to vypsalo vadny adaptér nebo klon elm327...přitom ostatni veci sli kodovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.