Kolacek12 Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 Tak jsem se vrátil ze servisu. Nakodováno - vypnutí SS (funguje), zrušení signalizace nezapnutí pásů (chtěl jsem jen zadní, ale šlo buď vše nebo nic a funguje), čtení dopravních značek (ještě jsem nezkoušel). Nenaěli jsme rozšířené nastavení Lane Assist (adaptivní vedení v pruhu plus volbu síly vibrací volantu), kolik zbývá paliva k dočerpání. Chtěl jsem ještě, jestli by se nezobrazovala na kokpitu kontrolka zapnutých potkávaček, ale celou přístrojovou desku diagnostika nenaša. Jinak velmi vstřícné a příjemné vystupování, mladší chlapík, byl jsem prý první, kdo takové věci chtěl :) Zaplatil jsem 0,00 Kč :) Ale v ponsdělí se tam stavím aspoň s lahvinkou, Stejně si asi OBDeleven objednám, musím to ještě probrat doma, a to bude úkol pro Boha, vysvětlit paňmámě, k čemu taková věc je a na co ji potřebuju :))) Potřeboval bych doma takovou tu drahou polovičku, jako má @xtrack :) Tož tak. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luboun Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 (editace) @Kolacek12Blahopřeju, tak to je přístup, který nemá u nás obdoby.... Víc takových. Snad nedostanou od ŠA po ústech.... Ten SS je deaktivovaný natrvalo nebo má obrácenou logiku? Editováno: 12. Červen 2020, autor: Luboun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 @Kolacek12 Smekám před servisem? Asi tuším který, mohu poprosit do SZ? Auto jsi kupoval asi u nich, že? Jj Táňa je pro každou radost, auta jí baví a zajímají, navíc ráda řídí❤? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 @Kolacek12 uzasne. A boli triezvy, nezhuleny? ??? po tom co si to zverejnil, tam budu zastupy ludi ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolacek12 Vloženo 12. Červen 2020 Sdílet Vloženo 12. Červen 2020 @LubounSS deaktivovaný natrvalo @csabac naprosto triezvy a nezhulený :) @xtrackjasně, pošlu SZ (jestli to zvládnu, nevím, kde se to píše), ale v Hranicích je jen jeden autorizák ŠA :) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luiki1 Vloženo 15. Červen 2020 Sdílet Vloženo 15. Červen 2020 Ako ste vypili S/S system ?? .. cez napatie to neunguje ... treba zmenit aj tie teploty ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolacek12 Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Přes napětí, ale včera po nastartování SS opět aktivní :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 (editace) Takze ako citam/ a ako som aj predpokladal/,spravili ti sice za 0 kacek,ale funkcne z toho nemas vobec nic. Ale aspon za odvahu chalana chvalim,pretoze ak toto zisti niekto zo SA,ma po vtakach. Na taketo upravi sa chodi fakt uplne niekde inde:-) Editováno: 16. Červen 2020, autor: Patrik1971 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 By som chcel vidiet odbornika, co zapne diodu (kontrolku), ktora v budikoch nie je ?♂️? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 @wirer kontrolka nie je, ale na maxi dote je signalizacia? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Na maxidotě je jen signalizace automatických dálkových. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 hej, ale neda sa aktivovat, to ze da signalizaciu, ked prepne s dennych na stretavacie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 @vkcko @sk0d@ Toto je vsetko co sa da nastavit? Ci je tam viac pre scalu? Lebo ked to rozkliknem, tak toho je nejak malo a veci ako zrkadla, nastavenie komfort bliku a ine su v podstate u mna volitelne v menu auta i teraz. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Maxidot na stretavacie kontrolku nema, len na automaticke dialkove, ak ich auto podporuje. Neprerobis to! Niekde uz som to popisoval. Jedine von budiky, skontrolovat ci je tam aspon symbol, doplnit fuzicky LED diodu s odpkrom a napojit sa na vystup z BCM veducej k stretavacke. Rovnako ako som robil na niekolkych F3. Dokonca i farbu si mozes vybrat. Uz som robil bielu, zltu, zelenu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 @csabac nie je to tak, ze appky v OBD11 su uz veci rychlo nastavitelne pre uzivatela ale dalsie veci mozes menit v Coding a Adaptations jednotlivych jednotiek? Len poviem nieco z mojej praxe. OBD11 dokaze velmi podobne veci ako VCDS = velke riziko ze amateri, nedomyselni, zbrkli, a premudreli uzivatelia si dojebu kadeco. Preto zopakujem zasady kodovania - vsetky veci zalohovat (papier, printscreen, ak to soft umoznuje tak cez neho) - nemenit veci len zo zvedavosti - vsetky veci zalohovat - neklamat / nezatajovat veci co ste menili ak idete po radu na fora - vsetky veci zalohovat - nepytat sa na konkretny zoznam mozneho kodovania vasho auta. Nic take neexistuje - vsetky veci zalohovat - nepytat sa kedy vyvojari pridaju A, B alebo C. To vedia len vyvojari - vsetky veci zalohovat A uz len posledna NAJDOLEZITEJSIA VEC. VSETKY VECI ZALOHOVAT!!! 