Publikováno Červenec 17, 20196 r Zdravím, dnes začal motor mírně pískat mezi 2000-3000 otáčkama. Pískání není nepřetržité, je to takové píííísk, chvilku pauza a zase píííííísk. Zvuk podobný jako od pískajícího turba (možná ho tam někdo domontoval natajňačku). Dělá to jen pod plynem, po sundání nohy z plynu ne. Napadá někoho něco? Edit: Tak druhý den pískání zmizelo. Najeto 300 km a nic. Mám ale takového tucha, že to byl zdvižený varovný prst (doufám že ne prostředníček). Upraveno Červenec 18, 20196 r od HWSpeedy Doplnění
Září 26, 20195 r Autor Tak jen pro informaci, dnes tankování na Benzině Kaštanová v Brně a ihned po natankování motor zase pískal, od července byl klid až teď. Tentokrát mezi 2500 a 3500 otáčkami, opět jen v tahu pod plynem. Pískání nepřetržité, bez nějakých pauz. Zmizelo po cca 30 km ježdění po Brně, cca 4 startování která na to neměla vliv. Takže ať žijí duchové.
Září 27, 20195 r Nemůže to dělat nějaká napínací kladka? Nezkoušel si zapnout/vypnout klimu, zda to nepřestane? Klima vždycky zatíží motor.
Září 27, 20195 r Autor Nezkoušel, ale jako řemen to nevypadá. A hlavně, oba případy nastaly hned po natankování plynu.
Leden 23, 20205 r Zdravím, mohu se prosím zeptat jak jste vyřešil "pískání"?? Všimnul jsem si stejného jevu u mého autíčka Škoda Citigo 1.0 CNG. Pískání je v určitém spektru otáček a pouze při sešlápnutém plynovém pedálu. A shodou okolností včera tankována plná nádrž Benzina Brno - Kaštanová. Děkuji.
Leden 23, 20205 r Tankujte jinde, než na Benzině Brno-Kaštanová a uvidíte, co se bude dál dít. Pokud to bude potom OK, tak mají nějaký špatný plyn.
Leden 23, 20205 r Tak ja treba na Brno-Kastanova tankoval predevcirem plnout a nic. Jinak, jedna se o CNG, zemni plyn je ve vsech trubkach v Brne stejny.... Mimochodem, to je dalsi dobry duvod pouzivat CNG a ne LPG, jehoz kvalita je znacne kolisava...
Leden 24, 20205 r Tohle mě napsal předchozí majitel: Jo to dělá, když je plná plynová nádrž. Ale říkal jsem to v servisu a prý to není závada.Ten zvuk vydává prý tryska Jak je větší tlak
Leden 24, 20205 r Ano, může to dělat. Nemám sice citigocko ale několikset tisíc mám s CNG naježděno, tak mám celkem přehled. Fiat taky pískal když byl natankovanej nad 220barů. Proč ale píšu, především proto abych vyvrátil kolegovo tvrzení že plyn je po celém brně stejný a kvalita totožná. To není v žádném případě pravda, na kvalitě CNG nehraje roli jenom kvalita zemního plynu jakožto suroviny ale zásadní roli hraje to co se s ním děje dál. A věř že finální kvalitu CNG dělá hlavně kompresor. A to je zásadní, pokud není kompresor v dobré kondici tak olej který se používá pro mazání končí v CNG, na jednu stranu to je dobře, protože nereznou nádrže pokud jsou ještě kovové a na druhou stranu vstřikování za to moc rádo není. Každý kompresor má odlučovač vlhkosti a nečistot z plynu, v ČR alespoň u nás tady na severu je ten plyn taková sračka, že filtrační patrona kterou výrobce předepisuje na X motohodin životnosti a u nás je reální životnost 1/3 X. Měli jsme vlastní plnící linku na CNG, mimojiné jsem se o ni staral a byl u každého servisu, tak mi pánové věřte, že kvalita opravdu není všude stejná... Upraveno Leden 24, 20205 r od headerTDI
Leden 25, 20205 r Autor V 23. 1. 2020 na 7:58, RGo napsal: Zdravím, mohu se prosím zeptat jak jste vyřešil "pískání"?? Všimnul jsem si stejného jevu u mého autíčka Škoda Citigo 1.0 CNG. Pískání je v určitém spektru otáček a pouze při sešlápnutém plynovém pedálu. A shodou okolností včera tankována plná nádrž Benzina Brno - Kaštanová. Děkuji. Vyřešilo se to vždy samo po ujetí nějaké vzdálenosti. A tak jak píší dále ostatní, asi to opravdu souvisí s tlakem, na té Benzině-Kaštanové to většinou plní na větší tlak.
Duben 7, 20205 r Tak mě pískání nedalo a řešil jsem problém telefonicky s několika servisy Škoda a v jednom-vyškovském fyzicky potvrdili, že pískání způsobuje regulátor tlaku plynu....oprava bratru za 19000 bez práce...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.