Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Po cca hodine a pul jizdy po dalnici se zapnutou klimatizaci (manualni) prestane temer proudit vzduch pruduchy dovnitr auta. Nepomuze ani zvolit nejvyssi otacky ventilatoru. Je jasne slyset, ze vetrak jede/fouka na plny vykon, ale vzduch dovnitr auta proudi pruduchy jen minimalne. Kdyz auto odstavim na 15 minut, tak vse zacne fungovat normalne a za dalsi cca hodinu jizdy se porucha projevi znovu. Co to muze byt? Auto mam porad v zaruce, ale v servisu mi rekli, ze aby to uznali, tak jim poruchu musim predvest. To ovsem dost dobre nejde, zeano :(

Editováno: , autor: hlr
Vloženo (editace)

Tocil jsem foukani na okno, čelně i na nohy, ale nic. Odstavil jsem auto na nejakou dobu na parkovisti a pak to zas nejakou dobu foukalo dovnitr, i na plne bomby, a tak porad dokola cely den :( Neni tam nejaka klapa, ktera by se neotevrela a nepustila tak vzduch dovnitr?

Vloženo

Podle mého ne. Můžu se plést, ale jsou tam jen klapky směřující vzduch do jednotlivých zón, klapka vnitřní cirkulace a mixovací teplý /studený vzduch. Při žádném nastavení by to nemělo nefoukat aspoň někde.

Vloženo

Pokud to dělá jen při zapnuté "AC" tak ti postupně namrzá výparník a omezuje průchod vzduchu,pokud auto odstavíš led roztaje a opět to funguje.

Může to být špatný "snímač teploty výparníku -G308-" (protizámrzové čidlo)

Kompresor neustále chladí a namrzají žebra výparníku,sníží se průchod vzduchu a tím víc to namzá.

Pokud snímač funguje,tak v okamžiku námrazy na výparníku sníží výkon kompresoru a námraza odtaje.

Vloženo

@dědek to je dobry tip ? diky! Asi se nejde snadno kouknout na ty zebra vyparniku, ze? To se bude asi muset leccos rozebrat, a navic behem 5 minut nez to roztaje ? A to cidlo teploty vyparniku jde nejak promerit? Ponevadz mi to chybu na palubovce nehlasi a v diagnostice asi taky nic neni, jelikoz jsem ted byl v servise na pravidelne vymene oleje, kde se doufam do logu koukaji a tak by mi snad rekli...

Vloženo

Nejprve bych vyzkoušel nezapínat "AC",pokud se závada neprojeví tak zapnout "AC" na nejnižší teplotu a ventilátor na "1" (největší pravděpodobnost namrznutí)

a vyzkoušet jestli to přestává foukat.

Pokud to zamrzá,tak po zastavení a vypnutí motoru se tvoří nezvykle velká kaluž vody pod autem.

Nevím jak to v servisu prokázat,pokud se s tím setkali budou vědět.

Vloženo

Nepsal jsem to explicitne, ale ano, zavada se projevi pouze pri zapnute klimatizaci. Se servisem jsem mluvil pred dvema mesici a shodou okolnosti mi rikali, ze uz tam maji 14 dni auto s uplne stejnym popisem zavady, ale ani za tech 14 dni zavadu nebyli schopni navodit :( Na ten test s kaluzi budu muset pockat do jara :(

• o 7 měsíců později...
Vloženo

Dobrý den.Mám stejný problém ,ale na Seat Leon st. Mám ale digitální klimu,ale počítám,že ten výparník je v trojkové Octávce stejný jako v Seatu.Dal by sem prosím někdo odkaz na to protizámrzové čidlo?Nemůžu to nějak najít.

