Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

VYŘEŠENO :

V 03-Brzdy

113B201C092800FD880D04E6901A0041"34"0000 - 04 je bez TPM a 34 je s TPM

a pak stačí ještě nové kódování v 17-Instrument panel/ Budíky

post-60641-0-64881500-1300796908_thumb.j

Upraveno od Happy83

ok a ako sa to aktivuje? treba tam to tlačítko stlačiť a ako dlho?

mám to totiž zatial len nakódované ale tlačítko ešte nemám preto sa pýtam.

Viz návod k obsluze:

Sledování tlaku vzduchu v pneumatikách*

Systém sledování tlaku vzduchu v pneumatikách porovnává s využitím snímačů

ABS otáčky a tím i obvody jednotlivých kol. Jestliže se obvod některého z kol změní,

rozsvítí se kontrolní světlo  v panelu přístrojů ⇒ strana 30. Obvod pneumatiky se

může změnit, pokud:

• je tlak vzduchu v pneumatice příliš malý,

• má pneumatika poškozenou strukturu,

• je vozidlo naloženo jednostranně,

• jsou ve zvýšené míře zatížena kola jedné nápravy (např. jízda s přívěsem, jízda

do kopce nebo s kopce),

• jsou namontovány sněhové řetězy,

• je namontováno nouzové rezervní kolo,

• je na nápravě vyměněno kolo.

Základní nastavení systému

Dojde-li ke změně tlaku vzduchu v pneumatikách nebo k výměně jednoho nebo

více kol, je nutno provést základní nastavení systému následujícím způsobem.

• Nahustěte všechny pneumatiky na předepsaný tlak ⇒ strana 217.

• Zapněte zapalování.

• Stiskněte tlačítko   ⇒ strana 180, obr. 186 na dobu delší než 2 sekundy. V

průběhu stisknutí tlačítka se rozsvítí kontrolní světlo . Zároveň dojde k uložení

základních hodnot, které je indikováno akustickým signálem a následným zhasnutím

kontrolního světla .

• Jestliže kontrolní světlo  svítí a nezhasne po provedení základního nastavení

systému, znamená to, že je v systému závada. Vyhledejte nejbližší odborný servis.

Kontrolní světlo  svítí

Jestliže je tlak vzduchu alespoň v jedné pneumatice výrazně menší než tlak

nastavený řidičem, rozsvítí se kontrolní světlo  ⇒ .

Kontrolní světlo  bliká

Jestliže kontrolní světlo bliká, znamená to, že je v systému závada. Vyhledejte

nejbližší odborný servis.

Zdravím, víte někdo, co s tím??

VAG vypíše závadu na Kontrola tlaku v pneu - bez zobrazení

Na budících svítí symbol a tlačítko nereaguje..

Díky za pomoc..

Mě to udělá občas Fábia, stačí zastavit nechat zapnutej motor nebo alespoň klíček a tlačítko podržet dokud to necinkne a nezhasne

Při jízdě nebo stání ať už s motorem nebo bez, zmáčknu tlačítko, podržím ho, symbol na budíkách blikne, ale to je vše..

Žádné cinknutí, symbol zůstává svítit.

Chybu nejde vymazat..

Upraveno od Petta

Ahoj, tak jsem cetl v Autohitu, ze od listopadu roku 2011 musi byt vsechny vozy vyrobene v EU vybavete TMPS, neboli kontrolou tlaku v pneumatikach. Premyslim, ze si toto dokoupim a doinstaluji, muzete napsat, jake mate s timto zkusenosti?? Diky moc

• 3 měsíce později...

taky plánuju tuto funkci přidat do auta ale můžete sem někdo hodit schema zapojení jednotlivých kabelů díky.

• 3 měsíce později...
  • Autor

funguje na rozdílném otáčení kol, to které se točí jinak než zbytek, tak ej vyhodnoceno jako vadné a rozsvítí se kontrolka, bohužel o které kolo jde ti to nikd enenapiše, musíš si je obejít všechny

Ja by som povedal, že ono to skôr porovnáva otáčky kolesa s uloženými hodnotami v pamäti. A tie uložené hodnoty sú pre rôzne rýchlosti a pre priamy smer aj zákruty. A tým tlačidlom sa tie uložené hodnoty vymažú a začnú sa ukladať nanovo.

nema niekto to na predaj? materila komplet

pošlem ti kontakt na človeka,čo to zoženie za 25€,ak by si chcel,len je dôležité,aké máš číslo RJ ABS/ESP kol-28.gif

neviem, ako to zistim?

otvoríš kapotu,pri vyrovnávacej nádržke chladiacej kvapaliny bližšie k turbu je RJ,do ktorej idú brzdové hadičky+káblový zväzok...na nej by malo byť napísané číslo dielu,ktoré opíšeš,napíšeš sem a ja ti odpoviem,čo ti podporuje alebo nie :)

TPM podporuje každé ABS co se do OII od začátku její výroby montuje :)

tak z tejto tvojej informácie som celkom prekvapený...ked som písal Igorovi,či by to dorobil,tak si pýtal číslo ABS jednotky,na konci bolo písmeno H a napísal,že táto jednotka TMP nepodporuje :rolleyes: ,že TMP podporujú len jednotky s písmenom J ...takže tvoja správa ma veľmi potešila :kol-35:

To je nad nadrzou vyrovnavacej?

Ked ano tak tam mam koncovku g

Upraveno od polygraf

ono v etce je u rozpisu kódů výbav k jednotkám ABS poznámka jestli jsou s TPM nebo bez, ale neodpovídá to realitě.

TPM dodělávám cca 2,5 roku a ještě jsem se nesetkal s jednotkou, která by to neuměla

• 2 měsíce později...

Dodělával jsem kontrolu tlaku v pneumatikách, ale mám problém v nakodování Ř.J. ABS. Aktualní kódování je 17025 ale nevím jak kódování změnit aby vše fungovalo.Jednotka je pouze s ASR a má číslo 1K0907379P. Můžete mi prosím někdo poradit?

kodování je 641

Díky, takže místo aktualního kódování 17025 se to změní na 641 ? A kóduje se jen ABS nebo i něco jiného. Byl jsem s tím v servisu a nevědí přesně co a jak. Ani jestli Ř.J. 1K0907379P tuto funkci vůbec podporuje. Předem díky za odpověď.

ano 641, tvá jednotka to podporuje

Tak už to mám konečně i nakódovany. V servise na mě jen nevěřícně hleděli co to po nich chci. Ale když jsem jim popsal situaci co mají přesně dělat tak to šlo. Doufám že mě to upozorní včas na píchlou gumu na letních 225/40R18 a nedopadnu jako vloni, že guma vzadu s najetými 800km bude na vyhození.

Velké díky Milhauskovi !!!! Snad to bude fungovat.

Upraveno od jirka.21

Dodělával jsem kontrolu tlaku v pneumatikách, ale mám problém v nakodování Ř.J. ABS. Aktualní kódování je 17025 ale nevím jak kódování změnit aby vše fungovalo.Jednotka je pouze s ASR a má číslo 1K0907379P. Můžete mi prosím někdo poradit?

Ahojte,

prepáčte že sa možno blbo opýtam, ale prečítal som tu toho dosť o TPM ale nikde som nenašiel jasnú odpoveď, takže možho už po stý krát na tomto fóre otázka:

Ide dodatočne namontovať kontrolu tlaku v pneu?

Prosím o odpoveď lebo ma asi už porazí...

Ďakujem

áno :)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.