Martin Obšivač Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Mám Octavii III rok 2017 1.8Tsi se střešním oknem. Koupena jako ojetá. V době koupě najeto necelých 9tis.km. Bohužel mě čím dál víc znepokojují zvuky které auto vydává při přejezdu nějakých nerovností (nemyslím průjezd dírou). Nejsou to zvuky od podvozku ale tak nějak z celého vozu. Hodně to bylo slyšet když bylo auto namrzlé (ješte při jízdě pokryté námrazou). Tehdy jsem ty zvuky slyšel dost výrazně a taky od toho elektrického střešního okna. Myslím si,že je to vlivem kroucení karoserie při průjezdu přes nerovný povrch. V práci jezdívám různými typy oktávek (různé generace, různý nájezd kilometrů,různé stáří ale 99% je kombi a vždy nafta) ale nikdy jsem tohle nepozoroval. Myslím,že ani moje předchozí octavia II 1.6Mpi rok 2004 tyhle zvuky nevydávala. Ale to může být jen můj dojem protože současná octavia je cenově daleko výš než ta předchozí a tím pádem mě více znepokojuje každý detail. Je možné,že se karoserie u auta s el.střešním oknem víc kroutí? Nebo bylo auto bourané? (kupoval jsem to u autorizovaného prodejce Škoda tak nečekám nějaký podvod) Nějaká rada/doporučení/zkušenost? Díky a přeji hodně kilometrů bez nehody. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan R. Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Ano se střešním oknem/panoramou může karosérie vydávat nestandartní zvuky. Promazal bych, co jde WD40 nebo bílou vazelínou.Vliv na to mohou mít i kola, na 16” karosérie určitě nedostává tak zabrat jako 18,19”. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Kola zasadni vliv na vrzani mit nebudou. Obecne je treti generace velmi tuha, nebylo auto havarovane? Autorizovany dealer nemusi mit jen nebourane. Nesmi jen v takovem pripade tvrdit opak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misor1994 Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 @headerTDI ma tusim skusenosti s vrzgajucim stresnym oknom, resp jeho pazvukmi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Hele vrzajici střešní okno je moje noční můra, jak tady kolega poznamenal a tím mě i přizval. Souvislost s nehodou? To na mě zkoušeli v autorizaku taky, než jsem jim vysvětlil že zrcátko, disk a blatník s cenou opravy pod 30000 v autorizaku neuznávám jako argument. Jinak rozdíl v mém případě mezi letními 19" a zimními 17" nulový. Resumé: auto 6x v servisu, 3x technici přímo z Bolky, jednou auto odvezeno do MB a vrže to furt ikdyz málo [emoji853]. Víc mám ve svým tématu na konkurenčním fóru, nebo jestli tě něco zajímá tak se ptej [emoji6] Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin.sv Vloženo 12. leden 2020 Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Poslednim Octaviim zejmena sedan se stresnim oknem se vice krouti karoserie. Diky stresnimu oknu, popr. panorama. Jen se podivej, kde na strese je karoserie,... a myslis, ze to udrzi? A ted v tom okno,... mraz a voda udelaji sve. Casem zatekani do interieru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marian.marcin Vloženo 14. leden 2020 Sdílet Vloženo 14. leden 2020 Problémom krútenia sedanu je priestor výrezu kufra( dlhý ničím naprieč nespevnený otvor) tam má ta karoséria veľkú slabinu pevnosti.Problém škrípania panorámy trápi aj kombi a tá je na krut o dosť pevnejšia(osobne vlastním a možem potvrdiť) Ale samozrejme že pazvuky pochadzajúce z panoramy sposobuje pri prechode nerovnosti jej chvenie v streche. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bildasek09 Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 Ahoj všem, Také bych přispěl mou zkušeností...Na mé OIII 2013 liftback mi opravdu strašným způsobem vrže/křupe střešní okno. Byl jsem několikrát v autorizovaném servisu kde provedli nějaké promazání - ANO skutečně pomohlo.... asi na týden. Máte někdo podobné zkušenosti? týká se to asi spíše krátkých OIII, jelikož Combi mají panoramu jako obyč střešní okno neboli: díru v plechu stropu kdežto krátka má kolem skleněné výplně ten polykarbonátový kryt a ten zřejmě za to vše může... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joker 85 Vloženo 17. leden 2020 Sdílet Vloženo 17. leden 2020 (editace) V 12. 1. 2020 na 20:54, bojler napsal: Kola zasadni vliv na vrzani mit nebudou. Obecne je treti generace velmi tuha, nebylo auto havarovane? Autorizovany dealer nemusi mit jen nebourane. Nesmi jen v takovem pripade tvrdit opak. No... K velké tuhosti má hodně daleko i když o proti 2 je velké zlepšení. Řekl bych dostatečně na normální poklidné ježdění. A jak už bylo zmíněno velikost kol má na kroucení karosérie samozřejmě taky vliv. Editováno: 17. leden 2020, autor: Joker 85 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 19. leden 2020 Sdílet Vloženo 19. leden 2020 Tu velikost kol bych odhadem radil az nekam na konecne poradi vlivu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.