Svincik Vloženo 5. Květen 2019 Sdílet Vloženo 5. Květen 2019 Ahoj, řešil jste někdo molitanovou výplň blatníku u předních dveří, je permanentně nasáklá vodou. Podle mě dobrý "škoda kurvítko", na zrezivění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marko100le Vloženo 5. Květen 2019 Sdílet Vloženo 5. Květen 2019 (editace) skrátil so m to o 5 cm od spodu nech sa tam tá voda nedrží. a možno časom to pôjde úplne von. Editováno: 5. Květen 2019, autor: marko100le Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Svincik Vloženo 9. Květen 2019 Autor Sdílet Vloženo 9. Květen 2019 Nevíte někdo, k čemu to vlastně slouží? Nejraději bych to odstranil celé, už vidím jak to za pár let vyrezne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 9. Květen 2019 Sdílet Vloženo 9. Květen 2019 Je to kvůli odhlučnění, používají to i jiné automobilky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 17. Červen 2019 Sdílet Vloženo 17. Červen 2019 V 05.05.2019 na 15:21, marko100le napsal: skrátil so m to o 5 cm od spodu nech sa tam tá voda nedrží. a možno časom to pôjde úplne von. mohu se zeptat jak si to uriznul? :-) vyndal si to nebo rovnou na miste? me se tam nedari nejak rozumne dostat :-/ asi mam moc silny pracky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marko100le Vloženo 19. Červen 2019 Sdílet Vloženo 19. Červen 2019 ja som si dal dole podbeh keď som menil pneumatiky a potom sa to už dalo pekne odrezať. nie je to ako z fabriky ale voda sa tam už toľko nedrží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodiakk Vloženo 20. Červen 2019 Sdílet Vloženo 20. Červen 2019 Mohu se zeptat, v podběhách jsou také ty tlumící molitany. Děkuji za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AdoksS Vloženo 22. Červen 2019 Sdílet Vloženo 22. Červen 2019 V podběhu ani na tom plastu nic není. Leda by tam někdo sám dodělávál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodiakk Vloženo 23. Červen 2019 Sdílet Vloženo 23. Červen 2019 Já jsem si to myslel a proto jsou tolik slyšet gumy. Mám letní 17ky a strašně jsou slyšet. Předtím jsem měl superba2 a ten měl tu protihlukovku a tam jsem ty gumy skoro neslyšel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 (editace) Už jsem to psal do svého vlákna, ale dám to ještě sem Na FB skupině se ukázala možnost, jak vyřešit tento věčně mokrý molitan. V mém případě totiž auto vidělo vodu naposledy 4 dny zpátky a i tak jsem z obou vymáčkl asi deci vody. Co na to řeknou plechy asi netřeba dodávat a majitelé F1 a O1, by nám o tom určitě povyprávěli 😃😃 Naštěstí škodovka vymyslela i plán B, o kterém akorát nikomu nedala vědět. Molitan lze snadno vyměnit za plast, který do sebe již vodu nikdy nenatáhne. Je potřeba tedy zakoupit: 1ks Zákryt pro pravý blatník https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5e0821112-zakryt-blatniku-pravy-oe-22314.html 1ks Zákryt pro levý blatník https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5e0821111-zakryt-blatniku-levy-oe-22313.html 2 ks plastových matek https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/wht000713-matice-s-nakruzkem-plastova-skoda-12432.html. Matky nejsou součástí balení těch krytů, musí se zakoupit samostatně. Cena za vše asi 500,- Postup následující: 1. Sundat kolo 2. Povolit si plast podběhu (stačí všechny šroubky od tlumiče dozadu a jen svěsit zadní část, nemusí se sundávat celý) Pokud někdo chce mít ještě lepší přístup, tak sundat celý podběh, ale je to jebacka a podle mě zbytečná. 3. Vyndat molitan ( jen tam jen zatlačený a za ta léta možná trochu přicuclý k barvě, takže jen zabrat na ničem nedrží) 4. Namontovat plastový zákryt. Je potřeba ho v horní části zacvaknout do držáku v blatníku ( od výroby připravené) a dole plastovou matkou (10 ořech) přišroubovat na šteft v kastli, tak jako třeba plasty na podlaze. 