Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli následující chování spojky u 1.4 MPI je normální. Vlastně doufám, že je to závada, protože mne to dost štve. Jde o to, že v dolní třetině nebo čtvrtině chodu pružina spojky vždy téměř přestane klást odpor (přestane mi zvedat nohu). Nemluvím o záběru spojky, jenom o síle, kterou se pedál snaží vrátit nahoru, i na vypnutém motoru. Problém je to proto, že je pak těžší pustit spojku zcela plynule a kontrolovaně, když pružina dole skoro netlačí, a pak se najednou v třetině chodu odspoda jakoby probere a vykopne mi nohu nahoru. Výsledkem je cuknutí, a to mi vadí. S rok novou, ostře zabírající spojkou je to ještě horší. U žádného jiného auta jsem se s tím nepotkala (ani u šrotového Golfu 3). Auto má najeto 285 000 km. Dělá to od začátku co auto mám (dva roky). Jinak ale vše na spojce chodí hladce, nemám pocit, že by někdo něco vázlo, drhlo, apod.

Umím se představit, že je to tak navrženo schválně, aby se předešlo neúplnému vyšlapávání spojky a tím poškození převodovky. V tom případě bych se chtěla zeptat někoho, kdo zná detailně konstrukci spojkového pedálu, válců a spojky, v které součásti se realizuje tenhle nerovnoměrný odpor pedálu a jestli by šlo ji nahradit nějakou z jiné motorizace nebo modelu, která to nedělá. Díky.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.