Přejít na obsah

Pneumatiky R17

Rabko158

Doporučené příspěvky

před 2 minutami, Kuchar7 napsal:

Legálně nemůžeš, mohl bys mít problémy na STK nebo s pojišťovnou.

Navíc by ti tachometr ukazoval nižší rychlost.

Dakujem za rychlu odpoved. Totizto kupil som 17ky origo disky a boli tam gumy 215 45 r17 celko dobre 2.rocne dezen ako novy. Luto mi je ich vyhodit a nove stoja 100€ za gumu. Tak som si myslel ze ich vyjazdim a na STK dam zimne ktore su uz predpisane a bude to OK. Len mam obavy s tym suchanim o blatnik.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 2 týdny později...
  • o 4 roky později...

Dobrý den, omlouvám se zakladateli, že zde popíšu můj problém.

Koupil jsem Rapid Spaceback, na kterém jsou 16" palcové disky (originální Škoda a ET46) a 16" palcové zimní pneu a k vozidlu jsem dále dostal i 16" letní pneu a tady nastává můj problém.

Když jsem se podíval do "Elektronických" techničáků, které nahrazují od loňského roku velký techničák (Osvědčení o registraci vozidla):

https://dataovozidlech.cz/vyhledavani 

https://portaldopravy.cz/

dále appka e-techničák v mobilu

tak jsem se trochu opotil, neb jsou všude uvedené jen 17" disky a 17" pneumatiky. Bohužel o 16" nikde ani čárka.

Velký papírový techničák (Osvědčení o registraci vozidla) už asi kopii nikde neseženu a teď teda nevím, jak to řešit, aniž bych přešel na 17", to opravdu nechci, preferuji 16" letní i zimní bez ohledu na finance.

Jak mám teď někde někomu vysvětlit, že pro Rapid Spaceback byly schválené 15", 16" a 17" disky i pneu, když já mám všude v Elektronických výpisechuvedené jenom ty 17".

Mate prosím nějakou radu, jak řešit tuto situaci? Nesetkal jste se někdo s tímto? Díky moc za každou relevantní radu.

011.thumb.jpg.071b13cf63cd0b2f3a5512e962d6c6d5.jpg

Odkaz ke komentáři

Prohlášení o shodě neboli Certificate of Conformity (COC) asi nebudeš mít. Tam jsou uvedeny povolené rozměry pneu pro tvoje auto, ze kterých by měly vycházet údaje v techničáku, potažmo v registru vozidel. Mají v tom totiž docela binec.. Zkus napsat do škodovky, jak postupovat, jestli jsou schopni ti ten dokument znovu vystavit.

Odkaz ke komentáři

Pawouku děkuji za radu, auto je prodej od nového v ČR, ale COC mě také napadlo. Teď zkusím asi trochu posečkat, neb jsem auto kupoval v programu Škoda plus a prodávajícímu dealerovi jsem již teď o víkendu napsal, tak uvidím, jaká bude reakce, ale raději se připravuji o krok dopředu.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...