5. Vše poskládat zpátky. Ještě je možné prostor kde byl molitan preventivně vyvoskovat karosářským voskem. Časová náročnost asi 1 hodina i s ošetřením plechu voskem. V pohodě to zvládne i méně zručný jedinec 😃 Výsledek: Hlučnost od kol se nijak nezhoršila a největší rušivý element je pořád vítr kolem předních zrcátek 😃. Narozdíl od molitanu je ten prostor ale teď nádherně suchý během chvíle a je tak zastavena budoucí koroze. Plast má také na kraji měkké těsnění, takže se nemusí nikdo bát, že by ostré plastové hrany odíraly lak. Takže koho také štve pohled na "plesnivý" věčně mokrý molitan po otevření dveří, zde je řešení 😉 Editováno: 13. Květen 2021, autor: HlouchyJR 1 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ryzen Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 mohu se zeptat ten molitan je i u Octavii po FL ??? Jinak foto dveří - tam žádný molitan nevidím - asi jsem slepej ..... Foto podběhy tam už to chápu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 @ryzen Ano je to i u FL. Foto dveří je už právě po montáži toho plastu ( takže vidíš ten plast), proto je taky na konci jako výsledek. Molitan jsem nefotil, když se na nej muže každý podívat na svém autě 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Teda kdo na to přišel, že něco takového existuje ??? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Řešilo se to na FB skupině Octavia 3 Klub CZ/SK, teď konkrétně nevím kdo, no důležitý je výsledek 😉 Akorát bych řekl, že si ve škodovce teď budou klepat na čelo, proč je teď takový zájem o ty plasty 😃😃 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Asi to objednám též, ať jsou v šoku, leží jim to x-let na skladě bez zájmu a teď se toho aspoň zbaví :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ryzen Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Ale ty plasty jsou do verze před facelift? Musí se tedy rozebrat jen podbehy? Já se na to zítra musím podívat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 @ryzen Ano sice je to na Predfl, ale pasují i na FL, kastle i blatník jsou stejné. Jinak ty plasty se prý dávali jen do aut 2012, od 2013 už tam jsou jen ty molitany. A ano skutečně stačí jen podběh jak jsem napsal, maximálně ho sundat celý, ale jinak už není co více sundat pro lepší přístup. 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Kouknu na to, co tam mám a kdyžtak objednám. Díky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ryzen Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 OK dotaz, spoustu lidí sundává podběhy a lepí tam tlumení, materiál, který tlumí hluk, ale není nasákavý vodou. Není lepší než za 500 koupit plasty si např. přidat a koupit a vytlumit podběhy např. za 1000 Kč, aby to přineslo i snížení hluku od kol ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 On je tady zásadní problém. Když ten molitan dáš pryč, dostaneš v blatníku díru až na dveře, tam nic kloudného nenalepíš, je to díra přes celou výšku blatníku. Takže koupit tento plast jako "novou zátku" mezi dveře a podběh je jediné řešení a poté ho třeba polepit nějakým tlumením, to už je na každém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 Ten plast za 500 tam není kvůli tlumení, ale aby tam nebyla díra, to tlumící materiálem nejde vyplnit co se normálně prodává v hifi. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ryzen Vloženo 13. Květen 2021 Sdílet Vloženo 13. Květen 2021 tady je to i z obrázkem jak to vypadá ten kryt -) https://www.ascartuning.cz/zakryt-pr-blatniku-original-l-skoda-octavia-iii-11-2012/ no pořád tomu nerozumím jak je to tam řešené, asi se na to budu muset podívat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virtual Vloženo 14. Květen 2021 Sdílet Vloženo 14. Květen 2021 HlouchyJR: Dík za info a inspiraci! Celý podběh při otevřených dveřích působí trochu lacině a za jízdy jsou dost slyšet odletující kamínky apod., vlhký molitan na takovém místě je vyloženě špatně... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HlouchyJR Vloženo 14. Květen 2021 Sdílet Vloženo 14. Květen 2021 Jen ještě dodám, že jsem s tím dnes jel asi 100km v dešti po dálnici a žádný zvětšený hluk jsem nezaznamenal. Takže tak nějak postrádám výhody molitanu. Možná pro výrobce, že je molitan asi o 50,- levnější a že zařídí dřívější konec auta 😂 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 14. Květen 2021 Sdílet Vloženo 14. Květen 2021 Tak objednáno, pokuď to bude stát za prd, reklamovat to budu u Hlouchyho juniora :-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.