4 3 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Mělo by to tak být, v apps jsou "přednastavené" věci a zbytek v coding. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 Tak to teda by som si uz asi na svojom netrufol ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolacek12 Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 @Patrik1971 Zůstalo funkční nesignalizování nezapnutých pásů, což je pro mě celkem úleva, když vezu vzadu někoho, kdo se nemůže trefit do té správné díry. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 16. Červen 2020 Sdílet Vloženo 16. Červen 2020 @Kolacek12 chod mu to reklamovat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
the_warrior Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 (editace) Čaues, chtěl bych se zeptat jak nakonfigurovat tyto položky: 4. dálka funkční i při nastartovaném motoru 6. kufr zavírá krátkým stiskem + dálkou ze stejné vzdálenosti jako lze páté dveře otevřít 9. aktivace čtení značek + přepínání dálkových světel(to jsem nemohl otestovat) 10. paměť nastaveného jízdního módu Omlouvám se, jestli to tu někde je ale nemohu to nikde najít. Děkuji. Editováno: 17. Červen 2020, autor: the_warrior citace Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chaosrx Vloženo 18. Červen 2020 Sdílet Vloženo 18. Červen 2020 @the_warrior Převzato z fóra obdeleven - kódování čtení značek, za správnost neručím, budu zkoušet až příští týden, lidem to ale funguje. Podmínka pro funkčnost je mít v autě zabudovanou navigaci, bez ní čtení značek nejde. Pokud budeš cokoliv měnit, tak si to nezapomeň zálohovat. :) AdaptationControl unit: A5 Driver AssistanceName: Road sign detection fusion modeValues:---:Old value: Road sign fusionNew value: Road sign detectionA5 Driver Assistancebyte 16 bit 5STG 13 > Codierung > Byte 01 > Bit 0 aktivieren ("traffic_sign_detection")AdaptationControl unit: 5F MultimediaName: Vehicle menu operationValues:menu_display_road_sign_identification:Old value: Not activatedNew value: activatedmenu_display_road_sign_identification_over_threshold_high:Old value: Not activatedNew value: activatedAdaptationControl unit: 5F MultimediaName: Vehicle function list BAPValues:traffic_sign_recognition_0x21:Old value: Not activatedNew value: activatedSTG 17 Dashboard > Codierung > Byte 05 > Bit 2 aktivieren ("Verkehrszeichenerkennung verbaut/aktiv") 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vkcko Vloženo 19. Červen 2020 Sdílet Vloženo 19. Červen 2020 (editace) V 16. 6. 2020 na 11:12, csabac napsal: @vkcko @sk0d@ Toto je vsetko co sa da nastavit? Ci je tam viac pre scalu? Lebo ked to rozkliknem, tak toho je nejak malo a veci ako zrkadla, nastavenie komfort bliku a ine su v podstate u mna volitelne v menu auta i teraz. Komfort blinkry jsou spíše o přizpůsobení - nastavení počtu bliknutí - (to v menu není :) ). Každopádně - já "aplikace" v OBD11 nepoužíval, kódoval jsem napřímo v jednotkách. Linka na seznam s kódováním jsem poskytnul výše. Jako "hlavní featury" co jsem si nakódoval je asistent dálkových světel, adaptivní vedení v pruhu, alarm, počet blikání, denní svícení i na zadních světlech a ještě nějaké další drobnosti Editováno: 19. Červen 2020, autor: vkcko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chaosrx Vloženo 27. Červen 2020 Sdílet Vloženo 27. Červen 2020 Tak jsem se v tom trochu pohrabal a - Co funguje: Adaptivní vedení jízdních pruhů - lepší než to klasické, ale je to děsný ping pong. Místo, aby to vedlo uprostřed, tak to vždycky u jedné čáry přetočí, takže člověk dost kličkuje. :D Síla výstrahy jízdních pruhů v menu Climatronic auto fan speed Počet litrů k dočerpání - čekal jsem, že to bude ukazovat přesněji a ne +- 10 litrů :D Virtual cockpit RS look Co funguje / nefunguje tak napůl: Green score - po aktivaci sice nabídka je, ale nic neměří. Ukazuje jen v lístku věci jako dva válce, pruhy apod. Možná proto to Škodovka deaktivovala z výroby? Trailer assist - položka se objevila v menu, zatím nevyzkoušeno. Co nefunguje: Offroad menu - VEHICLE MENU OPERATION menu_display_compass – activated menu_display_compass_over_threshold_high - activated VEHICLE FUNCTION LIST BAP compass_0x15 – active Offroad menu se ale stále nezobrazuje, zkoušel jsem aktivovat také menu_display_angle_of_slope menu_display_angle_of_slope_over_threshold_high Angle_Of_Slope_0x24 Absolutně beze změny. Nevěděl byste si s tím někdo rady? Čtení dopravních značek - S tímhle jsem se hodně nadělal a najezdil spoustu zkušebních jízd, pořád nic. Codings: A5: Enable 16/4 (VZE) 13: Enable 01/0 (VZE) 17: Enable 05/2 (VZE) Adaption in 5F: VEHICLE FUNCTION LIST BAP : traffic_sign_recognition_0x21: activated traffic_sign_recognition_0x21_msg_bus: Databus Extended VEHICLE MENU OPERATION: menu_display_road_sign_identification: activated menu_display_road_sign_identification_over_threshold_high: activated Co jsem dále zkoušel: 5F: Enable 24/7 (PSD) - nejde aktivovat 17: Enable 09/4 (Compass bottom) - nejde aktivovat traffic_sign_recognition_0x21_msg_bus: Not coded, infotaiment A5 - Adaptation - Road sign detection fusion mode: změnit na detection, také nic nedělá, vráceno na fusion Po kódování je v infotaimentu v asistentech položka čtení dopravních značek, vše tam jde v pohodě měnit. Stejně tak nabídka na displeji za volantem, jen bohužel říká dopravní značky nedostupné a nic to nečte. Nevěděl byste si s tím někdo rady proč to pořád nejde? @ferda25 :) Start/stop - zkoušel jsem změnit hodnotu z 7.6 na 12.1 a auto se začalo chovat dost divně. Po zastavení motor chcípnul a hned se zase zapnul, takto se to chovalo na každé křižovatce. Pak přestalo fungovat úplně. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rikimiki Vloženo 27. Červen 2020 Sdílet Vloženo 27. Červen 2020 Tak jsem se v tom trochu pohrabal a - Co funguje: Adaptivní vedení jízdních pruhů - lepší než to klasické, ale je to děsný ping pong. Místo, aby to vedlo uprostřed, tak to vždycky u jedné čáry přetočí, takže člověk dost kličkuje. Síla výstrahy jízdních pruhů v menuClimatronic auto fan speedPočet litrů k dočerpání - čekal jsem, že to bude ukazovat přesněji a ne +- 10 litrů Virtual cockpit RS look Co funguje / nefunguje tak napůl:Green score - po aktivaci sice nabídka je, ale nic neměří. Ukazuje jen v lístku věci jako dva válce, pruhy apod. Možná proto to Škodovka deaktivovala z výroby? Trailer assist - položka se objevila v menu, zatím nevyzkoušeno. Co nefunguje:Offroad menu - VEHICLE MENU OPERATION menu_display_compass – activated menu_display_compass_over_threshold_high - activated VEHICLE FUNCTION LIST BAP compass_0x15 – active Offroad menu se ale stále nezobrazuje, zkoušel jsem aktivovat také menu_display_angle_of_slope menu_display_angle_of_slope_over_threshold_high Angle_Of_Slope_0x24 Absolutně beze změny. Nevěděl byste si s tím někdo rady? Čtení dopravních značek - S tímhle jsem se hodně nadělal a najezdil spoustu zkušebních jízd, pořád nic. Codings: A5: Enable 16/4 (VZE) 13: Enable 01/0 (VZE) 17: Enable 05/2 (VZE) Adaption in 5F: VEHICLE FUNCTION LIST BAP : traffic_sign_recognition_0x21: activated traffic_sign_recognition_0x21_msg_bus: Databus Extended VEHICLE MENU OPERATION: menu_display_road_sign_identification: activated menu_display_road_sign_identification_over_threshold_high: activated Co jsem dále zkoušel: 5F: Enable 24/7 (PSD) - nejde aktivovat 17: Enable 09/4 (Compass bottom) - nejde aktivovat traffic_sign_recognition_0x21_msg_bus: Not coded, infotaiment A5 - Adaptation - Road sign detection fusion mode: změnit na detection, také nic nedělá, vráceno na fusion Po kódování je v infotaimentu v asistentech položka čtení dopravních značek, vše tam jde v pohodě měnit. Stejně tak nabídka na displeji za volantem, jen bohužel říká dopravní značky nedostupné a nic to nečte. Nevěděl byste si s tím někdo rady proč to pořád nejde? [mention=3099]ferda25[/mention] Start/stop - zkoušel jsem změnit hodnotu z 7.6 na 12.1 a auto se začalo chovat dost divně. Po zastavení motor chcípnul a hned se zase zapnul, takto se to chovalo na každé křižovatce. Pak přestalo fungovat úplně. Tie značky by má tiež zaujímali. Mne sa podarilo ešte povolít bezdrátovy apple CarPlay.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 27. Červen 2020 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2020 Značky nelze jednoduše nakódovat. Žádný z postupů na internetu nevyřeší Scalu ani Kamiqa vyrobených do 20.07.2020. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.