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Byl jsem s tim v servise, ale precurali me. Nahlasil jsem 2 problemy. Prvni, ze mi temer prestala chladit klimatizace a druhy ten, co se diskutuje v tomto vlakne. Vymenili mi tesneni klimatizace a nechali auto bezet 2 hodiny se zapnutou klimatizaci. A protoze vzduch i po tech 2 hodinach porad normalne proudil do interieru, tak prohlasili, ze ten druhy problem je vyresen vymenou toho tesneni :)

Takze to vypada, ze se budu muset nekdy pres obed na 2 hodky urvat, pojezdit s autem a primo jim to tam s tim problemem privezt :(

• o 3 týdny později...
Vloženo

Napíšu jak jsem dopadl já.Nejdřív jsem zkusil sám vyměnit snímač teploty ,je to tento,

https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5q0907543a-snimac-teploty-skoda-38432.html

Boužel to nepomohlo.Dnes dala manželka auto do Seatu a odpoledne bylo hotové,že prý tam chybělo hodně chladiva v klimatizaci.Na faktuře je 220g.Někde jsem se dočetl,že plná klimoška má asi 460g náplně,takže skoro půlka chyběla.Podle technika naše problémy byli spusobené tímto.Boužel auto má ted manželka tak to odzkouším až v září jak budu doma jestli to je ok.Co mě nepřekvapilo byla faktura,celkem 2962 kč.

Vloženo (editace)

Ja sem se ted vratil z Chorvatska a problem jsem nenavodil. Takze u me to mozna opravdu bylo tim tesnenim. Mozna vznikala namraza v miste uniku chladiva.

Vloženo
V 13. 7. 2020 na 16:25, hlr napsal:

Byl jsem s tim v servise, ale precurali me. Nahlasil jsem 2 problemy. Prvni, ze mi temer prestala chladit klimatizace a druhy ten, co se diskutuje v tomto vlakne. Vymenili mi tesneni klimatizace a nechali auto bezet 2 hodiny se zapnutou klimatizaci. A protoze vzduch i po tech 2 hodinach porad normalne proudil do interieru, tak prohlasili, ze ten druhy problem je vyresen vymenou toho tesneni :)

Takze to vypada, ze se budu muset nekdy pres obed na 2 hodky urvat, pojezdit s autem a primo jim to tam s tim problemem privezt :(

jake tesneni klimatizace ti menili ?

Vloženo

@maros ani presne nevim, jake tesneni menili, mechanik strasne spechal, protoze byl patek odpoledne a uz zavirali :( rikal, ze menil tesneni na klimatizaci a mel v ruce sacky s takovyma malyma gumovyma krouzkama, jako kdyz doma spravujes neco s vodou kdyz ti kape kohoutek :)

• o 2 týdny později...
Vloženo

Zdarec všichni, mně se teď při cestě do Chorvatska a zpět stalo totéž..... Cestou tam se mi tato závada vyskytla cca po 2 hodinách jízdy. V servisu Škoda v Hustopečích vypli motor, po chvilce znovu nastartovali a klima jela. Závada se pak projevovala pravidelně cca po hodině až hodině a půl bohužel až do cíle. Během dovolené vše fungovalo (jezdil jsem jen krátké trasy). Po cesto zpět po 2,5 hodinách kaput a už jsem větrání nerozchodil (dokonce se mi zevnitř zamlžovala okna). Větrák jel naplno, ale z výdechů žádný vzduch (ať už na režim Auto či manuální režim, se zapnutou či vypnutou A/C). Dnes opět funkční. Na diagnostice bez závady, mám se stavit až se závada projeví znovu..... Mám preventivně nechat vyměnit to čidlo"snímač teploty výparníku -G308-" (protizámrzové čidlo) a to těsnění (jaké přesně)? Nechci zase dopadnout stejně při příští delší trase.....

Vloženo

Takze ja jsem ted jel autem po doplneni chladiva sice jen hodinu a pul, ale zda se mi, ze to uz je ok. Zkus nechat doplnit chladici smes. Pak napis kolik ti chybelo. Je to normalni ze se mi za 3 roky stratilo 220g?

• o 4 týdny později...
Vloženo (editace)

za me bych rekl ze je to OK... ale nejsem odbornik :D

na jinych vozidlech to bylo i horsi, a pritom porad OK chladilo a to najezdim pres 30tis km rocne...

Editováno: , autor: J_V
Vloženo

tak prave ztrata 100g bych rekl ze nelze poznat na vykonu, mozna druhy az treti rok... a jednou za dva-tri roky si nechat doplnit klimosku neni hrozny naklad... verim ze kazdy rok nebo dokonce nekolikrat rocne je ke vzteku...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...