Přejít na obsah

Amundsen vs. Columbus - aký veľký rozdiel a priplatiť si?

Doporučené příspěvky

• o 4 měsíce později...

Ahojte, skúsim sa opýtať či mi niekto nevie poslať návod na pripojenie mobilu Black View k MiB 2,5 u S 3 2é18. Android auto som si stiahol ale aktualizovať ani aktivovať v mobile mi ho nechce pretože mi píše že to nie je povolené pre Slovensko.

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Výměna:   mib 3    Columbus za Amundsen

Tak jsem se rozhodl pro výměnu  Amundsena  mib 3 (m.r.2021) na větší   Columbus    ( vetší display, možnost zobrazení mapy najednou v Navy i štítu přístrojů, žádné kolečka... )

Musím říct, že Ferda 25 je fakt borec  👍👍👍

Vše proběhlo na jedničku , včetně zachování všech předplacených online služeb ...

Díky moc 😉😉😉

columbus 2.jpeg

amundsen 2.jpeg

columbus 3.jpeg

Editováno: , autor: Petr Novotny 95
Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...
  • o 9 měsíců později...

Dobry den, mne by to taky zajimalo, protoze v cenniku z 2016 ("Modelový rok 2017") se uvadi

Navigačný systém AMUNDSEN s 8" dotykovým displejom, mapové podklady Európy na SD karte, USB s Apple konektivitou a SD slot - RAC

Navigačný systém COLUMBUS s 8" dotykovým displejom, mapové podklady Európy na internej pamäti prístroja, USB s Apple konektivitou a 2 x SD slot - RAG

Amundsen muze byt jenom v Active a Ambition

Columbus vsude a u Style a L&K je v cene

Odkaz ke komentáři

Asi bude záležet i na zemi, ale já v Superbu L&K 2018 měl Amundsen, ale už to byl skleněný MIB 2.5. Tam je to jednoduché, Columbus nemá otočné ovladače, Amundsen 2.  Stejně jako online MIB 3.

U starších, tuším to byl MIB 2, je první poznávací znamení v přihrádce - Columbus má slot na SIM a slot pro CD/DVD. Jinak Columbus míval větší display - viz třeba tohle vlákno z OIII: 

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
  • o 9 měsíců později...

Ahoj, prošel jsem celé toto vlákno, ale to se věnuje hlavně srovnání Amundsen vs. Columbus u starších modelů MIB.

Rád bych se tedy explicitně zeptal, jestli je nějaký zásadní rozdíl mezi Amundsenem a Columbusem u aut RV 2022 a více? Někde jsem četl, že od 2022 mají SIII už pouze MIB3 a tedy Amundsen vs Columbus je pouze o větším displeji a chybějících točítkách na Columbu?

Pár detailů:

- Columbus má kvalitnější mapové podklady pro funkci prediktivního tempomatu (pACC) - dle různých informací ale stejně funguje dost všelijak

- rád bych používal Apple Car Play bezdrátově - podporují to oba systémy? - telefony jsou komunikačně a hardwarově vždycky někde jinde než zastaralé systémy v autech, takže pro mne je zásadní hlavně bezproblémové spojení s telefonem

- CANTON sound systém by měly podporovat oba systémy

- ostatní asistenční služby jízdy 2.0 by taktéž měly šlapat na obou...

Odkaz ke komentáři

MIB3 infotainmenty v S3 FL už tolik zásadních rozdílů mezi sebou nemají.

Největší rozdíl je ve velikosti displeje 9,2" vs 8" a ovládacích prvcích kolem něj.

Columbus umí zobrazovat vestavěnou navigaci na VC a svém displeji současně.

Má taky možnost nákupu a stahování (více?) aplikací v integrovaném obchodě.

Bezdrátový Carplay byl u MIB3 snad od začátku, ale první kusy neuměly bezdrátové AA.

Canton mezi systémy rozdílný nebude a asistenční systémy by taky neměly být.

Mapové podklady jsou vzhledem k absenci slotů na SD karty u obou na interním úložišti.

Jak je to s kvalitou/rozdíly (pokud nějaké jsou) v mapových podkladech, ale nedokážu říct.

Za mě jsou všechny vestavěné navigace přežitek, ale to je jen můj osobní názor. 🙂

Odkaz ke komentáři

Ako bolo vyššie spomenuté, kvalitnejšie mapové podklady pre pACC boli jedným z hlavných dôvodov, prečo som zvolil Columbus. Realita je taká, že pACC je na Slovensku aj v ČR skôr otrava ako užitočná vec, lebo v podkladoch je veľa chýb a tým pádom auto často zbytočne brzdí, niekedy akceleruje tam, kde by nemalo a podobné psie kusy. A toto je dôvod prečo ja mám pACC vypnuté, inak povedané, priplatiť si za Columbus boli peniaze. vyhodené von oknom. Na samotné navigovanie je zase lepší Waze, alebo Google Maps, prípadne iná online alebo offline navigácia z telefónu, podľa každého osobnej preferencie. Okrem toho pri novších modeloch je síce možnosť offline aktualizácie, ale mne to nefungovalo ani raz a online aktualizácie zase nie sú zadarmo.
Takže moja rada znie, Columbus vôbec nerieš! Ak kupuješ jazdenku a bude ho mať, fajn, ale určite to nie je "must have" položka, kľudne by som zobral auto s Amundsenom.

Editováno: , autor: e1.
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...